• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

goldi

Novi član
Tu od
14 Ožu 2023
Poruka
3
Namjeravam kupiti malčer za malčiranje grana maslina i badema debljine oko 5cm u nasadu ima kamena veličine šake.Posjedujem traktor 70ks i 39 ks, molim preporuke i iskustva.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Gdje se točno nalazite,ja za to isto posjedujem tehnosa mul 180. Po pitanju kamena ,kad uleti kamen ima da ti se g...o sledi ali poslije 2-3 prohoda se to smanjuje jer valjak odrađuje svoj dio posla .

Posljednje uređivanje od moderatora:

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Vecer. Obnovio bum malcer Hmezad cekicar, 2m radne sirine. Stavio nove lagere i cekice. Obnovio i priklop za traktor... Do sad je imal gor zavjesice, tamo gdje udje material. Zavijesice su sad u losijem stanju. Sta je sad bolje staviti, isto zavijesice ili lancice? Sta je bolje?

Prilozi

• IMG_20221121_182551.jpg
    IMG_20221121_182551.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 49

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Tako je 👍 imajo jos sve dijelove...

Posljednje uređivanje od moderatora:
  • Like
Reactions: ZJ

zhvn

Član
Tu od
8 Kol 2018
Poruka
51
Sta je sad bolje staviti, isto zavijesice ili lancice? Sta je bolje?
Na većini viđam lance pa mislim da je logičnije, a i lakše je staviti drugi kad pukne a bude puklo

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,258
Bolje mi se dopadaju lanci, jedino bar 8mm debljina karike. Da budu dosta teški 👌
Između njih moraju ići pikse/distance da ne pobjegnu svi na jednu stranu 😀

Prilozi

• 20221008_143633.jpg
    20221008_143633.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 60
  • 20220925_172219.jpg
    20220925_172219.jpg
    51 KB · Pregleda: 60

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pozdrav. Hvala svima na odgovoru, posebnu @vlč.puknuti ... Ja, moraju biti debele klapne, cak i 10mm onda ne treba nic malcirati, nego se sve potanca z klapnami 🤣🤣
@Matija_E30 izmedju lanca se "prima" vise materiala (trave i granja) nego za klapne...??

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja imam s lancima, a prije sam posuđival bratićev s klapnama i ne nakuplja se materijala na lance

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,258
Tako je.. Tu i tam se koja grančica zapiči, al otpadne brzo..
Bolji su lanci jer brže zaobiđu stabljiku i zatvore prostor.
Lopatica se zaklopi (a nekad se ni ne vrati) i za to vrijeme sve leti prema traktoru.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Čekaj... Jel se čekići vrte na fobru stranu obrirom da je zakvačen na mjesto za prednju hidrauliku?

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
132
Čekaj... Jel se čekići vrte na fobru stranu obrirom da je zakvačen na mjesto za prednju hidrauliku?
Zato i je malčer s getribom s duplim prihvatom. Kako nemam prednji kardan, onda malčer okrenem "naopčake" da mogu malčirati u rikverc.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
To i mene muči....
Zato i je malčer s getribom s duplim prihvatom. Kako nemam prednji kardan, onda malčer okrenem "naopčake" da mogu malčirati u rikverc.
Imaš 2 smjera vrtnje kardana na traktoru ili kak?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,258
Meni v taj drugi smjer reduktor preskače..
Znači baš bi trebala kontra smjer kardana.
Jer i ja sam o toj inverziji malčera razmišljal, al pošto reduktor ne podržava smjer sam odustal

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Tehnos ima u ponudi i reverzebilni reduktor. Naravno, košta nešto više neg obični ali... Po meni puno bolje rješenje neg kad je na prednjoj strani traktora pa sva prašina i smeće ulazi u kiler i štopa ga. Jedino, cijeli dan biti okrenut i gledati unatrag je veći problem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne, ima getribu "z diodama", tak da mu je svejedno na koju stranu se vrti ulazno vratilo na getribi.
Nisam znal da je to standardna oprema na malčeru z dvostranim prihvatom.

Malčer s takvom getribom ima član @4340.

Najnoviji postovi

Na vrh