• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Napred je nešt ko “ralica”. Služi da poruši ispred traktora ak ima kaj debelo. To je stroj od komunalnog. Unajmil sam ih da mi pomalčiraju zemlju kaj sam kupil a nije se obrađivala...

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Radi malčer. Malo pobrusio osovinu i piksu.
Želim ti da te posluži vječno. Ovo je najjevtinije rešenje, ali nije najkvalitetnije. Dosjed nalijeganja je na neravnim površinama tako da su moja očekivanja kratkoročna. Pobrušena osovina i čahura nisu više okrugle kao poslije strojne obrade. A već sam rekao i proizvođači izbjegavaju kvalitetna rešenja, više nije moto da je kvalitetno. Za ovakvu remenicu po propisima idu dvije kajle. Ali ako su je napravili bez ijedne dobro, neka prave , zato mi koji krpimo priključke imamo posla.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da, bez kajle. Zanimljivo da gornja remenica koja je na osovini koja ide iz reduktora ima isti sistem pritezanja ali ima i kajlu.
Nisam to brusio brusilicom. Samo malo skinuo višak šta je bilo naborano da čahura može normalno ići po osovini. Ako odpusti još jednom onda nema više kemijanja. Tokar, novi dijelovi i onda idemo dalje. Ovo sam napravio samo jer imam još malko posla za njega koji moram sad napraviti.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ma moze mozda posluzit, ali ako bi osovina isla na obradu, onda je ono moj predlog. Naravno ovo je iz mog iskustva, a ne kako neki kazu da neide, netreba i slicno., zato sam stavio da pojedini imaju potanko iskustvo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
IMG_20210321_114950.jpg IMG_20210321_115227.jpg
U mom kraju konusna svrdla se zovu svrdla za busotine , a burgijre su burgije ovo je konusni vijek u cijevima koje se nastavljaju, a na vrju je svrdlo
Ovo radi do 70 metara dubine, znaci konusni vijak, zenski , nazalost nemam muskog nastavka. Bolje bi se vidio vijak u konus, U predhodnom sam opisao ovo, a ne burgije.Mozda mislis da je isti nacin stezanja burgije iremenice o kojoj se raspravljalo, nije ni slicno. Burgija ima veliku povrsinu u prihvatu, konus, a malu povrsinu na koji djeluje sila na vrh reznice. Kod remenice je obrnuto, povrsina nalijeganja je ravni dio osovine, a ne konus, a sila djeluje preko remenja na povrsinu utor klinovs, koja je nekoliko puta veca od povrsine nalijeganja.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Kolega Damir..čestitke na prinovi :)
Ja sam nedugo uzeo slični ( isti) stroj.
MU 220R LW...samo još nije bio u upotrebi :)

Najnoviji postovi

Na vrh