• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,849
Mislim da ima mjesta za tu maticu, vijak je (pretpostavljam) 4mm navoj, a ima mjesta da se može razbušiti do nekih 8mm a da se ne oslabi stjenka...jbg zaboravio sam poslikati

A kak taj helicoil, treba isto razbušiti rupu ili?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,847
Na pili mi se istrgo/zgulio...navoj u cilindru gdje se ušarafljuje amortizer, proširivanje rupe za veći vijak nije rješenje jer amortizer tvornički dolazi sa vijkom koji je ugrađen u oprugu amortizera kao na slici. Ima li netko ideju kako rješiti problem?

View attachment 80550
Postoji mogućnost izmjene tog vijka. Pokusati odvrnuti ( uvrnutu maticu tj zenski deo ilo čep) na oprugi, a onda se nože i izvaditi taj vijak. Malo turpijicom ili pak razvrtačem oprugu na sledeću veću mjeru, te ubaciti veći vijek. Ako to odradiš možes vratiti taj čep- maticu u oprugi. Ako si uspio sve odraditi onda ureži novi navoj. Nediraj navoj dok ne riješiš oprugu i vijak. Javi jesi šta uspio.

Najnoviji postovi

Na vrh