• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 3060

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,079
Moj ima 11.5k sati,nebi ga dao za ništa.
92.godina.
Gledaj da je 16x16 getriba,da nema A i B,navodno su pouzdaniji.
Ulje u hidraulici/mjenjaču mijenjati na 1000h,obvezno original filter.
Zna struja zezati,uglavnom potrgane žice ili korozija.
Kada je hladno,obično ostaneš bez kočnica i/ili kvačila.
Hoće čahura od spoja na prednjem pogonu izglodati ricne,to se događa zbog lufta na prednjem mostu.
Dao sam prelemiti komplet instrument tablu jer neke lampice nisu svjetlile,iako su ispravne-pa je sve kak treba biti.
Mijenjao sam rotor na alnaseru,cilindre kočnica,i sad je "bosch" pumpa došla sa reglaže i promijenili sve 4 dizne.
2x mi je čahura na spoju prednjeg pogona pojela ricne zbog lufta.
I pantovi zadnje šajbe i to lijevi,je puknuo 10x,desni niti jednom.
Kablove + i - sam sve zamijenio jer sam istraživao sporo paljenje(uzrok otišao rotor).
Gumbi na blatobranu od dizanja i spuštanja hidraulika su dobili od vlage,pa nisu radili,zamijenjeni su.
I lajtung od cilindra na hidrauliku je počeo sliniti pa sam ga zamijenio.
E da,i grijač sam promijenio...ovo ti je u periodu od 7 godina.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,419
Meni je na univerzalu točno ista situacija bila. Kod majstora na stolu vrtio ko lud. Na traktoru nikako..
Pa probali klemat, pa novi aku i stalno bilo isto. Na kraju promijenili anlaser, na ovom probio rotor, pa je vukao struju i praznio aku vrlo brzo, vrtio sve sporije..
Vjeruj mi sve sam promjenil ko i ti i kablove i gorivo direkt iz kanistra, i novi aku 140ah..

Probaj ak imaš gdje za posudit anlaser 💪💪
Znači ipak bio rotor kak sam ti odma napisal 🛠️🛠️

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,079
Bio je,samo promijenio sam majstora,jer kod kojeg je prvo bio,rekao je da je ok,ali da su četkice pri kraju pa kad je otvarao,da ih zamijeni,i ležaj.
Ali bio si u pravu👍

Na vrh