• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Tehnos ima 4 remena na 170cm[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Iskreno ja sam mislio da ima 4 remena,kad sam vidio 3 malo mi je nekak premalo..kad vidim da oni ozbiljniji imaju po 5 remena.nema ga nitko u okolici pa da ga pitam..

bez brige netko je izračunao da su 3 remena dosta uostalom tako se broj okretaja remenice multiplicira u odnosu na kardan tako da je manja sila na njima .sad kad bi prikopčall traktor 100ks njormalno da bi se skurili ali ako se radi sa njiim kak je predviđeno nema problema sigurno . još ako se stave kvalitetniji remeni to je to .

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Imao sam 2 calopekova stroja, nijedan se nije pokazao bas u sjajnom svjetlu.
Malcer sam novi prodao nakon 10sati rada, a krunjac svake sezone varim ponesto.

Oba dva stroja su prohrdjala u garazi pod krovom

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ne sumnjam da je netko izračunao,samo netko je mogao dobiti i zadatak da uštedi na izradi..traktor je 80ks.još mi je uvijek žao što nisam išao po alpego,ali nema veze..
Čalopekov krunjač sam prodao,nije ga nikada kap vode vidjela,pohrđao je u garaži..al nisam ga prodao radi hrđe nego zato što u klipu neću kukuruz brati..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Joj imam ja sliku traktorskog mlina s gudovca a niš. Vidi se sve

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Neznam kako drugi ali ja imam dobro iskustvo sa Čalopekom kao covjekom, imamo njegovu ruljacu sa puzem staru 5 god kojoj se je raspalo sito tj ladja, zvao sam ga radi informacije koliko dodje novo sito na sto je on postavio par pitanja u vezi same upotrebe ruljace, nakon kraceg razgovora rekao je da je voljan nasu staru ruljacu zamjeniti novom o njegovom trosku sto je i ucinio, svaka cast!!!

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Malo košnje oko maslina sa malčerom star 7 godina...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=m2nEw15LmPA&t=42s[/YT]

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Ma uspije to imt nositi da se ne prevrne, kako riješen dodatni izvod hidraulike (dodana još jedna hidraulicna pumpa)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kakvo je tvoje mišljenje , jel treba biti ovaj srednji ravni nož ili ne ?
zašto to pitam , planiram napraviti te Y noževe , pa mi ravni nema smisla ..onda je pala ideja da taj srednji napravim kao obrnuto slovo T .
opet me frka to zavariti jer bi išel s nekim npr č 1530 a on je malo zajeban

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Po meni taj ravni nož je nepotreban, sa 2 noža malčira sasvim solidno...i to što teži, kvalitetnije napravi posao :icon_smile:

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Ostaju zupci na travi se najbolje vidi za mene jako ružno....

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ne vidim neku prednost Y-noževa pred čekićima. Čekići briju travu ako su dovoljno spušteni i ako je livada ravna. Ako nije ravna, ravnaju je.
Preferiram ovakav oblik s rebrom u sredini.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Ostaju zupci na travi se najbolje vidi za mene jako ružno....

Zar ti zupci od 1-2cm idu na neku izložbu?
Vidljivo je možda 2 dana dok trava ne naraste.
Uostalom malčer nije namijenjen za košnju nogometnih terena i sl.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Y noževi su bolji u slami, jer tam čekići "ne igraju".

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Sa slamom nemam iskustva. Obično iza kombajna, koji nažalost žanje jako visoko, pokosim strižnom kosilicom i onda sve skupa dam zbalirati.

Najnoviji postovi

Na vrh