• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Manometar i Indikator ulja

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo kupio sam manometar talianski za mf 75kn. Saraf koji je za tu rupu 4kn,i indikator 30kn neznam ko ga radi,i bakrene plocice,a crjevo je za ulje i naftu decki mi ga budu napravili u duzini koju sam narucil sutra bu gotovo ujutro,jedan kraj orginal za manometar fi 10mm,a drugi kraj prsten M10mm za suplji saraf crjevo je gumeno sa inox pletivom za tlakove do 10bara cjenu mu jos neznam sutra bu mi rekel kad ju napravi.:(call): bum videl ak bu sve od prve pasalo to bu zakon
upload foto[/url

[url=http://postimage.org/]

windows 7 screen shot
Dajte komentar i slobndno popljujete ak ne valja,sve moze!:smile:
Sve osim supljeg sarafa i indikatora je kupljeno i naruceno u poljostroju u zg.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E ovo je več sad pristojno :)
To je uglavnom to. Nego kaj si na kraju odlučol, jel budeš indikator na šraf montiral ili budeš svako na svoje mjesto postavio?? Nisam pratil pa pitam.

Mene sličan posel čeka na 540, sad imam samo indikator a moram postaviti i manometar, samo nigde nemrem nabaviti onaj T komad da si to spojim.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
E ovo je več sad pristojno :)
To je uglavnom to. Nego kaj si na kraju odlučol, jel budeš indikator na šraf montiral ili budeš svako na svoje mjesto postavio?? Nisam pratil pa pitam.

Mene sličan posel čeka na 540, sad imam samo indikator a moram postaviti i manometar, samo nigde nemrem nabaviti onaj T komad da si to spojim.

Covjek veli da rginal manometar kosta 140kn i nema ih momentalno samo 2 vrste talijanskih ovaj kaj sam ja kupil i isti takav samo ima polja u bojama crvena zelena pa crvena bez brojeva,i kazaljka ide s ljeva na desno po pola kruga.
Kupil sam novi indikator i ide na mjesto,a manometar spajam na jedan od izvoda kaj su pripremljeni vec na bloku isti fi i isti fini navoj. A crijevo pe elasticno gumeno sa orginal krajevima za spajanje kak sam opisal,sutra slikam kad ga podignem

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
e sad uzmes pre montiranja te bakrene plotne stavis na parce zice sa kukicom da nespadnu pa zagrejes na plamenu da budu svetle boje i odmah stavis u vodu da se okale. tako budu mekse i bolje zadihtuju. ovog puta si ubo sve 5

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
e sad uzmes pre montiranja te bakrene plotne stavis na parce zice sa kukicom da nespadnu pa zagrejes na plamenu da budu svetle boje i odmah stavis u vodu da se okale. tako budu mekse i bolje zadihtuju. ovog puta si ubo sve 5

Znaci ok bude.
E kaj ove bakrene ne dihtaju dobro ak ih ne zgrijem prije?
Ja sam mjenjal sve podloske bakrene na cjevima od nafte i nisam ih grijal i ne pustaju nidje.
Daj mi jos molim te pojasni ak znas,na diznama na zetoru je konus i dihta super,a na imt-u imaju podloske mislim bakrene,jel se moraju grijat prije montaze i kaj je po tebi bolji sistem,konus ili podloska?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
konus po pravilu bolje dihtuje jer je vesa povrsina naleganja.ali zavisi i od same obrade. bakrene podloske se po pravilu rade od mekog bakra a sad vecinom reciklirani i tvrdi. ja ih obavezno okalim uvek pa montiam i nemoram stezati previse. kod nas to svak odvrce cime stigne pa cesto ostete negde onda meksa bakarna podloska lakse nalegne i bolje zadihtuje. ali od volje ti.lezista dizni treba dobro i ocistiti od garezi i prljavstine izduvati i onda nema problema

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
konus po pravilu bolje dihtuje jer je vesa povrsina naleganja.ali zavisi i od same obrade. bakrene podloske se po pravilu rade od mekog bakra a sad vecinom reciklirani i tvrdi. ja ih obavezno okalim uvek pa montiam i nemoram stezati previse. kod nas to svak odvrce cime stigne pa cesto ostete negde onda meksa bakarna podloska lakse nalegne i bolje zadihtuje. ali od volje ti.lezista dizni treba dobro i ocistiti od garezi i prljavstine izduvati i onda nema problema

Ok,hvala ti skuzil sam kaj si htjel rec,probat cu grijat i ohladit prije montaze kak si rekel i vjerujem da bu dobro,hvaka ti jos jednom na objasnjenju!:icon_biggrin:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@oficir bolje iz dobro zagrij i naglo ohladi ja sam imo problema s podloskama nisu vise nesto podloske ovak kad se zagriju i ohlade bolje dihtaju kasnije!!!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@oficir bolje iz dobro zagrij i naglo ohladi ja sam imo problema s podloskama nisu vise nesto podloske ovak kad se zagriju i ohlade bolje dihtaju kasnije!!!

