• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,076
Meni se najbolje i najbrže pokazalo malčiranje u krug, a onda za 2 brzine brže sve još jednom u kontra smjeru. O kuruznici je riječ.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,475
Nikad... Otvoril sam ih poslje generalke samo da bu traktoru bar malo lakše na parceli od 18 000 kvadrati.. taman da se razdela 😝

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,618
Čemu služi ovakav prihvat? Da li je to možda neki plivajući prihvat da malčer prati teren i kad je na brdu...

Prilozi

• IMG_20251120_103711.jpg
    IMG_20251120_103711.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 45

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,077
Ne vidi se sa slika...ali ak se pomiče gore-dolje, onda je. Iako to mnogi traktori imaju i na polugama (moj ni jedan nema, npr.).

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,594
Tako je,kad ti recimo,jedna strana traktora(lijeva ,desna) recimo ide na humak,a druga strana na traktoru je na ravnom,a kosilica ti je u udubini(neravnoća je lijevo desno),traktor je automatski diže u zrak kosilicu,jer su "ruke "na traktoru povezane)
Da bi se to spriječilo,dodaju se takvi elementi da stvore plivajući hod,neovisno o terenu

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,594
Ne vidi se sa slika...ali ak se pomiče gore-dolje, onda je. Iako to mnogi traktori imaju i na polugama (moj ni jedan nema, npr.).
Zetori imaju na lijevoj strani,samo prebaciš osovinicu

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,076
Jesu dva šrafa, ali zgledi da prednji ne prolazi kroz A nosač, nego ispred njega. Vjerojatno ima funfciju da poveže dva spigana flaha i ograničava hod gore-dolje.

Najnoviji postovi

Na vrh