• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Za travu bi možda bili bolji i Y noževi. Duže će biti "oštri"
Akko želiš i ak si spreman investirati u to, probaj 👍

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ha gle, ako ce biti bolji za travu. Al ne znam za kukuruzovinu, krumpiriste?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Ma bude išlo.. Viđal sam Orsije s noževima u kukuruzovini sasvim solidno naprave..
Pa noževi su i na siječki od berača, pa ide 💪

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Malver se koristi 85% za travu, 10% za kukuruzovinu i ovih 5% za kupinu/stelju. Dakle nozevi ni bili bolji umjesto batova?
Možda ima užih/kraćih batova sa kojima bi riješil problem.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Koji je promjer cijevi? I koja je širina među uškama, koji fi šarafa i koja je širina bata na reznom dijelu?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616

isalopek,​

ako se odlučiš za promjenu čekića u noževe, preporučam da prije promjene probaš fleksom skinuti mjesta na čekićima koja se zapletu. Kad to napraviš da bu funkcionalno, probaj zavrteti pa buš videl kolike s viberacije pojaviju. Slijedeći korak more ići u dva smjera:
1. noževi umjesto čekića (dok ih ne ugradiš, ne zna se kak bu funkcioniralo s njima),
2. pozvati forumaša @HrvojeS i izbalansirati malčer (možda je skuplje od novih noževa ali je sigutno da bu funkcioniralo.
Pošto je sada mrtva sezona za malčiranje, a još nije protekel jamstveni rok, prvo još malo pritisni Horvata.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ne mozete od no name strojeva ocekivati da ce super raditi za malo novaca. Ne moze za par hiljdada imati spiralni rotor. Isto tak i geo, isto mi se dogadja ali za 12 hiljda ne ocekujem da ce raditi kao i Ino. Kaj ne zmalcira, zaorem. A da sam dao 25 za Ino, tehno ili zanon ne bi se to dogadjalo.
Od pogace nikad kruha, prilicno jedenostavno.

Ovdje je jedino rjesenje staviti manje batove.

Ne mozete od no name strojeva ocekivati da ce super raditi za malo novaca. Ne moze za par hiljdada imati spiralni rotor. Isto tak i geo, isto mi se dogadja ali za 12 hiljda ne ocekujem da ce raditi kao i Ino. Kaj ne zmalcira, zaorem. A da sam dao 25 za Ino, tehno ili zanon ne bi se to dogadjalo.
Od pogace nikad kruha, prilicno jedenostavno.

Ovdje je jedino rjesenje staviti manje batove.
Isto tak, nije kriv ni trgovac kak su neki ovdje javno iznesili neboluze. Horvat ima u ponudi razliciti marki, a ti kupujes kaj se odlucis. Cak ti se potrudio poslikati, i kontaktirati glavnog uvoznika, vecina bi ti rekli odi spat.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Horvate (radi cijela obitelj) znam osobno, i mogu reći samo riječi hvale...ljudi se zbilja trude, ali kad prodaješ tuđi proizvod, svašta se može dogoditi...
postoji mogućnost da nisu namontirani odgovarajući batovi za taj model...
kupil sam kod njih onaj malčer ah...crveno crni, koda su ga u gramipu delali, i nikad, ali nikad u pet let se nisu bati tak spleli...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ne krivi se Horvat, vjerujem da je poštenjak. Također sam kupoval kod njega i bil zadovoljan. No, kod nas je trgovac odgovoran za otklanjanje nedostataka u iamstvenom roku. A ovaj malčer očito ima veliki nedostatak i šteta ja da @isalopek nije reagiral odmah čim je primijetil problem.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Pa nema nedostataka, ni konstrukcijske ni tehnicke i mehanicke greske jer se na isti nacin proizvode i dalje, bio filimic postavljen a i trgovac je slikao da se malcer prodaje i dalje..
Da ima, onda bi se cijela serije povukla i rijesili nedostaci, i proizveo bi se na drugaciji nacin. Ovo je stroj za hobi rad i tako ga treba shvacati. Da se to desilo na ino, tehno i slicnim onda bi se o tome dalo razgovarati....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616

mladenko,​

naše poimanje hobi strojeva je dosta različito. Taj malčer nije za hobi proizvodnju. To je proizvod hobija. Bilo bi :hahah: da nije :confused:.
I sam imam malčer koji je upola jeftiniji od ovih koje si navel, ali uredno odrađuje posel. Doduše za nijansu lošije nego Ino. Ali nema zaplitanja batova, odnosno funkcija za koju je namijenjen se uspješno izvršava. Profii proizvode od hobi proizvoda uglavnom razlikuje njihova trajnost, a danas nažalost, niti za skupo plaćeni stroj, ne možemo biti sigurni koliko će trajati.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Kad sam kupoval malčer gledal sam taj Stark, Geo,Dabaki, Bowel, Panexove itd.....
Nakraju sam si kupil rabljeni gramip i ne kajem se nimalo.....

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Da se razumijemo, malcer mi obavlja posao za koji je kupljen. Da je zajebancija oko ovog je i zato bih to rijesio
Nitko ne krivi Horvata jer se takvi i dalje ocito prodaju, jel, a dobio sam i filmic iz tvornice i slican je ovom. Mozda bi promjena na nozeve, ako su mozda i kraci bila investicija koja bi bila ok
Da bi polovan stroj bio bolje rjesenje, mozda i bi, al eto, vodimo se onim, kupis novo pa je ...novo
Kupio sam i rabljenu frezu nakon toga koja je bila u losem stanju zbog neodrzavanja a stara 3 godine, tako da nista nije vise "sigurno" da ces dobro proci, niti rabljeno, niti novo

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Možeš probati pogledati,možda paše i od nekog drugog modela,mada i ti sa dva noža nije loše

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Pozdrav svima
Posjedujem stark.malcer, radne dimenzije 125cm i.cesto.mi se dogadja da.mi se poneki cekici "zapletu" jedan u drugi. Obico sa strane predzadnji. Ima netko iskustva s istim? Znaci kao da prethodni pretekne ovog ispred sebe i zapnu jedan u drugi, moram stati, dignut malcer, pomaknuti i otkaciti jedan s drugog i dalje nastavit
Na stranici proizvođača je kod modela kao i tvoj, KS 125, nacrtani su y noževi u karakteristikama, dok kod drugih modela iste širine imaju nacrtani čekići.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Nebi me čudilo da je to rotor za Y a ne za cekice...imaju dosta preklopa kod mene na Bertiju je manji preklop

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Istina, mozda je to samo slucajnost sto su nacrtani nozevi ili nije, pitanje je. Pretpostavljam da se isti sarafi mogu koristiti za nozeve i za batove?
Mozda su nozevi i kraci? 🤔

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Samokočive matice obavezno nove, a ne koštaju ni šrafi toliko da se ne bi zamijenili.

Najnoviji postovi

Na vrh