• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
@Scukaf,
s kontra strane se taj malčer priključuje na prednju ili može i na stražnju hidrauliku pa malčiranje u rikverc?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
A zakaj ne bi ak je traktor reverzibilan? :unsure:
Moj nije, samo odgovaram na tvoje pitanje i očekujem odgovor na svoje. ;)

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
132
@Scukaf,
s kontra strane se taj malčer priključuje na prednju ili može i na stražnju hidrauliku pa malčiranje u rikverc?
Možeš ga prikopčati i naprijed ili mi koji nemamo taj dar prirode, ko i svi ostali smrtnici ga prikopčamo nazad i onda u rikverc. Na malčeru je reverzibilna getriba tak da ga svaki traktor može prikopčati

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
@vlč.puknuti,
postoje situacije kad bi dobro došlo malčiranje u rikverc s običnim traktorom. @Krumpironja je, ako se dobro zmislim, malčiral neko trnje na način da je prvo išel u rikverc i skinul dio trnja, a onda do kraja pomalčiral prema naprijed. Ako malčer ima obje mogućnosti, išlo bi brže i s manje opasnosti za traktor. Ja sam trnje na susjedovoj parceli pomalčiral tak da sam malčer hidraulički pomaknul do kraja u desno i uzimal oko 40 cm širine. Bolje tak nego da imam glogov trn u gumi i zgrebani traktor.

@Scukaf,
kaj prvi kardan nema 1000 okretaja, a zadnji 540? Ako normalno funkcionira kod malčiranja u rikverc, onda multiplikator ima jednak prijenos za oba ulaza kardana.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Znaš da si i pravu..a mi smo skloni delati nekaj samo zato jer se tak ne dela..i moj tata ga je gural u grmlje pa vidi kak je završilo..Tak da uvjek ispadne da svi kaj nisu niš isprobali znaju sve..

I jebi ga sad ,nemam više prave slike

Prilozi

• 20200823_142450.jpg
    20200823_142450.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 91

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Moj na žalost mogu koristit samo klasicno ali stavit ću pumpu za hid na njega tako da nije neko zlo...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Znaš da si i pravu..a mi smo skloni delati nekaj samo zato jer se tak ne dela..i moj tata ga je gural u grmlje pa vidi kak je završilo..Tak da uvjek ispadne da svi kaj nisu niš isprobali znaju sve..

Ima ta dizalica atest? 😅
Kak je riješena kočnica, ak je ima?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ima li netko iskustva sa Jansen malčerima? Konkretno zanima me Jansen AGF-160 Da li bi bio preteak za Zetora 6211? Prije svega mislim na nošenje.
traktorski-bocni-mulcer-jansen-agf-160.jpg

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
To ti je isti kinez kao i oni malčeri iz Panexa, samo kaj su u Panexu jeftiniji. Pa kupi kod njih. Osim ako ti se više sviđa ova boja od crvene. 😉

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Ja taki od 160cm i takve težine radim sa traktorom od 60ks i 3250kg radim u brdskkom kraju. Ali traktor ima prednju vuču i još 180kg tegova naprijed

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Možda je već negdje u temi pisano,ali čemu stavljaju te prijenose sa vanjske strane malčera,da se može više u desno pomaknut?
Onda kod uspravnog rada struže po podu
Koje se prednosti i mane tih prijenosa unutar konstrukcije ili van?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@F100666 bog cijene sam mislio da je makar malo viša klasa od kineza....a i boja mi se sviđa 😁

@seat moj nema prednju vuču, ima 2930 kg ali radim u ravnici, znači moglo bi biti ok, za nuždu nabaciti tegove nije problem

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616

Fala ti na ovom odgovoru. Upravo si potvrdil koliko bi to bilo bolje oddelati malčerom od @Scukaf, makar i na rikverc. Osim ak se posel siluje, ali to je druga priča.

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Ghost, za te novce (u tom cjenovnom rangu) bi rađe gledal Cortese. Ima teže čekiće, masivniji rotor. Možeš ih dobiti sa dva reda protunoževa. Ovi koji ga imaju u mojoj okolici, nitko se ne žali. Čak vele da su u nekim stvarima bolji od ovih razvikanijih.

gorjanac

Član
Tu od
17 Velj 2008
Poruka
101
Imam ino Brežice malčer 190 elite s bočnim roto diskom i jako mi se grije reduktor. Provjerio sam razinu ulja i u redu je. Ima 4 remena i dobro su zategnuti. Pumpa koja pogoni roto disk također je dosta vruča kao i ulje u rezervaru. Što bi bio razlog da se jako grije?

Na vrh