maikynet4u
Član
- Tu od
- 14 Pro 2016
- Poruka
- 324
Ako montiras taj malcer na prednji pto na recimo sameta, JD ili drugoga (osim zetora)
Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk
Obratno: svi se vrte kontra smjera radilice, a na Zetoru u smjeru radilice.Prednji pto kod svih traktora se vrte u smjeru vrtnje motora osim na zetoru
Nebu, jer se moment prenosi samo u jednom smjeru na izlaznu osovinu multiplikatora.e sad ovaj "reduktor" je posebno napravljen za okrenuti čeono malčer na zadnji pto kod svih traktora a u ovom slucaju radi čeono i na zetoru sad netko je tvrdio da može raditi i montoliran na prednji pto drugih traktora (osim zetora) nacinom na tome jer je pogonska osovina od jednog komada i na njoj su dva zupčanika sa onom cudnom spojkom u tom slucaju ako prvi zupčanik recimo preskace u smjeru desno onda drugi u tom smjeru pogoni,
Moje je pitanje što se desi kad vi spustite naglo okretaje na motoru onda če drugi zupčanik na pogonskoj osovini početi preskakati ali prvi se bude ulopča i počeo inerciono poganjati traktor iz toga mi se cini da ta spojka nema svrhe....
Za mene pogonska osovina bi trebala biti napravljena od dva dijela...
Dakle, takav multiplikator može prenositi okretni moment samo od ulaznih osovina prema izlaznoj, a izlazna se može vrtiti samo u jednom, predviđenom smjeru jer naopako ju blokiraju jednosmjerne spojke (frajlaufi).D...Na tak izvedenom multiplikatoru je svejedno koji je ulazni smjer vrtnje. Izlaz bude uvijek u istom smjeru, dakle može raditi i na prednjem kardanu i lijevom i desnom (Zetor)...
Ovo je krivo. Može na bilo koji smjer vrtnje. Ak je na prednjoj hidraulici s "normalnim" (lijevim) kardanom, onda je to ista situacija kak da ga montiran i iza traktora (rad u smjeru prednjih kotača, jasno).T... Ako na zetoru vrti u smijeru motora tada zetor može taj malčer sa inverzijom kopčati ali to znači da na svim ostalim traktorima ne bi vrtio na prednjem kraju nego bi samo preskakao.
Kaj je najgore, nema je tam. Frajlauf spojke su na ulaznim zupčanicima.Lajkam!
Izlazna ili sekundarna osovina se mora vrtiti uvijek u istom smjeru na njoj je montirana frajlauf spojka
Pa drugačije ni nemre raditi s takvim tipom getribe. Da, jedna stalno preskače.Ali onda jedna spojka non stop preskace dok radi!!!! Koliko dugo bude to šljakalo?
Eto prije sam napisao da malčer može raditi kako kod ga prikopčiš i na zadnjem i na prednjem hidrauliku. Dodatna oprema koju svakako treba doplatiti.