moj mehaničar koji mi sređuje zetora 5211 kaže da je za moju jačinu traktora najbolje da uzmem malčer radne širine 160cm, više/veći od toga će biti sporo i traktor će se mučiti...Pogledaj si na youtube-u imaš dosta filmića pa ti bude lakše odlučiti. Inače, dobrodošao na forum.
Šta budeš malčirao sa malčerommoj mehaničar koji mi sređuje zetora 5211 kaže da je za moju jačinu traktora najbolje da uzmem malčer radne širine 160cm, više/veći od toga će biti sporo i traktor će se mučiti...
što kažete na ovu izjavu?da li je u pravu ili ne?
ja sam mislio svakako uzeti radnu širinu 180 cm( sa posmakom).....
Mehaničar uvijek zna najbolje osim u slučaju kad ne zna.moj mehaničar koji mi sređuje zetora 5211 kaže da je za moju jačinu traktora najbolje da uzmem malčer radne širine 160cm, više/veći od toga će biti sporo i traktor će se mučiti...
što kažete na ovu izjavu?da li je u pravu ili ne?
ja sam mislio svakako uzeti radnu širinu 180 cm( sa posmakom).....
travu u voćnjakuŠta budeš malčirao sa malčerom
Megametal s oznakom UM, ne UML, ako kupuješ novi, a ako polovni,onda INO Brežice..Koji malčer sa čekićima kupiti širine 160 do 180 cm, cjenovnom ranga 12 do 20 000 kn?
UML je laka verzija..sav materijal tanki..dok je UM robusni kvalitetno napravljen..imao sam UM180,u rangu iznad Gramipa, a daleko iznad Kineza.Dobra podrška od strane firme,savjetima i servisom. Imaš njihovu Web stranicu..pa vidi karakteristike..U čemu je razlika između modela, i zašto ga preporučaš?