Prije bih rekao obrnutoŠto mislite je li to pretežak (prevelik) malčer za Zetor 4712. Sad su mi rekli neki prijatelji da će trava ići ali kukuruzovina baš i ne.
Koliko je težak malčer ? Ursus 355 sa 4 utega ispod haube, valjda 100 kila, nisam nikad vagao i malčer od 500 kila. Ursus je skoro pa na vagi. Mala rupa i prvi kraj malo u zraku. Kako kaže ZJ visoka trava je nekad veći problem nego bilo šta drugo. I granje če lakše samljeti nego travu. Pogotovo ako uletiš u kupinu ili travu koju kod mene zovu sitak. Raste u grmovima i ima okrugle, cjevaste stabljike a korijen malo kao povišen iznad zemlje.Što mislite je li to pretežak (prevelik) malčer za Zetor 4712. Sad su mi rekli neki prijatelji da će trava ići ali kukuruzovina baš i ne.
Uh..ambrozija zna zadavati dost problema...Mislim, gle, realno - za mene malcer je mehanizacija koja je zadnja na listi obrane, da se tak izrazim. Malcer kod mene ulazi tam kam ni Americki specijalci ne bi isli peske Dakle, ak mislis malcirati travicu do koljena, onda bu i mali ferguson isel sa 160... Kukuruzovina (2 reda) bu isel...sve dok ga ne dignes (ak ne stavis uteg napred )Trava zna zadavat vise problema kod malčiranje nego kukuruzovina il nekaj drugo...Pogotovo kod mene gdje je gusta i gdje u njoj ima kak da se izrazim - one svilene dugačke ko kosa... tu i puno jači traktori krepavaju ( 550m u prvoj sporohodnoj na skoro 2000 okretaja recimo)... Panex je hrvatski kinez, da se tak izrazim. Moj ima 3-4 remena, spiralne batove, getriba je jaka... Nas je ugodno iznenadil. Jos nekaj...zna ekipa rec ok uzmi veči malčer pa kosi sa manjim zahvatom - kod fergusona to zaboravi - i sa manjim zahvatom treba vrteti malčer... Imas na netu par videa kak ferguson radi sa malcerom od 145cm...al pogledaj koju visinu trave kose. Usluzno malciranje zna bit "krvav posel"... jos sa 533 i 160 malcerom... Kaj se tiče Panexa - javi se mailom, kupnju dogovaraj sa covekom u prodaji - i trazi popust za gotovinu malčer ti besplatno dovezu. sretno u odabiru!Gledao sam i ja te panex mislim 145 cm i sa zadnjim vratima da bi bilo idealno za malog Fergusona trenutno nema na stanju a kod mene sve ravnica i sve bi bilo poslije žetve malo iz malčirati i možda uslužno malo ambrozije kod susjeda pa nisam siguran zato sam i mislio da možda može biti i malo širi malčer