Slažem se. Ne želim raditi nikakve kemije jer to mogu i sam. Htio bi da se to napravi kako spada samo me zanima tko to tako zna i može napraviti ????Ništa neće pomoći bez dosjeda + dve stote. I tako je nekad bilo kad je ležaj prvo zgnječio taj plus, a potom se počeo okretati da jede u minus.
Svi tokari to znaju. Nije to problem, puno je posla da poskidaš batove i izvadiš osovinu. Onda samo potraži ko ima strug da može primiti tu dužinu.Slažem se. Ne želim raditi nikakve kemije jer to mogu i sam. Htio bi da se to napravi kako spada samo me zanima tko to tako zna i može napraviti ????
Tokar, imam nekih kontakata s različitih lokacija, od istre, brzina, kostajnice do Slavonije... ako treba mogu javiti.Eto hvalim ja slovenaca (mada i dalje mislim da je dobar) i eto problem. Prilikom zamjene čekića probam jel ima rotor lufta i naravno ima okretao se ležaj na osovini i poglodao osovinu cca 0,30 mm (puno) . Dali ima tko kakvog iskustva i preporuke za popravak toga . U pravilu treba ju nadovarit i potokarit.
Mekan je, ja sam im slao upite ali nikad odgovorili nisu.Mekan je Tehnos koliko god da je dobar. Na starom rotoru imam na par mjesta utisnuto od batova. Stijenka rotora bi trebala biti cvršća.
Bolje bi bilo napraviti piksu...ili nac takav lezaj, za tu mjeru...Eto hvalim ja slovenaca (mada i dalje mislim da je dobar) i eto problem. Prilikom zamjene čekića probam jel ima rotor lufta i naravno ima okretao se ležaj na osovini i poglodao osovinu cca 0,30 mm (puno) . Dali ima tko kakvog iskustva i preporuke za popravak toga . U pravilu treba ju nadovarit i potokarit.
Upravo to nije okruglo potrošeno i bez tokarskog ništa. Uglavnom rotor je dužine 220 plus osovina za remenicu kojih 20 cm ukupno cca 245cm. Promjer je 170 mm plus ušice to je kojih 200 mm. Debljina gdje dolazi ležaj je 50 mm.Tokariti treba svakako.. Jer to pojeđeno nije okruglo..
Najbolje je vratit na mjeru kak je bilo i gotovo.
Ja sam za opciju navarivanje i obrade..
O kojem promjeru rukavca za ležaj se radi? I koji je promjer cijevi rotora?
Feder je dobar ako je bio udarac pa balansiran rotor onda tu ima lufta da remenica donja radi i dalje malčer funkcionira iako je rukavac smotan.Mekan je, ja sam im slao upite ali nikad odgovorili nisu.
Nadalje, još jedan problem kod ovog malčera je ovaj napinjač, tj feder.
Tehnos je jedina tvrtka koja proizvodi malčere, i da ima pogonsku remenicu koja nije fiksna. Ona uvijek skače i kao takva radi probleme u dinamičkom smislu.
Nije dobar, sustav u dinamičkom smislu, ili je krut ili je elastičan, kombinacija nikako nije dobra i ona se izbjegava.Feder je dobar ako je bio udarac pa balansiran rotor onda tu ima lufta da remenica donja radi i dalje malčer funkcionira iako je rukavac smotan.