a je krasan s novom haubom 5400
ma ide ti prika 4 m sem po cesti kao vrag, znas da na cesti ide i kombajn s 4 m hederom bez problema.
upalis rotirku i da vidis kako se svi micu s ceste i po gasu.
bez problema.
a ti imas pentu sijacicu jelda, ja sam gledao pentu prije nego sto sam kupio ovu, ova aliante je iz temelja promjenjena, i ja sam dvoumio izmedju 3 i 4 m, ali mogu ti rec da nisam pogrijesio 4 m ima osjetno veci ucinak, al je bila i osjetno masnija od 3 m, ali i osjetno jeftinija od recimo amazone, a kvaliteta vrhunska.
isao je 12 na sat s ovim 150 ks jos nemam ovog varia, tjera ju bez problema, nisam se mogao nacudit koliko je jak preko kardana taj traktor, ali nemoze ju nosit nikako, kad smo kupili taj sem, sastavimo mi njega, zakvacimo, upalim traktor, dignem hidraulik- S PRAZNOM a prednji tockovi u zrak, a bogami i mi zinili sta smo to kupili, kak cemo s tim sijat, al onda smo sve prekvacili i presarafili da se kvaci 10-15 cm blize, + jos 200 kg utega naprijed i onda smo sijali, ali max 400 kg sjemena da mozes okrenit na kraju, al u biti smo taj sem i kupovali za taj 7495 jel smo znali vec da ce doc traktor koji ce ga nosit, tezak je 2,5 t prazan, a jos je i laksi od amazone ili kuhn.
to naravno 12 na sat na pjesku, al bez brige imam i ja zemlje gdje ide i 4,5 na sat, al opet brze nego sjetvospremacem pa pet puta tragom ugazit.
inace da mi je ovaj 6480 iz 74 serije sto smo mi i htjeli al dosla jesen a treba traktor pa daj kojeg imas on bi ga nosio bez problema jer je tonu tezi i ima jaci hidraulik, al sta ces.
nisam bas iz virovitice, vec jedno selo zrinj kraj granicnog prijelaza terezino polje ako netko zna, a otkud si ti kreso mozda se i znamo, znam ja skoro svu bandu poljoprivrednu s naseg kraja?
barigellia kod nas ima puno kod vas po slavoniji bas i ne, nisu losi, malo mi je sad spor dva reda da je makar tri, za veceg kombajna moras imat i vise ha da bi bio rentabilan, ajd necemo o kombajnima za repu, s njima si kod ove cjene vadjenja na nuli ili nesto malo zaradis ako nemas veci kvar, ak imas-pusiona. najradije bi platio vadjenje i onda ucjenjivat ove sto imaju kombajne da vade za 1000 kn/ha + prijevoz gratis, i jos bi se naslo bedaka koji bi isli.
97 god je barigelli, da mi je makar fahr 97 god jos bi bio ko novi, a ovo gov*o moras svake god nest popravljat.
joj fendt vario krasan, ali ono sta sam vec spomenio mf best buy, fendt 20% skuplji, i ja si nekad mislim da sam umjesto 74 uzeo 64 seiju, 20000 € u djep, za to sam mogao ljepo platit jednog talibana da ga 10 god vozi mjesto mene, i jos bi on vikao sto radim u dobrom traktoru, a ja ljepo sve 4 u zrak, al sad tu ide ona prica najbolje je sve kad ja to ljepo sam napravim, kakvi radnici....
to si prika dobro napisao, uzmu ljudi veliki traktor pa mu nemaju sta zakopcat, ne racunaju koliko su prikljucki skulji cim povecas kategoriju traktora, za taj tim bome ni ja nemogu igrat, ak imas 300 ha u tablama, onda da.
zahvaljujem na dobrodoslici svima.