• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,854
Mislim da ima mjesta za tu maticu, vijak je (pretpostavljam) 4mm navoj, a ima mjesta da se može razbušiti do nekih 8mm a da se ne oslabi stjenka...jbg zaboravio sam poslikati

A kak taj helicoil, treba isto razbušiti rupu ili?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,862
Na pili mi se istrgo/zgulio...navoj u cilindru gdje se ušarafljuje amortizer, proširivanje rupe za veći vijak nije rješenje jer amortizer tvornički dolazi sa vijkom koji je ugrađen u oprugu amortizera kao na slici. Ima li netko ideju kako rješiti problem?

View attachment 80550
Postoji mogućnost izmjene tog vijka. Pokusati odvrnuti ( uvrnutu maticu tj zenski deo ilo čep) na oprugi, a onda se nože i izvaditi taj vijak. Malo turpijicom ili pak razvrtačem oprugu na sledeću veću mjeru, te ubaciti veći vijek. Ako to odradiš možes vratiti taj čep- maticu u oprugi. Ako si uspio sve odraditi onda ureži novi navoj. Nediraj navoj dok ne riješiš oprugu i vijak. Javi jesi šta uspio.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,854
Heli-coil ili zakivna matica, ako ima mjesta.
Pošto sam u mom kraju ograničen sa izborom alata a i sa vremenom nisam baš raspoloživ pronašo sam ovo na netu, hoće valjati? Nekako mi je cijena dosta mala u odnosu na druge trgovine.

@smilan pokušao na starom amortizeru pa, sa ovim alatima koje ja imam, nisam uspio.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,614
Probaj 😂

Za železnik je, razbušiš rupu, urežeš navoj za vanjski obod helicoila, podlijepiš, uvrneš i opet imaš standardni navoj koji trebaš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,862
Neke popravke i sanacije štete traže određene vještine. Nažalost mnogi se upuste a nisu svi uspješni.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,862
Pošto sam u mom kraju ograničen sa izborom alata a i sa vremenom nisam baš raspoloživ pronašo sam ovo na netu, hoće valjati? Nekako mi je cijena dosta mala u odnosu na druge trgovine.

@smilan pokušao na starom amortizeru pa, sa ovim alatima koje ja imam, nisam uspio.
Ovako nekako pokušati izvrnuti. Ja to izvedem sa dobrim dvoje kombinovanih klješta. 20250409_170252.jpg
Ovo kad se uradi unutar može veći inbus m6.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,854
Vrijeme mi je najveći problem, a nije mi ta pila trenutno prioritet kad ima druga tako da, malo sam probao pa nije išlo pa sam ostavio...za sada, hvala

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
266
Može savjet ili pomoć za motorku STIHL 038. Promjenio sam membrane i brtve na karburatoru i ona odmah upali pod čokom i kad prebacim na rad radi par sekundi i ugasi se. Problem je da ide toliko puno goriva da baca van iz karburatoru. Dizne l i h su podešene na 1 krug i krug i pol. Je li možda problem u igli na slici koju pritišće membrana? Ovaj šarafić je skroz stegnut.

Prilozi

• IMG_20250413_172420.jpg
    IMG_20250413_172420.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20250413_172457.jpg
    IMG_20250413_172457.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 23

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
993
Može savjet ili pomoć za motorku STIHL 038. Promjenio sam membrane i brtve na karburatoru i ona odmah upali pod čokom i kad prebacim na rad radi par sekundi i ugasi se. Problem je da ide toliko puno goriva da baca van iz karburatoru. Dizne l i h su podešene na 1 krug i krug i pol. Je li možda problem u igli na slici koju pritišće membrana? Ovaj šarafić je skroz stegnut.
Bing karb? Kvaliteta membrana ?

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
191
Spoji ga na crijevo rezervoara ovakvog rastavljenog i promuckaj pilu (s gorivom u rezervoaru, više od pola cca..), ako ide gorivo onda pušta igla, ako ne onda je nesto krivo namjesteno.

Najnoviji postovi

Na vrh