• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pozdrav svima
ako netko ima iskustva s malčerom LANDMASCH DP 175 molim lijepo da napiše kakve je to kvalitete stroj i da li je za njegovu težinu od 440 kg i 28 čekiča dosta jak ŠTORE 504
zanima me kupnja takvoga pa lijepo molim ako tko zna nek napiše
ili isto me zanima i malčer JANSEN 175
HVALA
Ako nije prekasno evo moje iskustvo sa ORSI WLO 160 malčerom i Štore 504 Traktorom. Težak je 306 kg i taman je za taj traktor, čak ga i digne u brijegu ak ga dignem i ako nemam naprijed utege. Travu ne osjeti, a zA kuruznicu je taman druga spora i dere. Vjerujem da je idući 180 u nizu da ga nebi mogal tjeratiGramipa recimo 160 nisam mogal tjerati tak da bi trebalo probati tip malcera prema traktoru ako je moguce.
440 kg je preteško za štore, pogotovo ak se radi o brijegu a vjerujem da imaš traktor 4x4 bas zbog toga... a i preširok je odnosno previše uzima za tu konjazu

ja sam bil neugodno iznenađen s gramipom 160, jednostavno je traktor s njim imal problema i u travi

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
A ja imam recimo Gramip 160 s manje velikih batova, brat ima Panex 160 više malih batova i moj se lakše tjera, ali naravno njegov je bolji u travi gdje ljepše i bolje kosi

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
A ja imam recimo Gramip 160 s manje velikih batova, brat ima Panex 160 više malih batova i moj se lakše tjera, ali naravno njegov je bolji u travi gdje ljepše i bolje kosi
Sad si me splašil, imam panexa 185 s jako gustim batovima 185 cm na ruci, pitanje je dal će moći terati traktor od 55 ks

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 32

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Brat tjera s MF35 pa smatram da bi trebalo ići, 20 ks više na 25cm razlike, s time da igraju ulogu i vrata koja Panex njegov nema no ide i njegov u kukuruzovini bez problema, ne treba divljat i frezat zemlju.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Brat tjera s MF35 pa smatram da bi trebalo ići, 20 ks više na 25cm razlike, s time da igraju ulogu i vrata koja Panex njegov nema no ide i njegov u kukuruzovini bez problema, ne treba divljat i frezat zemlju
Ja imam inače i malčer ORSI WLO 160 i s njim sam fasciniran. Igrom slučaja smo kupili s drugim traktorom i ovoga. Ovaj bu samo za travu da mogu ispod svakog stabla počistiti i oko šuma tak da ne trebam grebati kabinu. Valjda bu dobar iako izgleda slabašno u odnosu na ORSI, malo mjesta oko rotora, nema izlazna vrata i čujem da zbog toga gore remeni...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Dok ćeš prvi put radit s njime utjeraj ga u neku lakšu travu i radi malo da se ugriju remeni, onda ih napni i samo šibaj dalje. Buraz svojim ide u kukuruzovinu i u travu do pojasa i nula problema s remenima.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Na svom malčeru nisam imao zaštitnu kutiju za remenje . Takvog sam ga kupio pa sam kutiju morao napraviti .
Ona je potpuno zatvorena i nema nikakvu mogućnost ulaza/izlaza zraka u nju pa sam spržio jednu garnituru remenja u kukuruzovini.
Morat ću osmisliti neku ventilaciju remenja ali neznam kako.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Makneš poklopac dok radiš,a kasnije ga vratiš,ili ako je sve toliko nepropusno staviš ih u vodenu kupku ;) :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Savo, neki imaju škrge, neki rešetku, a neki i ventilator na kraju osovine malčera.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Hlađenje remena zapravo imaju oni sami na sebi.. remen za malčer mora biti klinasti nazubljeni... Continental najbolji.. također i remeni se moraju održavati(postoji sprej, kojim se svako malo pošprica kako bi održali što bolji grip)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ma sve je to ok ali bez ulazka hladnijeg i izlazka toplijeg zraka iz kutije sa remenjem nema posla. Onaj ventilator na remenici mi se svidja.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Hlađenje remena zapravo imaju oni sami na sebi.. remen za malčer mora biti klinasti nazubljeni... Continental najbolji.. također i remeni se moraju održavati(postoji sprej, kojim se svako malo pošprica kako bi održali što bolji grip)
Od kada je continental bolji od optibelta?

O

ObrisanŽ28

Guest
185 malčer i 55 konja.
Auuu a ja gledao većinom do 100 konja rade.
Ipak na ruci zanosi traktor dosta malčer.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Savo, onda izbuši sito s boka ispred ventilatora za usis, a škrge napravi sa zadnje strane.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Od kada je continental bolji od optibelta?
Već duže vrijeme, nedavno sam kupovao za šumski malčer pa sam se sa dosta trgovaca razgovarao... govorim o remenima za velika opterećenja

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Dakle...suzio sam izbor na ova dva, cijene necu sad govorit nego me zanima koji bi po vama bio bolji izbor, karakteristike su napisane, gledam radnu širinu 110cm fiksne modele
15FF6378-0BD6-4290-A5D1-ECF0C7BAB315.png 0DD0783F-8440-4327-B1C0-876C623BBC78.png 1D5A8703-B48B-4942-916C-D0574DA86DF2.png

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Cortese, moj ima disk pa nema zadnja vrata. To mu je jedini nedostatak. U 4 godine mi je otisao samo lezaj na valjku.

Najnoviji postovi

Na vrh