tesko ces uspeti na suplji vijak [ holender ] da stavis i indikator. navoj na indikatoru je priblizan debljini zida holendera tako da bi to po meni bilo cak nemoguce. jedino holender i sev koja je za njega namenjena i samo manometar. ili samo indikator. za oboje na istom mestu se mora posebno napraviti kao T raskrsnica da slizi za oba sistema. a po meni samo manometar je sasvim dovoljan i najtacniji. e sad moras videti dal ti odgovara navoj od indikatora i holendera imt ili nekog drugog posto ima dosta razlika u mm i u navojima. samo kvalitetan manometar trazi.
Da šuplji vijak je npr 8mm debljine i na 12 ključ i indikator je isto m8 debljine i to te vjerojatno brine,al ima holendera 8mm sa naprimjer glavom za 17 ključ i on znači ima dosta debelu stjenku na tom području da ima u sebi rupu sa navojom za indikator još
Radio sam po bagerima i traktorima i imao prilike vidjet i šrafit hrpu takvih holendera i na taj način montirat indikator i spajat lajtung koji npr podmazuje kompresor
Da šuplji vijak je npr 8mm debljine i na 12 ključ i indikator je isto m8 debljine i to te vjerojatno brine,al ima holendera 8mm sa naprimjer glavom za 17 ključ i on znači ima dosta debelu stjenku na tom području da ima u sebi rupu sa navojom za indikator još
Radio sam po bagerima i traktorima i imao prilike vidjet i šrafit hrpu takvih holendera i na taj način montirat indikator i spajat lajtung koji npr podmazuje kompresor
Čepovi iznad bregaste su ti oni šarafi kaj imaju prorez za šarafciger(na strani gdje je odušak ) i na prvoog ti je spojeno podmazivanje boš pumpe
To su ti šarafi, a zašto su tu ti Mika objasnil
onakvih holendera sto je lisnik prikazao je nekad bilo u prodaji kod nas ali to vise nisam nigde video. na takav sam mislio deo da se napravi od vijka veceg. ja to dam dimenzije strugaru i on od vijka napravi . probusi ga kroz sredinu i nalozi odgovarajuce navoje. a obicno do sata vucem vod sa bakarnom cevi i odgovarajucim prikljuckom .ima kod nas i creva za te vodove ali su se lose kvalitetom pokazale [ pucaju ]
dovoljno je i 3-4mm .nema tu trzaja na manometru jedino ako je on los. na original holenderu nije vise od 3mm nekad i manje. jer to neradi na protok nego samo sabija ulje pod pritiskom da ocita. imao sam negde pravljen komad ali bog zna de je sad u radionici . ali istovetno skoro izgleda kao sto je lisnik prikazao. nekad ga je najlakse napraviti kod strugara ali pokusaj pronaci ako ima odgovarajuci.
Ulje dolazi u crijevo skroz do manometra.