Kada se prije dvadesetak+ godina odlijepila ona orginalna izolacija (obična profilirana spužva koja se počela raspadati i grutati od topline i vremena) na TX75 skinuo sam poklopac krova (to je kao izlaz u nuždi ako su vrata blokirana) i nalijepio sam nekakav sivi tapison (debljine 10-15 mm) - i evo drži se još i danas na krovu, dobra je izolacija od sunca, a i nije previše tvrdo kada se glava povremeno nasloni na krov. Najveći posao bio je odlijepiti i očistiti površinu od ostataka spužve, to je zimski posao.Nije uopće loša ta TX kabina, samo krov izolirat gore jer od tam jako isijava toplina
TAko je bilo kod mene. Doslovno. Bez dozvole je rušijo stabla na granici,al 2 malene bile su moje. A nije to bijo problem, problem je bijo, jer je debelo odveo, al granje sve pustijo(nekog je šaljijo po debelo,al on sitno pustijo). Ja zovem prvo vozača. On kaže, da je vlastnik naručijo ,što se nek sruši i dovede kuči. Ja mu kažem, da rušijo moju,i da ni nema problema zbog male drevice, več zašto ni očistijo granja. KAže on,da nije bilo to mu kazano. Zovem vlatnika, bosanskog hrvata, mog več sad pokojnog starog muškarca. On doslovno u svom jeziku kao uvijek: "e hebo ga ti, nije on znao, što može al što ne sme rušiti izgleda. A samo da ti kažem i ti si meni pomalčirao uskoro 2 širine kose preko granice moje trave".I to je još dobro dok te puste, a kad ti puste šikaru i kažu ne diraj, to je moje
Znači Varaždinska županija prednjači po " samostalnim umjetnicima" i ja krčio neki dan prilaz...Zamjena strojeva. Međa mora biti kak Bog zapovijeda. Ali stvarno sramota, prvo si moram put probiti do svojega, hebome pas više od 50% tuđeg kosim. Kad sam bedak.
Moral budem nekaj po tom pitanju napraviti, dojde mi da sve polijem s benzinom i kresnem.
View attachment 82962 View attachment 82963