g.Faić ako bi mogli pitati vašeg kupca u kojoj je brzini radio na 3 i 5 slici koja je širina malčera i dali mu na mjestima preskače kardan
Prosljeđujem Vam mail vezano za Vaše pitanje:
"Poštovani g. Gorane,
Paprat sam malčirao u 2. i manje vremena u 1. sporohodnoj brzini. Negdje je bilo potrebno prebaciti u 1. sporohodnu zbog količine tj. mase paprati koja je ulazila u malčer, ali više zbog nepoznatog terena gdje sam bio sigurniji u radu odnosno da u slučaju nailaska na neku fiksnu prepreku mogu na vrijeme stati ("vidljivost" je bila iznimno mala).
Najsporije sam malčirao, a to imate i na slikama, ambroziju koja je bila visoka skoro 2 metra i iznimno gusta pa sam se 90 % vremena kretao u 1. sporohodnoj brzini s oko 1300-1500 o/min motora - s obzirom da sam htio što kvalitetnije izmalčirat. Moram napomenuti da sam cijelo vrijeme "uzimao" cijelu širinu malčera.
U međuvremenu sam malčirao i slamu nakon prolaska kombajna i to je bilo u 2. i 1. normalnoj i 3. sporohodnoj; u 3. sam ubacivao ne zato što malčer to ne bi mogao odraditi, već zbog neravnina koje su uzrokovale iznimnu trešnju traktora, malčera, a i mene kao vozača pa nije bilo ugodno raditi tj. sjediti.
Travu koja se redovito održava sam malčirao u 2. i 1. normalnoj (brzohodnoj) brzini u rasponu od 1000 do 1500 o/min motora.
Kardan je CERJAK 04 PS i nikakvih problema ni preskakanja do sada nisam imao. I njega mogu preporučiti (kupio sam ga novog u Brežicama).
Ako želite, mogu Vam večeras (kad dođem doma) poslati još koju sliku malčiranja. Mogu opet ponoviti: iznimno sam zadovoljan malčerom i imate bezrezervnu preporuku!
Nadam se da ne odgovaram prekasno na mail; bio sam na sastancima pa nisam bio u mogućnosti...
Lijep pozdrav
Miro"