Kićo
Aktivni član
- Tu od
- 9 Velj 2008
- Poruka
- 1,804
He.. he-he...
Ukratko: manje trenja, manje gubitaka, manja potrošnja, okretni moment se dobije isti ko na 4 cyl...
Većina ljudi koji se bune na te nove serije traktora s 3 cilindra ionak nemaju love za novi traktor, muči ih to kaj više ne mogu šrafiti kak su po starom Zetoru ( ej, s 3 šrafcigera, čekičom i pajserom napraviš polugeneralku na njemu).
...
Turba i commonraila se ne treba bojati, največa prednost je u tome kaj se ( da, i traktori) mogu navinuti još nekoliko ks pomoću novog softvera.
Osim toga, IMT 533 do 549, i gomila Zetora je s 3 cilindra pa to nikome nije smetalo zadnjih 40 godina....
Ovi silni dodaci oko turba, povratni ERG ventili i preskupe pumpe sluze samo za uzimanje novca na popravcima.
Commonrail na traktoru... ideš! Dobra stvar dok ide ali... Sa nasom prefinom naftom koja je puna mulje i dok dodje sa pumpe a da ne pricamo po kakvim se sve bacvama skladisti.
3 cilindra na starim ferkaćima i zekonjama su bili OK na traktorima od 30-40ks i nikakav bed.
120ks i tri cilindra? Ma daj molim te to je po meni sprdacina!
Ali ako nema duzine u traktoru nema niti prenosa snage na teren
torpedo 90ks pojede te nove bicikline u blatu
Ove nove stotke stari Deutz od mog rodjaka 8006 pojede za dorucak i ispljune. Star je 33 godine i mogao bi lako satrati novog XXX macana sa cijela 3 ili 4 cilindra.
volim kubikažu i što veći broj cilindara a onda i ne može biti problema ovi upaljaći su smješni...
Zetor 130ks star 5 godina sa motorom 4 cilindra pri ulasku u brazdu sa trobraznim plugom Vogelom 1020 mora dobro stisnit gas jer na malim okretajima krepava, toga kod sestaka nema
ja mislim da je proslo vrijeme kada si kupio traktor i bio miran 30 godina s njima!
Nova tehnologija je omogucila...
Nova tehnologija je omogucila da mi u buducnosti svako malo mjenjamo traktore kao sto je doslo vrijeme sa televizorima, busilicama, brusilicama, ves.masinama, bojlerima... sve kratkog vijeka i bez isplativosti servisiranja. Znaci kad crkne ajd po novo. E malo su se za*ebucnuli, traktori su u danasnje vreme preskupi i jedva se moze doc do jednog novog a ne da ga se mjenja svaki cas. Uzimaju novce na programiranjima prilikom servisa i na silnim glupostima tipa senzora, mikroprocesora, ventila, ulozaka... Rijetko koji danasnji "novi" traktor ce dozivjeti starost tj 30 godina rada, zajest ce se dotle puno puta