• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Kakvi su ovi dabaki malceri?

Koji je bolji za kukuruzovinu, roto malcer od 150 npr calopek ili ovaj sa batovima?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
O Calopeku nisam bas dobrog cuo...

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Prema meni dostupnim informacijama, roto malčeri su u kuruznici dobri samo ako je suha.
Ja sam kod kupnje također vagal između roto malčera i ovoga s batima. Odlučil sam se za čekičara iako je malo skuplji i treba više snage za istu širinu.
Većina kineskih malčera ima premali promjer zadnjeg valjka (oko 125 mm) i loše riješen strugač valjka. Voli se valjak zaštopati i onda se ne vrti, nego klizi pa skuplja masu pred sobom dok ne zaguši motor.

scitec

Član
Tu od
21 Tra 2017
Poruka
31
ja imam roto malčer od čalopeka 160 širine,po meni je malčer čvrst,od debelog materijala ali je zadnji dio previše zatvoren.Konkretno nosači koji drže valjak su preblizu otvoru i kako malčer baca na stranu na koju se okreče masa se zaustavlja na nosaču i guši traktor.Također je zadnji kraj malčera preuzak i tu dolazi do nakupljanja i zaustavljanja mase.Već je jedamput rezan za par cm s gornje strane dokle je nosač za visinu dopuštao i bilo je bolje al je to ništa.Razmišljam kaj napraviti da to bude bolje.
Ja da kupujem opet malčer najvjerojatnije bi uzeo na čekiče i obavezno sa zadnjim vratima.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja imam dabaki malčer 3 godine i odmah sam prilagodio te sitnice koje nisu baš dobro rješene i nemam nikakvih problema, tako da s obzirom na cijenu ja sam zadovoljan

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ja sam novi calopekov 160 prodao nakon odradjene
sezone, masu baca na lezaj valjka i valjak blokira+ sta nema skije na prvom kraju i drzis ga na hidraulici i kak kotaci prate neravnine tak on ili kopa ili ostavlja tepih.
imaju u opciji kotaci nekakvi za prvi kraj samo to nije sretno rijesenje po meni. Kotaci su bili mislim da 800 kn komad za 1 cosak.

scitec

Član
Tu od
21 Tra 2017
Poruka
31
Na mojem malčeru su naprijed kao neke male skije,al morale bi biti dosta šire da odrade posao kak spada i upravo to,trava ide na nosač i valjak i na ono suženje od lima gdje ga baš nebi trebalo biti.
Planiral sam produžiti nosač valjka i zadnji dio malo izrezati al me štopaju da to nebu dobro itd..
Kotači su preskupi i fiksni su,neznam kak bi to držalo nakon dužeg korištenja.
Kod mene je teren brdo jama brdo jama i to kaj veliš,il je čupavo il ore,stalno mi mora ruka biti na hidraulici al to je i problem sa traktorom i sa hidraulikom koja ne prati dobro teren.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja imam dabaki malčer 3 godine i odmah sam prilagodio te sitnice koje nisu baš dobro rješene i nemam nikakvih problema, tako da s obzirom na cijenu ja sam zadovoljan

Bilo bi mi drago, ako možeš specificirati te sitnice i opisati način rješenja problema?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Okrenuo sam čistač na valjku tako da stoji kontra, isto kako ima i INO, i navarili smo još jedan flah na njega da se ne svija. Produžili smo nosače za valjak tako da i on stoji vani, sve isto kao i na ino malčeru. Tako da sada masu koju malčiram ne baca na valjak i zaštopa izlaz. I sa prednje strane sam onu šipku koja povezuje jamar stavio na drugo mjesto da mi ne zapinje u kardan.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja danas radio s gramipom 140 gs 50 sa 539 ide ljepo malčirali krumpir...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Hvala jocc. :drink:
S obzirom na to da si sad zadovoljan, znači da su dorade, a stvarno nisu bile velike, uspjele eliminirati probleme. :icon_fU: Ako se valjak više ne štopa, čestitam. :icon_pidu:
Ja sam strugač skinul, a kad se na valjak nalovi više od cm debljine, stanem i ostružem drvenom kajlom koju vozim sa sobom.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

Vidim da i njih ima nekoliko vrsta za istu sirinu, jedan pise da ima cekice od 800grama a lomi do 3cm a drugi ima cekice od 350g.....to je velika razlika

Drugo me zanima sto pisu, galvanizirani cekici, kao to su ojacani.....glupost i prodavanje magle, zna se sto je galvanizacija

Itd

Pa me zato zanimaju iskustva jer ima puno gluposti napisano u podacima trgovaca

Na vrh