• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Maline

D

DADAC

Guest
Re: maline

E sad imam prijatelja u ogulinu koji si je dal izbušiti arteški bunar, na svega 23 metra duboko, veli da dok pada kiša ima dost vode, jedino kad je suša bunar mu daje 2-3 litre vode na minutu, a tabla mu je 5 hektara....

Šalu na stranu, jedino hidropak onda dolazi uj obzir, i taj razmak dripera će bit ok.
Kad vučeš vodu iz zemlje neće ti trebat onaj skupi filter, stavi si ispred samog reda malina po jedan mali filterić(onaj od pol cole kak su i cijevi za kapanje) oni su puno jeftiniji.

Ako misliš kupovat sistem za prihranu, i to možeš napravit sam jednostavno na usis od hidropaka ugradiš tanju cijevčicu koja će vuć prihranu, ili iskoristi traktorsku špricu, doma složiš juhicu i samo ju upucaš u sustav dok navodnjavaš.

D

DADAC

Guest

I još dvadeset najamnih radnika koje nigdje nije prijavio!!!!!!!!!!!

T

Tomazy

Guest

DADAC kaže:
I još dvadeset najamnih radnika koje nigdje nije prijavio!!!!!!!!!!!

A ti bi ih prijavio?
Tu meni nešto ne štima s tih 200 000 kn, na 1 ha može se ubrati cca 8 t malina i sad od toga tip pravi pekmez, za nepunu kilu pekmeza potrebno je pola kile malina i pola kile šečera što znaći da on na 1,5 ha dobije oko 12 t malina plus otprilike 12 tona šečera ispada oko ajde brat bratu oko 20 t pekmeza. Kila pekmeza ajde nek je minimalno 30 kn ispada 600000 kn, kaj su mu troškovi 400 000kn? Ili ne štima moja matematika?

D

DADAC

Guest

Zadruga kojoj sam ja igrom slučaja upravitelj ima tri stalno zaposlene ženske osobe koje rade na poslovima berbe, čišćenja, pakiranja, sadnje, održavanja nasada itd..., tak da tvoje primjedbe milky baš i nemaju previše osnova!
Zar nebi i ti tako, ipak su i to ljudi koji se muče za svoj novac, koji u trenutku potrebe ili bolesti imaju opet kakvo takvo primanje, al kod gazde Oršulića nemaju niš!!!

T

Tomazy

Guest

DADAC kaže:
Zadruga kojoj sam ja igrom slučaja upravitelj ima tri stalno zaposlene ženske osobe koje rade na poslovima berbe, čišćenja, pakiranja, sadnje, održavanja nasada itd..., tak da tvoje primjedbe milky baš i nemaju previše osnova!
Zar nebi i ti tako, ipak su i to ljudi koji se muče za svoj novac, koji u trenutku potrebe ili bolesti imaju opet kakvo takvo primanje, al kod gazde Oršulića nemaju niš!!!

Kažeš tri stalno zaposlene ženske osobe; i te tri stalno zaposlene osobe su dovoljna radna snaga za cijelu godinu u toj zadrugi ili?

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

DADAC kaže:

Iskreno, zar bi ti to radio da nisi u zadruzi? :scratch I ne možeš uspoređivati zadrugu koja ima stalno zaposlene ljude i koja vjerojatno ima puno veće površine od 1,5 ha sa malim OPG-om! :scratch Čovjek ima samo 15-20 dana efektivne berbe jer se bere svaki drugi dan! Mislima da ovdje tvoje primjedbe ne drže vodu! A mislim da se i Tomazy slaže sa mnom! :) Ljudi koji idu brati te maline idu zbog toga jer im je to dodatan izvor prihoda i ne vjerujem da bi itko od njih i pristao na prijavu za 20-ak dana!

T

Tomazy

Guest

Većina tih nadničara su osobe starje od 40 g. s minimalnim stažom koje se ni nemogu nadati penziji, zdrstveno osiguranje imaju rješeno preko zavoda i u našem kraju zarađuju 20 kn po satu? Što im mi to prijavom osiguravamo? veću plaču? mirovinu koju neće dočekati?

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

A ti bi ih prijavio?
Tu meni nešto ne štima s tih 200 000 kn, na 1 ha može se ubrati cca 8 t malina i sad od toga tip pravi pekmez, za nepunu kilu pekmeza potrebno je pola kile malina i pola kile šečera što znaći da on na 1,5 ha dobije oko 12 t malina plus otprilike 12 tona šečera ispada oko ajde brat bratu oko 20 t pekmeza. Kila pekmeza ajde nek je minimalno 30 kn ispada 600000 kn, kaj su mu troškovi 400 000kn? Ili ne štima moja matematika?[/quote]

Rekao je da većinu prodaje trgovačkim centrima i nešto na tržnici u Zagrebu, a tek manji dio pravi pekmez i liker! On se nalazi u Općini SV.Nedjelja-mjesto Orešje!

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Tomazy kaže:
Većina tih nadničara su osobe starje od 40 g. s minimalnim stažom koje se ni nemogu nadati penziji, zdrstveno osiguranje imaju rješeno preko zavoda i u našem kraju zarađuju 20 kn po satu? Što im mi to prijavom osiguravamo? veću plaču? mirovinu koju neće dočekati?

U potpunosti se slažem s tobom!

T

Tomazy

Guest

A usput rečeno i ja sam upravitelj u jednom poduzeću pa sam svjedok puno večoj nepravdi po radnika od one koje bi mi radili, posebno da se dotaknem drugog stupa gdje će nestati moji ogromni novci? kome da se ja žalim, gdje su tu moja prava?