Da tak i bum napravil svi to vele,a nije mi tesko,a bu bolje,hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Dajte komentar i slobndno popljujete ak ne valja,sve moze!:smile:
Ovaj put uspješno :icon_pray::icon_pray:
Jedino ona inoxom obložena crijeva se meni nikak nesviđaju (loše iskustvo=)

Nego, mene još samo zanima kam buš tu vuru uglavil na instrument tablu?
Si zmislil mesto ili još razmišljaš?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To nebuš našel u prodaji.
Pravac tokar ili da ja zavirim u skladište

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To nebuš našel u prodaji.
Pravac tokar ili da ja zavirim u skladište

To mi za onoga Fiata treba:biggrin: M8 :icon_pray:

Ako slučajno komad postoji u skladištu spreman sam i po njega dojti :)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovaj put uspješno :icon_pray::icon_pray:
Jedino ona inoxom obložena crijeva se meni nikak nesviđaju (loše iskustvo=)

Nego, mene još samo zanima kam buš tu vuru uglavil na instrument tablu?
Si zmislil mesto ili još razmišljaš?

Gle zval sam na par mjesta nitko nece na bakrenu cjev lemit te zavrsetke a u 3 ducana sam bil i nitko nema od bakra lajtunge te duzine i s takvim zavrsetcima,tak da bum vjeroval tom gumenom crjevu oblozenom inox pletivom,veli da su atestirana i to mi je za sad jedino rjesenje.
Ide manometar van od zraka jer ga u 25god nikad nisam koriistil osim za gumu napumpat,a na njegovo mjesto ide uljni manometar,al je 3mm manji u promjeru i morat cu nekaj od lima napravit daga fiksiram.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To mi za onoga Fiata treba:biggrin: M8 :icon_pray:

Ako slučajno komad postoji u skladištu spreman sam i po njega dojti :)
Jesi siguran da je M8?
Ajde provjeri pa javi da znam 100%

Nebu treba po njega dojti, ako ga imam pošaljem ti ga DHL-om jedino ako me baš očeš videti onda si dobro došel

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Gle zval sam na par mjesta nitko nece na bakrenu cjev lemit te zavrsetke a u 3 ducana sam bil i nitko nema od bakra lajtunge te duzine i s takvim zavrsetcima,tak da bum vjeroval tom gumenom crjevu oblozenom inox pletivom,veli da su atestirana i to mi je za sad jedino rjesenje.
Ide manometar van od zraka jer ga u 25god nikad nisam koriistil osim za gumu napumpat,a na njegovo mjesto ide uljni manometar,al je 3mm manji u promjeru i morat cu nekaj od lima napravit daga fiksiram.
Ako se več mora iči na bakar onda se to ne lemi nego se to hartlota i to srebrom.

Problem takvoga crijeva je to kaj je izvana obloženo elektro provodljivim materijalom i u slučaju dodirivanja sa kablom koji je pod naponom dolazi do kuršlusa.
Nedavno je skoro zgorel štagelj baš zbog toga. Sreča pa je bilo po danu, ali je zgorela instalacija i baterija stara mjesec dana i naravno taj pleteni vodič (izvana struje, a iznutra nafte)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jesi siguran da je M8?
Ajde provjeri pa javi da znam 100%

Nebu treba po njega dojti, ako ga imam pošaljem ti ga DHL-om jedino ako me baš očeš videti onda si dobro došel

E sad više nesem siguran da je :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Budem provjeril pa ti javim.
Ma volim ja upoznati nove ljude s raznih strana svjeta jer nikad neznaš kud te put nanese pa da imaš nekog poznatog ko ti može pomoći ili ti njemu!
Budemo išli do kraja mjeseca po staklo za vrata od 539 u Traktorservis, a ako se ne varam ti si tu negdi usput?!:icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako se več mora iči na bakar onda se to ne lemi nego se to hartlota i to srebrom.

Problem takvoga crijeva je to kaj je izvana obloženo elektro provodljivim materijalom i u slučaju dodirivanja sa kablom koji je pod naponom dolazi do kuršlusa.
Nedavno je skoro zgorel štagelj baš zbog toga. Sreča pa je bilo po danu, ali je zgorela instalacija i baterija stara mjesec dana i naravno taj pleteni vodič (izvana struje, a iznutra nafte)

Na to sam i mislil tvrdo lemljenje,tak su mi zljebovi lotani.
Tuda kud ide to crjevo nema nafte blizu,a svi konektori su mi u plastici koji su blizu,al bum obratil paznju da mi nigdje ne dodiruje zice.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
E sad više nesem siguran da je :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Budem provjeril pa ti javim.
Ma volim ja upoznati nove ljude s raznih strana svjeta jer nikad neznaš kud te put nanese pa da imaš nekog poznatog ko ti može pomoći ili ti njemu!
Budemo išli do kraja mjeseca po staklo za vrata od 539 u Traktorservis, a ako se ne varam ti si tu negdi usput?!:icon_scratch:
Provjeri pa javi.

Čujemo se kad peš, mada možda bi bilo negde i malo jeftinije :icon_winkle:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
E to neznam, oni nam naručuju originalno iz srbije.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Sad si me nasmijal za iduča tri dana.

Najnoviji postovi

Na vrh