Je da to je tako. Veci traktori su u pravilu uvijek proporcionalno gledano jeftiniji od manjih. Manji traktori imaju puno veci spektar namjene od velikih, veliki su samo za teske poslove i u garazu. Jos jedan od velikih razloga visokih cijena manjih traktora su i sami uvoznici koji ih dovoze iz vana jer im je lakse prodat veci traktor s prvom vucom samo da je stanje donekle okej a mali koji su i vani na cijeni ce im zasigurno duze stajati na lageru. Ajde sad probaj negdje naci solidan traktor 60-70ks nemora imat prvu vucu a da mu je pristojna cijena?!
Jako tesko dok ovih preko 100ks ima da ih tesko pobrojat.
Da slažem se, tako je .
Ali moglo bi se na to i ovako gledati ;
tko ima para za nove , svejedno mu je.
a tko nema para za nove, mislim da su do 60-70 ks dobri i naši stari imt 560 577, zetori , mtz 52 , 80 , torpedi i slični, a preko 100, 120 ks se isplati uvesti neki polovni dobar stroj , za do cca 15000 eura.
slažete li se ?
vidim da se nešto kužiš u uvoz takvih strojeva , pa imam jedno pitanje .
iz koje zemlje je najbolje uvesti stroj, mislim gdje se najbolje održavaju traktori?
znam da je to sve od traktora do traktora točnije od gazde do gazde ,ali ipak onak općenito kakvo je stanje ?
Moje općenit0 mišljenje da bi to trebale biti njemačka i švicarska, a da su najlošije italija (općenito loše održavanje) i francuska ( realno puno previše sati nego što navode u oglasu).
kakvo je vaše mišljenje?