• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zar ti zupci od 1-2cm idu na neku izložbu?
Vidljivo je možda 2 dana dok trava ne naraste.
Uostalom malčer nije namijenjen za košnju nogometnih terena i sl.

jel se vidi /osjeti neka drastična razlika starih (tupih) i novih (oštrih) noževa ?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Razlika je drastična, tupi nož da bi kosio mora imati veću brzinu, tako da sam prije držao motor na 1500 okretaja, a sada je dovoljno 1100-1300. Stigne i deblje do nekih 3cm, ali ni toga nema više jer su sve parcele bez šikara.
Ukratko, malčira bolje od originalnih novih noževa.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Omjer kardan-rotor 1:5
540x5=2700 okretaja/min.
Na stroju je naljepnica koja prikazuje da 540 je maksimalni broj okretaja kardana
...

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Imam malčer INO BREŽICE ELITE L 130-2007. godina proizvodnje sa čekićima, koji sam nedugo kupio. Gledajući tehničke podatke na internetu i katalogu tvornice, pogone ga tri remena, dok su na mojem dva remena. Zanima me da li je to normalno, odnosno da nisu možda u početku proizvodnje imali samo dva.
Hvala

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Radi, ali mi je čudno da ima dva, a ne tri. Neki poznanici koji se kao kuže u strojeve govore mi da je veća mogučnost za proklizavanje kod opterečenja.

zato me zanimaju iskustva od drugih i mišljenja od vas forumaša

Posljednje uređivanje od moderatora:

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Nema. Remenica je za dva remena. Valjada je to orginal.

Interesantno je da moj iz 2007 godine i novi imaju istu oznaku modela

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
A tri optibelta:(giggle):

Znači dobra kvaliteta i nebi smjelo biti problema. Nadam se da netko ima takav malčar pa da me savjetuje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jesi kupio rabljenog ili novog?

šalji e-majl u ino ,na moja pitanja su bilo vrlo susretljivi i konkretni ..za svaku pohvalu
jednom INO , uvjek INO

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
rolić kod mene je INO već tri godine i još nisam gledao remenje. Do sada je radio super. Samo podmažem, pregledam ulje i radim. Vidio s ovdje da je netko oštrio batiće. Nisam ni to stigao. Trava do pasa a svinje zimus preorale zemlju. Biti će dima. Javim ti kada vidim kako je kod mene. Kako tvoj radi?

Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
Kupljen je prije par dana kao rabljen i zato je problem, jer nema nikakvih podataka, a prodavao ga dečko od 20 godina, koji prije deset godina nije imao pojma o tome, jer ga kupio njegov deda koji je bolestan. Poslao sam upit u INO ali nisam dobio pravi odgovor, već samo da novi imaju 3 remena, a za 2007. godinu da će pitati inženjere, ali ništa od odgovora. Jučer sam malo probao travu malčati i ide dobro, no nije to velika i gusta trava.

rolic

Novi član
Tu od
7 Velj 2018
Poruka
18
To sam i ja mislio, a možda ima nešto i u širini remena. Trebao bi provjeriti koliko su široki ovi moji, a koliko oni sa tri.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki kaj bi znal ko zakaj na ovom malčeru pucaju remeni malo malo?
To nije normalno vuru dve se dela i remeni pukneju. DSC_1012.JPG DSC_1013.JPG

New York-Paris-Peckham

Najnoviji postovi

Na vrh