• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Imam 540 s fiat motorom i taj ima neki hidro izvod pod sicom. Volio bih si kupiti malcer na ruci jer moram cistiti i jedan kanal. E sad, kako takav malcer hidraulicno spojiti s traktorom? Moze link ako trebam neki razvod.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Valjaju li čemu malčeri Mega metal, kod mene su povoljni sa cijenom, 1.7m pomični oko 1350e.

Tu jedan čovjek balansira rotore za te malčere i gledal sam ih ok to izgleda a nije ni cijeli stroj loše napravljen. Da kupujem malčer samo za osobne potrebe mislim da bi ga uzel

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Imam 540 s fiat motorom i taj ima neki hidro izvod pod sicom. Volio bih si kupiti malcer na ruci jer moram cistiti i jedan kanal. E sad, kako takav malcer hidraulicno spojiti s traktorom? Moze link ako trebam neki razvod.
Dok radi izvod ispod sica ne radi hidraulika na rukama traktora nije ti to neko riješenje.
Preporučam montazu dodatne hid. Pumpe e sad ili na izvad na motoru (neznam dali ga fiat ima) ili na kardan ili ako se moze dodatnu pumpu u kučište gdije je i orginal.....

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Na fiata se lako ugradi dvije hidraulične pumpe a na hidrauliku a imt- a nemoj jako računati za te poslove. Može se napraviti ali je dosta sporije nego preko pumpe na motoru.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Moze neka smjernica sto kupiti ili kome se javiti za to da mi kaze cijenu itd?
Slika instalacije dodatne pumpe?

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Traži pumpu i spojku za štore 402 404 ili univerzal 445. Treba ti i rezervoar za ulje te razvodnik.
Ako se pak odlučiš za IMT hidrauliku treba ti "kocka" ventil koji se ugradi na poklopac hidraulike i razvodnik.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Da!
Ide ti pumpa na motor ispod bosh pumpe moglo bi se upotrijebiti ulje iz mjenjaca....najlakse da nađeš nekog ko se bavi hidraulikom i namontira ti sve to
Sjev od dolnjega čepa di pumpe i od pumpe do razvodnika a razvodnik sa dvije ili tri ventila ....ne bude to bas jeftino[emoji12]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Idu dvije pumpe, tak da ti je više-manje svejedno kupiš li pumpu s lijevim ili desnim smjerom vrhnje.
Najbolje otidi u Traktor Univerzal, pogledaj servo volane i pitaj kaj ti treba.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Tu jedan čovjek balansira rotore za te malčere i gledal sam ih ok to izgleda a nije ni cijeli stroj loše napravljen. Da kupujem malčer samo za osobne potrebe mislim da bi ga uzel
Što se tiče Mega metala kod nas se taj mulčer može dobiti tek u martu aprilu, jedva su dobili 3 komada i to je bilo naručeno, sad razmišljam o FPM Mehanika 180 pomični kod nas je 2000 e.Neznam koja je cijena sa hidrauličnim pomakom a predpostavljam oko 150e više.

brave66

Novi član
Tu od
23 Ruj 2018
Poruka
2
Pozdrav ljudi...
Načitao sam se svkakvih situacija sa malčerima.

Zanima me da li je ino mmt verzija samo za travu ili se može i kukuruzovina čistiti?

brave66

Novi član
Tu od
23 Ruj 2018
Poruka
2
Aha ok.
Jer mi je u dučanu odmah prodavač rekao da je to samo za travu i ako trebam za čiščenje ostataka na njivi neka uzmem Elite L 160cm(koji je van planirane cijene)

A gledam model od Tehno-sa koji je prema opisu skoro isti i piše da može malčirati niže ostatke.

Znači nebi trebalo biti problema ako su gore kladiva.

stjepanfo

Novi član
Tu od
30 Ruj 2018
Poruka
5
Pozdrav.imam pitanje u vezi ursusa c360,interesira me malcer na hidraulicnoj ruci ino ili tehnos,koju sirinu bi moj traktor mogao baviti?tj koji tezinu kad ga bacim u stranu do kraja?hvala

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Kako se na panex agm malčeru provjerava količina ulja u reduktoru i kolko ulja ide unutra ?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Iza plasticne zastite kardana je imbus vida, a kolicina ulja neznam.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Pozdrav.imam pitanje u vezi ursusa c360,interesira me malcer na hidraulicnoj ruci ino ili tehnos,koju sirinu bi moj traktor mogao baviti?tj koji tezinu kad ga bacim u stranu do kraja?hvala
Racunaj da za mog dorada (3300kg) plus nesto utega smo racunali max 170 od tehnosa
A susjed ima nekog talijana na zetoru 4320 od bekih 150cm ili 160 i zanimljivo je raditi sa njime (zetor ima standardbe utege na prednjem dijelu)

stjepanfo

Novi član
Tu od
30 Ruj 2018
Poruka
5
Ursus c360 po prometnoj ima 2200 kg.imam naprijed utege,ne znam jel bi mu 500 kg malcera bilo previse kad ga bacim u stranu.Ako ima netko tko je probao tak nekaj s ursusom nek mi se javi hvala

Najnoviji postovi

Na vrh