• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Jel piše di na njemu Berti ili ti je to gazda rekel da se tak zove?
Inače radi super posel, samo gas😁

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Radit će i bolje sa novim cekicima, ovih dana cu montirat ima 10 komada 1,6kg kom...ma ima pločicu 95 godiste je,260 kila, a radio sam i prije sa takvim berti je sigurno jer su isti, a farba ni meni nije bila jasna ali originalna je, jedino ako je pjeskaren i nanovo farban.
Dragone je još masivniji i ima drugačije kopčanje.
Bane platio sam ga 8tkn

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Zasto? Traktor ga skoro ni ne osjeti, jedino kad dođe nešto deblje ali to je sve prihvatljivo😉 nije to onaj čiper 😂

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Hvala, a na zalost mislim da vrti krivo...odnosno osovina je u komadu,ali nema veze posto vrti u desno i slobodan kardan, to moze bit dobra podloga za slozit pumpu sa rezervarom i stavit četke na njega...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Šteta kaj se vrti krivo. Ideja s četkama - inovativan si, svaka čast. (y) Sreća pa ima samo 10 čekića kaj nije previše za demontažu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Kad si lijen da se sagneš pod malčer i pogledaš noževe se desi da naletiš i na krpane čekiće,skužio sam prvi dan da ne melje u fino kako sam očekivo ali sam mislio da je do visine valjka a poslje sam skužio da je do tupih noževa, postavljeni danas novi i vidit ću razliku, a trebala bi bit i to velika barem po izgledu čekića 0D8C0F8B-6605-4469-BB3C-80884E74F895.jpeg CF508A97-83CB-4EDC-9C2F-DAEE750AF4BB.jpeg 58075396-1693-43C5-AE09-0FA65B2DF8CB.jpeg

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Poz. Pa aku su cekici tvornicki, onda ne treba balansiranje... Imaju svi istu tezinu. 🤔

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Noževi su prodani pod 60% mesa dobro, vlasnik/prekupac je reko da nije znao da su štukani, a šta se tiče balansiranja nije ništa lošije u odnosu na stare, primjetio sam da samo iznad 1800 okretaja motora vibrira ali ne koristim ga puno, par sati godišnje tako da cu to pokusat rijesit kad ekipa iz velike gorice bude u prolazu, navodno rade bez skidanja rotora. A da se još spomenem i rotora po pitanju potrošenosti od zaustavljanja danas sam gledo jedno 3 sata u taj j... rotor:ROFLMAO: dok sam mjenjo čekiće i stvarno nisam našao oštećenja niti okom vidljiva udubljenja ili znakove potrošenosti, ali vidio sam po netu da bude toga, malcer je dosta u dobrom stanju s obzirom na godine i lako je moguće da su mu ovo bili prvi čekići jer imaju B otisnuto na sebi znaci da su original. Svaka cast Matija lijepo si mi objasnio stvari koje bi mogle problem bit, ja se nisam sjetio vagat čekiće posebno prije ugradnje jer sam išo logikom novo je valjda je ista težina, ali gledat ću to riješit u što skorijem roku, ma da u radu nisam primjetio tolike vibracije samo u mjestu i kad je podignut od zemlje, a koliko bi komplicirano bilo prije balansiranja ležajeve zamjenit?
Slikat ću sutra rotor da vidiš

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Ako rotor nema oštećenja po sebi onda super..
Ležaji ako nemaju lufta ja ih nebi mjenjal, original, je original. Samo redovito podmazivat.
Da, to se riješava bez skidanja rotora i dečki znaju svoj posao.
Možda prve godine neće biti ništa na šasiji malčera, al jednom kad krene pucat onda nema stajanja. I još k tome je opasno za onoga ko radi.
U kakvom su stanju šarafi? Jesu i oni novi išli ili?
Ako vibrira u mjestu onda vibrira i u radu. Samo ga masa malo uguši.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Evo slikat cu ti ga sutra ako budem iso do garaze, ja nisam vidio a znam kako to bude na rotoru po slikama sa neta i stranice tih iz velike gorice, ovaj nema nista cisti je, sarafi sam ostavio stare nisam vidio da su krivi lijepo su isli nutra i van nisu ni oni potroseni na oko su pravilni i jednaki jedino me zezalo šta je na početku navoja bilo zemlje i to sam sa četkom skido prije nego sam išo skidat dole i sve je lijepo išlo poslje, kod mene se mašine redovito podmazuju tako da po tom pitanju neće bit problema, okvir nema nikakvih oštećenja ni varova do sada tako da vjerujem da neće ni sada mislim da ove vibracije nebi trebale bit problem na kratko, a kad je na zemlji i masa u njemu mislim da bi to trebalo smanjit same vibracije tako da opet mislim da nece napravit štetu na okviru više me strah za ležajeve, snimio bi ti video ali mi ga se neda stavljat na kanal od yt a nezz dal mogu tu na forum ti poslat video pa da snimim sutra, mozda odem probat rozge sutra malčirat da vidim kako rade novi čekići ipak mi je za vinograd najbitnije da čim bolje usitni.

Najnoviji postovi

Na vrh