• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
9000 kn, nista skuplji od kineza, mada i on ima kineski reduktor. Jedino je dosta tezi od kosokih - 290 kg.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Zanon 130 ima 360 kg i u prospektu pise da malcira debljinu do 3-4cm, dok kod kineza koji je skoro duplo laksi reklamiraju 5-6 cm.
Gledam ove kineze na ruci za odrzavanje uvratina oko njiva pa mi se cini bolje ne kupiti nista.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Najvise mi se svidio tehnos za 14000,ali nisu htjeli dati popust nikakav. Kad se prodavac nece cjenkat, ja u pravilu odustanem od kupnje. Mene strah da nece i ovaj sa 290 kg dizat ursusa na brdu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Malcer je prilicno blizu traktoru. Ja mislim da ne bi trebalo biti problema sa dizanjem.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Najvise mi se svidio tehnos za 14000,ali nisu htjeli dati popust nikakav. Kad se prodavac nece cjenkat, ja u pravilu odustanem od kupnje. Mene strah da nece i ovaj sa 290 kg dizat ursusa na brdu.
Tehnos je ipak Tehnos!

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Možda su, u međuvremenu, kak me nije bilo kod njih, kupili kineze. :icon_scratch: :(rofl):

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja si gledam u budučnost ina otvorenog comer getriba.
Ove kineze kupuju ali brzo se troše

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Vrijedi li gramip gs55 180cm iz 2011 sa kardanom 9000kn?
Ima 3 remena,nema pomak,tj fiksni je..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Za 7 godina može biti izrauban skoro do kraja, ali može biti i samo neznatno. Npr., neki odrade rh za godinu dana koliko ja za 7 godina, a nije ni svejedno kaj se malčiralo. Otvori četvore oči kod pregleda.

Za tu širinu bi bilo bolje da su 4 remena. Doduše uvijek je bolje da su 4. :)

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Pa vjerojatno bi, samo onda se javlja opasnost pri udaru o kamen ili neko strano tijelo jer remen uvijek ima neko klizanje koje može ublažiti udarac. Pa na motorima se prenose mnogo veće snage pogonskim lancem nego što je potrebno naprimjer za malčer od 1,8 metara.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Pogon lancem???....nebi to trajalo....pre velike su tu brzine!

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Uzmimo za primjer da je brzina lanca 20 m/s (što je sasvim podnošljiva brzina za lanac), slijedi da se lančanik promjera 10 cm (što je isto realan promjer na gonjenoj osovini) okreće 3820 o/min. Još ako je sve to kućištu s uljem trajnost je neupitna.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Puknuti je bacio dobar mamac spomenuvši lanac iako se ta rasprava već vodila.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Iskreno ja sam mislio da ima 4 remena,kad sam vidio 3 malo mi je nekak premalo..kad vidim da oni ozbiljniji imaju po 5 remena.nema ga nitko u okolici pa da ga pitam..

Najnoviji postovi

Na vrh