D

DADAC

Guest

E jeste se zapalili!!!! :lol:
Najbolje da svako radi po svom i dalje i sve ok!!!! ;)

T

Tomazy

Guest

DADAC kaže:
E jeste se zapalili!!!! :lol:
Najbolje da svako radi po svom i dalje i sve ok!!!! ;)

Ajde ajde nemoj tako :lol: jednom kad i mi prerastemo u velke firme :rolfer: i mi ćemo uzeti radnike za stalno

D

DADAC

Guest

Vele starci "čekaj magare dok trava naraste", a ja ću dodat " pazi da ti maline ne zaraste" :mrgreen: :lol:

T

Tomazy

Guest

DADAC kaže:
Vele starci "čekaj magare dok trava naraste", a ja ću dodat " pazi da ti maline ne zaraste" :mrgreen: :lol:
Možda i jesam magare,neme veze. :axe: Vidim da i ti želiš započeti neki posao u poljoprivredi pa ajde drago mi je da će ljudi biti bar kod tebe sigurni i stalno zaposleni :mrgreen:

D

DADAC

Guest

Ha, ha dobar ti je onaj vic o započinjanju nekog posla u poljoprivredi!!!
odoh ja u penziju, ko još u ovoj državi s 35 radi!!! :supz:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Tomazy odakle ti fora da će nestati drugi stup? Ima raznih omjera i špekulacija, ali 100% se neće ukinuti. Taj stup ima 22,5 milijardi kuna, a kapitalna ulaganja i poticaju godišnje su milijardu i sto milijuna kuna otprilike. Banke su uzele proviziju za ove godine oko 2,8 milijardi. Tako da... Bolje nama u HBOR po 4% nego njima u naknade!

Nije mi jasno kako mu se ne isplati prijaviti radnike? Ako ima veliku dobit uzme mu država puno para, isplati mu se imati prijavljene radnike makar na dnevnice ili kako li već.

B

Boris

Guest

Tu meni nešto ne štima s tih 200 000 kn, na 1 ha može se ubrati cca 8 t malina i sad od toga tip pravi pekmez, za nepunu kilu pekmeza potrebno je pola kile malina i pola kile šečera što znaći da on na 1,5 ha dobije oko 12 t malina plus otprilike 12 tona šečera ispada oko ajde brat bratu oko 20 t pekmeza. Kila pekmeza ajde nek je minimalno 30 kn ispada 600000 kn, kaj su mu troškovi 400 000kn? Ili ne štima moja matematika?[/quote]

E baš ste djeca, a ja sam mlađi od Vas pa Vas moram tako nazvati, iz iskustva u prerađivačkoj industriji odgovoriti ću Vam na neke osnovne probleme. 20 tona pekmeza po trideset kuna je gotovo nemoguće prodati na našem tržištu pa čak da Vam je Todorić prijatelj. Ne računate troškove prerade i ambalaže koje se popnu više od polovice cijene jer se kvalitetne i skupe stvari prodaju u maloj ambalaži cca 200-400 grama. Tržište je zasićeno sa svim i svačim i industrijski plasirati prerađevine je jako teško, tako ako je lik zaradio 200 000 to je vrhunski i više nego uspješno. To su Vam činjenice koje ja znam i koje su moj kruh. Ali opet kažem i tih 200 000 kn navodne zarade je upitno. Ja već godinama radim analize i želio bih zasaditi 10 hektara različitog voća i prerađivati ga tržišta imam jako puno i najbolja kalkulacija je 100 000 kn po hektaru, i zato treba puno uloženih novaca kako za nasade tako još više za preradu, ambalažu i troškove, jako puno sreće i veliki kruh poznanika iz poslovnog svijeta. I rada rada rada puno živaca, propalih planova i stresnog života, prerada se nemože uspoređivato sa sadnjom voća i prodajom na veliko.

B

Boris

Guest

Nije mi jasno kako mu se ne isplati prijaviti radnike? Ako ima veliku dobit uzme mu država puno para, isplati mu se imati prijavljene radnike makar na dnevnice ili kako li već.

ako lik i zaradi 200 000 KN onda to zaradi na crno, tako se jedino kod nas i isplati, onda i nema poreza na dobit, pa mu nepadaju na pamet prijavljeni radnici. Takve bi ja sve u zatvor pa nek odandle pametuju kako po hektru 200 000 kn.

Dok svi mi ne počnemo kvalitetno i legalno raditi i plaćati porez neće nam biti bolje, samo veliki problem je u državi i onom lažljivom Šukeru. Evo Vam primjer, bilo kakav proizvod koji sadrži šećer, marmelade pekmezi puno je jeftiniji iz Bosne, zato što Bosna ima slobodan uvoz šećera iz svijeta i EU dok je naš Šuki zabranio uvoz, povećao cijenu šećera na našem tržišu a isti taj proizveden u HR prodaje vani puno jeftinije. Zašto zato što je vjerovatno vlasnik djela šećerane pa puni đep i maže ljude svojim glupostima.

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Ljudi, nije riječ o 1 ha već o 1,5ha, a za vašu informaciju prinos varira od najmanje 8 t/ha do čak 15 t/ha! Nazovite čovjeka pa ga pitajte kako je uspio zaraditi 200 000 kn na 1,5ha malina možda i vama uspije-ja sam samo prenio ono što sam vidio na Tv-u!!!!!!!!!!!!!! Ako je on pričao neistinite priče ja tu ništa ne mogu! I otkuda znate da nije prijavljivao radnike????
A mislim da bi nam bilo pametnije dijeliti iskustva međusobno, nego razmišljati kako je netko zaradio novac!

Najnoviji postovi

Na vrh