Misliš na crnu lasastu - imam čisto bijele. Pogledaj na Njuškalu "mangulica" i vidjeti ćeš moje svinje.Koju mangulicu imas? Zanima me lasasta.
Pozdrav.
Misliš na crnu lasastu - imam čisto bijele. Pogledaj na Njuškalu "mangulica" i vidjeti ćeš moje svinje.Koju mangulicu imas? Zanima me lasasta.
Masne su ali je slanina malo prošarana - nije sva bijela. Malo proguglaj, odi na srpski forum. U Srbiji i Mađarskoj ih dosta uzgajaju i imaju poticaj što kod nas nema. Tu ćeš doći do informacija o kvaliteti mesa ove svinje.
Za informaciju od njih dva sam ostavio šunke, plećke, krmenadle i svu slaninu. Imao sam 50 i nešto litara masti i 48 kg mljevenog mesa.
Klao sam prase od 24 kg, i od pečene polovice je bilo 2,5 l masti.
Što jedu?
Jedu sve što je jestivo (osim patlidžana - njih ne jedu) kukuruz, pšenicu, ječam, zob, stočno brašno, krušno brašno, krušne mrvice, ostatke kruha, trava, djetelina, bundeve, papriku, rajčicu, tikvice, kupus, kelj,sve vrste voća, kore od banana, suha djetelina i sijeno, dakle sve što imaš pri ruci.
Hvala na uočenoj grešci, bilo je 24 kg, ali sam imao također 24 kg od jedne crne koja je bila teška 170 kg.
Dakle od ovih dvije mangulice je bilo 24 kg mljeve nog mesa. Nisam se imao namjeru hvaliti kako su moje mangulice mesnate.