Ako nije prekasno evo moje iskustvo sa ORSI WLO 160 malčerom i Štore 504 Traktorom. Težak je 306 kg i taman je za taj traktor, čak ga i digne u brijegu ak ga dignem i ako nemam naprijed utege. Travu ne osjeti, a zA kuruznicu je taman druga spora i dere. Vjerujem da je idući 180 u nizu da ga nebi mogal tjeratiGramipa recimo 160 nisam mogal tjerati tak da bi trebalo probati tip malcera prema traktoru ako je moguce.Pozdrav svima
ako netko ima iskustva s malčerom LANDMASCH DP 175 molim lijepo da napiše kakve je to kvalitete stroj i da li je za njegovu težinu od 440 kg i 28 čekiča dosta jak ŠTORE 504
zanima me kupnja takvoga pa lijepo molim ako tko zna nek napiše
ili isto me zanima i malčer JANSEN 175
HVALA
Sad si me splašil, imam panexa 185 s jako gustim batovima 185 cm na ruci, pitanje je dal će moći terati traktor od 55 ksA ja imam recimo Gramip 160 s manje velikih batova, brat ima Panex 160 više malih batova i moj se lakše tjera, ali naravno njegov je bolji u travi gdje ljepše i bolje kosi
Ja imam inače i malčer ORSI WLO 160 i s njim sam fasciniran. Igrom slučaja smo kupili s drugim traktorom i ovoga. Ovaj bu samo za travu da mogu ispod svakog stabla počistiti i oko šuma tak da ne trebam grebati kabinu. Valjda bu dobar iako izgleda slabašno u odnosu na ORSI, malo mjesta oko rotora, nema izlazna vrata i čujem da zbog toga gore remeni...Brat tjera s MF35 pa smatram da bi trebalo ići, 20 ks više na 25cm razlike, s time da igraju ulogu i vrata koja Panex njegov nema no ide i njegov u kukuruzovini bez problema, ne treba divljat i frezat zemlju
Od kada je continental bolji od optibelta?Hlađenje remena zapravo imaju oni sami na sebi.. remen za malčer mora biti klinasti nazubljeni... Continental najbolji.. također i remeni se moraju održavati(postoji sprej, kojim se svako malo pošprica kako bi održali što bolji grip)
Već duže vrijeme, nedavno sam kupovao za šumski malčer pa sam se sa dosta trgovaca razgovarao... govorim o remenima za velika opterećenjaOd kada je continental bolji od optibelta?