Ako ima joystisk umjesto finger-tip opcije onda nije baš full oprema , moj je sa joystickom...
Joystick ti daje samo dvije elektro kontrolirane hidraulične komande odozada na traktoru , druge dvije hidro priključnice mogu biti mehaničke putem klasične ručice ili mogu isto biti elektronski regulirane na sličnu ručicu ali su ipak elektronske ... Kako je kod tebe ?
Postoje u stvari 4 različita paketa opreme ako se samo gleda na te daljinske komande , ja imam prvi paket sa dvije elektronske i dvije mehaničke. Problem oko svega toga se javi kada želiš da ti traktor automatski kontrolira protoke ulja kroz recimo tri ili sve četiri hidro priključnice ...to se radi putem headland opcije ( ako ne znaš , naučiti ćeš ...
)... e sada ako imaš samo dvije elektronske onda moraš ručno kontrolirati onu treću ili četvrtu daljinsku komandu . Kod mene Tehnostroj prikolica ima tri dvoradna crijeva pa samo dva traktor kontrolira a treću ja manuelno.
Oro , oro , oro ... jednostavno nismo na istoj valnoj dužini sa njima .
Ljudi su spori i nemaju sluha za mušteriju osim da mu uvale traktor i doviđenja .
Kratak podsjetnik :
- Prvo su me htjeli uvaljat za puno veću cijenu traktora nego je ustvari bio . Odlazim u Austriju po predračun za isti takav MF i oni nakon jednodnevnog razmišljanja pristaju na Austrijsku cijenu .
- Traktor dolazi dva mjeseca kasnije nego je ugovoreno .
- Traktor izlažu na sajmu , kabina otvorena , ključ unutra , svi sjedaju i pale ga ... zdogovoreno da bude zaključan .
- Vozim sa sajma sam traktor , prvi puta ga palim , nema nikoga pokraj mene da mi bilo što objasni a bila je zdogovorena isporuka u dvorište i obuka vozača .
- Vozim se sa sajma brzina max. 42 , traktor sam naručio i platio sa 50 km/h mjenjačem , stanje nepromjenjeno do danas.
- Dolazim kući i vidim da ima smo dvije elektronske daljinske komande , naručen je sa 4 .
- Također vidim da nema predfiltera goriva a Miškulin mi ga je obečao osobno , niti danas ga nema .
- Gume su mi isječene , reklamiram ih na 48 radni sati traktora ali neuspješno .
- Čuje se buka i razvodnika prednjeg kardana , nitko to nije popravio do danas , kažu kada se raspade da ih zovem .
- 75 dana čekam na izmjenu filtera goriva i semeringa prednjeg mosta koji je procurio .
- Šalju mi račun za filtere goriva iako traktor ima Tehno paket ( sav potrošni materijal za prvu godinu ) .
Eto to je manje više to uz napomenu da nam sada spuštaju slušalicu kada zovemo .
Znači nemam servisa za traktor više , oni odbijaju servisiranje traktora .
Toliko o meni .
Koje ti imaš traktore , kažeš ovo ti je treći MF ?
Čime se baviš , ratarstvom ?
Pošalji nam slike od tvojih strojeva kada stigneš .