Jedno pitanje vezano za malčere, da li je bolje uzeti malčer iste duljine s manjim brojem čekića ili malčer s većim brojem čekića?
Hvala
tak sam i ja prošle godine. Malčiram jednu parcelu kad evo ti jednog "poletarca" i veli "joooj, jel bi mi mogli proći samo sim i tam i gotovi ste za par minuta" (ko da uvijek nije tak kad te netko traži ). Ajd, reko, kad sam već u blizini budem i njemu riješio. Dođem na tu parcelu, prvo kaj sam vidio je bunt žice za ogradu. Pitam ga kaj je to, veli on da to samo preskočim. Pitam ga jel to sve (jer se nije vidjelo od travurine koja je narasla). Veli on ma 100% je sve čisto. Krenem ja tak i nakon možda 5, 6 minuta malčiranja naletim na drugi bunt žice koja je bila polegnuta iobrasla travom. Malčiranje je bilo gotovo, a sljedeći dan sam morao malčer na viličar i otpetljavati jedno 3 sata kaj se zapetljalo oko rotora...Pa šta uradi?
Ja malčirao prošle godine jednoj baki malu zaraslu njivu(kupina,glog,zlatošipka). Pitam ja nju,"bako je li čista njiva,nema panjeva i smeća?" Kaže ona "je,sinko, je,samo se dugo nije radilo na njoj".
Nisam radio ni 15 minuta malčer povuče od madraca one čelične opruge. Rekoh divota.
A čemu? Ne smeta mi nišProbaj maknuti!
Mhm, pa ga ostavljaj vani na kiši,suncu, snijegu i nemoj ga podmazivati. Been there done that 😂Evo i kod mene se krenulo... 2 ha.. Dosta za danas.
Pol sata sam prvo lupao po kardanu jer se nije dao izvući...
View attachment 72244