• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,461
@Tino lijepo to ide, koji je to malčer, ne mogu sa slike skužiti marku? I ako nije tajna gdje je kupljen?
 

IvanX

Član
Tu od
27 Pro 2020
Poruka
31
Ima li iko iskustva sa izradom malčera? Palo mi je na pamet izradit konstrukciju i ubacit ovakvo nešto ROTO MALČER-POGONSKI SET 150 cm (REDUKTOR+NOSAČ LANACA+LANCI)! NOVO!!!
Napravio nekih 10-tak komada, sve za prodaju, tada za 5500-500 kn većinom od 180 cm širine, nikakva znanost. Lim 4 mm smotan i imaš odma bočne stranice, ojačanje flah 40x6 mm tako da ide u križ u svaki kut malčera, trokut za kopčanje od 100x8mm flaha sa lancima na zadnje kuteve malčera, naprijed skije od nekog otpadnog lima što sam imao 5 mm, reduktore sam razne nabavljao po 300-400 kn, ali sam uvijek sa pravio sa dva noža, nikad sa lancima, odozada može biti valjak, bio sam probao i sa 2 velika okretna točka čak sam stavio i feder da prate teren, ali ako je mokro ukopa se. Nikad se nije nitko javio i žalio. Osim lika koji je stavio sfrkao kat 1 kardan (uhvatio zemlju), ali nije ništa puklo. Za takav malčer ti je najbolje imati kardan sa lamelom ili sigurnosnim šarafom.

Napravio sam nedavno i jedan sa valjkom sa čekićima, ali dok platiš materijal, reduktor, i balansiranje, neisplati se. Probao sam sam balansirati pomoću aplikacije na mobitelu koja mjeri vibracije, cijelo popodne i uspio sam donekle dobit, ali dalje nije bilo to to. Prodao i kupio kineski za 1100€. Ja koristim isključivo za travu tako da će poslužiti, a više mi ne pašu roto malčeri zbog dužine.
 

Najnoviji postovi

Na vrh