• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ako se ne varam to su tvrdji sarafi, a kod nas ima jedino 8.8 tvrdoce. A koliko vidim Horvat ih naplacuje oko 20kn/kom s maticom 🙄🙄

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Možda je bolje da je šaraf 8.8 nego 10.9 il 12.9.
Bolje da se savije, nego da pukne pa da bat odleti.
A i to bi trebala biti čvrstoća na vlak, tj na stezanje. U ovom slučaju to i nije tak bitno pošto ide matica s plastikom 😉

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Današnji vijci (koje uglavnom trgovci kod nas prodaju) na kojima piše 8.8 su u rangu negdašnjeg 5.6 ako ne i slabiji.
Tak da za svaki dan 8.8 vijak, a tam gde treba nekaj držati ispod 10.9 ne ugrađivati.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Gledal ponovo vaš video ako batovi ne zapinju puno probajte ih mallo pobrusiti sa strane gdje zapinje a možete i malo vrat bata potegnuti sa brusilicom. Napomena otprilike sva tri podjednako

Tom2021

Novi član
Tu od
3 Stu 2021
Poruka
7
Pogledaj si na youtube-u imaš dosta filmića pa ti bude lakše odlučiti. Inače, dobrodošao na forum.
moj mehaničar koji mi sređuje zetora 5211 kaže da je za moju jačinu traktora najbolje da uzmem malčer radne širine 160cm, više/veći od toga će biti sporo i traktor će se mučiti...
što kažete na ovu izjavu?da li je u pravu ili ne?
ja sam mislio svakako uzeti radnu širinu 180 cm( sa posmakom).....

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
moj mehaničar koji mi sređuje zetora 5211 kaže da je za moju jačinu traktora najbolje da uzmem malčer radne širine 160cm, više/veći od toga će biti sporo i traktor će se mučiti...
Šta budeš malčirao sa malčerom

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Mehaničar uvijek zna najbolje osim u slučaju kad ne zna.
Imam malčer sa batima od 160cm i IMT 539 ga tjera bez ikakvog problema. Treća sporohodna na 1600-1800 okretaja. Traktor ga ni ne osjeti i ne grije se. Trava je u voćnjaku 20-25 cm visine kada idem malčirat.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Još samo da velim da su bati na malčeru postavljeni u spiralu. Takva postava bi trebala omogućiti nešto lakše okretanje u radu, ali mislim da to nije od presudne važnosti.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Koji malčer sa čekićima kupiti širine 160 do 180 cm, cjenovnom ranga 12 do 20 000 kn?
Megametal s oznakom UM, ne UML, ako kupuješ novi, a ako polovni,onda INO Brežice..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
U čemu je razlika između modela, i zašto ga preporučaš?
UML je laka verzija..sav materijal tanki..dok je UM robusni kvalitetno napravljen..imao sam UM180,u rangu iznad Gramipa, a daleko iznad Kineza.Dobra podrška od strane firme,savjetima i servisom. Imaš njihovu Web stranicu..pa vidi karakteristike..

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Imam taj malčer 150, tjeram ga sa c335. Stroj obavlja funkciju ali ne kosi dovoljno nisko i zna preskočit ponešto trave. Skije se troše jako brzo i nije mi jasno zašto su skije povezane sa valjkom na način da kad spuštaš skije ujedno spuštaš i valjak. I tu je onda problem da je najniža točka valjka, tj onaj dio što ide po travi, niži od donje strane skija, i onda skije nikad ne idu ravno po zemlji, tj. Stoje nakoso...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Znam da je možda već negdje bilo, al molim nekog iz vlastitog iskustva ak može iznijeti svoje mišljenje.
Dali traktor 4 cilindra, 72ks može tjerat malčer veći od 2 metra?
Širina traktora je taman toliko, pa bi volio da je stroj širi.
Najviše bi se koristio u kukuruzovini..

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
vjerovatno može ali buš se vozil u prvoj sporoj. sused sa 533 tera malčer koji je širok ko 533 2-3 spora. drugi sused ima roto malčer i kaže da 533 bolje tera taj malčer nego zetor 4711. tako da ima dosta do pogotka koji malčer na koji traktor.

Najnoviji postovi

Na vrh