• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Koje ulje stavljate u reduktor malčera? Ovaj moj ima samo jednu rupu na sredini kučišta reduktora. Nema nigdje za ispust, ili neki odušak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Hipenol je originalno, ali bu dobro koje ti je pri ruci, samo da nije premale viskoznosti.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Hipenol je originalno, ali bu dobro koje ti je pri ruci, samo da nije premale viskoznosti.
Ok, a koju mast preporučate za podmazivanje ležajeva na valjku i remenici?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bilo koju. Najčešće koristim INA Lipleks (litijevu).
Kupil sam za probu Fuchs crvenu (kalcijevu), pa me baš zanima jel bude manje curila od ove.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Evo par slika reduktora na malceru. Danas sam izvukao staro ulje van i stavio Hipenol do čepa. Trebam li malo nagnuti na stranu malcer i uliti još malo? Koji je ovo reduktor mozda netko zna prema znaku. Ili ako netko ima ovakav malčer da mi kaže koliko ulja stavlja u reduktor. Hvala.

Prilozi

• 20200213_223242.jpg
    20200213_223242.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 43
  • 20200213_223213.jpg
    20200213_223213.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 42

Pegas

Novi član
Tu od
15 Ožu 2016
Poruka
12
Koja bi po vama bila preporuka malčera za Torpedo td55, nekako sam suzio odabir na Megametalov i Čalopekov 150 ili 170 (ino mi je preskup). Razlika u cijeni je minimalna a opet nebi htio nešto što torpedo neće moći goniti. Megametalov ima puno manje noževa od Čalopeka ....sad koliko je to bitno ne znam. Molim za savjet...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Gladhr2,
u čemu je problem?
Kad usporedim ova dva predložena, Čalopekov je 50% teži, a to kod malčera nije zanemarivo.

Pegas,
možeš li napisati cijene od jednog i drugog proizvođača?

gladhr2

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2019
Poruka
287
Osobno posjedujem i posjedovao sam preko 10 Roto malčera tvrtke ME-GA ING iz Čakovca i korektni su, u zadnje vrijeme su malo i oni smanjili debljinu lima ali zanemarivo je to. A Čalopek sam imao prije par godina mlin za kukuruz i još nešto od njih sam gledao ne sjećam se što, i za taj mlin su mi dolazili otac i sin koji ih i izrađuju i to je bilo užasno i nekvalitetno i sve katastrofa. I od tad njih više ni ne razmatram za kupovinu ičeg...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja tjeram sa malim ursusom mbl 1500 čalopek i izdržljiv je to stroj. Slike govore 1000 riječi.
IMG_20200206_162957.jpg IMG_20200209_124952.jpg IMG_20200215_103142.jpg IMG_20200209_173053.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Gladhr2,
sve te male firme obično prekopiraju nečiji proizvod. Preskup im je vlastiti razvoj.
Možda si ti naletel na loši stroj? Kakvi su kao ljudi, ti znaš bolje od mene koji nisam imal nikakvih kontakata s njima. Razumijem te kad pušeš na hladno. Evo kolega @damirko ima pozitivno iskustvo.

Damirko,
koliko ima remena?
Koliki je promjer zadnjeg valjka?
Kak je izveden čistač valjka i koliko je efikasan? Par slika gdje se vide detalji zadnjeg valjka i čistača, bočnih skija i čekići bi jako dobro došli potencijalnim kupcima, a i mene zanima kak je to izvedeno.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Morao bih premjeriti, na oko, promjer je oko 150 mm, ima 3 remena. Kolega ga tjera sa 7340 i jednom je namotao sajlu i ugasilo traktor a malčeru ništa. Jedino što ležajeve valjka često mijenjam, vjerojatno i zbog njihove nekvalitete a i zbog vode u travi. Svejedno nikakav trošak. Malčiram i do 4 cm promjera, ako preskoči poneku granu, pređem još jedan trag. Meni se čini kao dosta robustan i težak stroj. Ne mazim ga ni malo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Damirko,
zahvaljujem! :ppozdrav:
150 mm je solidan promjer za zadnji valjak. Na mojem Matengu je oko 100 mm i to mu držim najvećom manom.
Molba za slike ostaje i dalje. Kad buš imal prilike, molim te, sjeti me se,

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Koja bi po vama bila preporuka malčera za Torpedo td55, nekako sam suzio odabir na Megametalov i Čalopekov 150 ili 170 (ino mi je preskup). Razlika u cijeni je minimalna a opet nebi htio nešto što torpedo neće moći goniti. Megametalov ima puno manje noževa od Čalopeka ....sad koliko je to bitno ne znam. Molim za savjet...
Ako ćemo za ina baš razlika je dosta kod njih manja neki dan sam bio u tvornici uzeo ponudu.
300 eura u džepu

Pegas

Novi član
Tu od
15 Ožu 2016
Poruka
12
Gladhr2,
u čemu je problem?
Kad usporedim ova dva predložena, Čalopekov je 50% teži, a to kod malčera nije zanemarivo.

Pegas,
možeš li napisati cijene od jednog i drugog proizvođača?

ovdje sam gledao

Čalopekov je teži samo 22 kg u dimenziji 170, to je daleko od 50% :)

Osobno posjedujem i posjedovao sam preko 10 Roto malčera tvrtke ME-GA ING iz Čakovca i korektni su, u zadnje vrijeme su malo i oni smanjili debljinu lima ali zanemarivo je to. A Čalopek sam imao prije par godina mlin za kukuruz i još nešto od njih sam gledao ne sjećam se što, i za taj mlin su mi dolazili otac i sin koji ih i izrađuju i to je bilo užasno i nekvalitetno i sve katastrofa. I od tad njih više ni ne razmatram za kupovinu ičeg...
Megaing i Megametal nisu iste firme

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh