goran.faic
Član
- Tu od
- 6 Lis 2008
- Poruka
- 182
A kaj je to MTK?
od nekog starog beraca repe!?od čega ti je ovaj reduktor?
Nisam ni sumnjao da ću od tebe dobiti drugačiji odgovor...Čuvaj prste i noge ..
samo ti pocni sa konstrukcijom a ostalo ce se vec pripasati! pogledaj 7-8 postova imas gore moj malcer,ako te bilo sto zanima javi se na ppImam u planu raditi malčer od zadnje osovine fiata 1300 za tomicu 420....može mi neko dati koji savjet i ideju kakvu???
evo ja danas kupio malčer za MTK , pokušat ću da ga stavim na moju mutu , rotor je prečnika 80cm
znade li neko možda od kojeg MTK je ovaj prihvat ?
a ovaj sam pazarivao i nismo se našli u cijeni ,svidja mi se ali je malo problematično što za njega nemam odgovarajući traktor , za TV ili nekog malog kineza bi bio idealan
zahvat 120cm
evo ja danas kupio malčer za MTK , pokušat ću da ga stavim na moju mutu , rotor je prečnika 80cm
hajde izmjeri raspon od rupe do rupe i promjer prihvata u sredini.liči mi na prihvat od super specijala,pa ako jeste bolje da to prodaš meni a da sebi tražiš originalni za mutu.njih ima za kupiti.
ovako , prečnik vijaka je teško reći pošto nigdje nema otiska od stezanja šatafa jer je mašina veoma malo korištena
znači najmanji razmakovih duguljastih rupa je 70mm a najširi 130mm , znači raspon osovinski raspon koji bi odgovarao je otprilike od 80-120mm
osovina je naricnovana sa 6 ricnova , znači vanjski prečnik osovine koja izlazi iz MTK (odnosno kardan) je debljine 25mm
udaljenost centra kardana do tla je nekih 200-220mm
plava boja ima slican prihvat ko moja freza na motokultivatoru,jel postoji mogucnost da je od bcs?evo ja danas kupio malčer za MTK , pokušat ću da ga stavim na moju mutu , rotor je prečnika 80cm
plava boja ima slican prihvat ko moja freza na motokultivatoru,jel postoji mogucnost da je od bcs?
hm , postoji ta mogućnost jer sam kod istog čovjeka vidio priključak turbinu za snijeg na kome je pisalo BCS ali on nije siguran jesu li oba priključka od iste mašine jer ih je dosta preprodao
@AGRIPLUS65
plava boja ima slican prihvat ko moja freza na motokultivatoru,jel postoji mogucnost da je od bcs?
hm , postoji ta mogućnost jer sam kod istog čovjeka vidio priključak turbinu za snijeg na kome je pisalo BCS ali on nije siguran jesu li oba priključka od iste mašine jer ih je dosta preprodao u medjuvremenu
uporedjivao sam okom ta dva prihvata ali ne bih rekao da su isti , bar na na oko jer nisam imao šublera
@seljačič
nisam nejbolje razumio gdje je kod tebe 25mm , kod mene je u ricnovima na priključku 25mm , znači kardan koji izlazi iz MTK treba da ima 25mm po vrhovima ricnova