• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF serije 30xx

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta
M

mirsad

Guest
s popravkom jer je bio kompjuter nastrado tako sam ga i uzo i dok sam to rijesio i nekih sitnica jos.Nesto oko 12 000e.Sad je sve u redu,pozdravi komsiu

Posljednje uređivanje od moderatora:
H

HERBI

Guest
pomoč

Pozdrav forumaši.Imam priliku kupiti MF3060 88god. sa 7500rs za 8500eur.Čujem da ih dosta zeza elektronika.Do sada nisam imao priliku ni blizu da probam nekakav takav trktor pa molim za pomoč.Molim Vas za pobliže obnjašnjenje za one ručice i šaltere u kabini za hidrauliku.Imam IMT542 pa je oko tog traktora sve špansko selo za mene.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
vise ih zeza mjenjac koji je gotov nakon 7-8000 sati a popravak ide do 50000 kuna

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
smanji malo majstore :D
mozda cifra ide na toliko ako sasrota sve unutra, ali zato kazu da bi trebalo preventivno na 10 000 otvorit prekontrolirat i vozi dalje. naravno nitko to ne radi a i kako znat koliko je rh napravio kad se to skidalo kod svake prodaje traktora :scratch
i nikako se nemogu sloziti s tobom da je mjenjac gotov na toliko rh. sta ti znaci gotov? skini stari i kupuj novi/reparirani? pa nije to vario :roll:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
mjenjac dobio lufta i ponekad iskocio iz brzine popravak 46000 ja platio

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
evo i dokaz ali malo sam pobriso da ne bude reklame

Prilozi

• mf.jpg
    mf.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 309

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
sta nam amaterima da se takvo sto desi, koji godisnje radimo svega nekih 200 rs, nebi ga otplatili narednih 100 godina

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
evo i dokaz ali malo sam pobriso da ne bude reklame

Zeko znas kad bi ja ovo platio? ..... pa ni onda! Mogli su oni nakarikati jos kojesta tako je to sa majstorima a opet nekad to ljudima i odgovara jer se svasta danas radi sa papirima. Uglavnom nedaj Bože problema sa ovim zapadnjacima. Koliko se sjecam na tom MFu si slagao i prednju vucu i tek na kraju prodao za saku sljiva...
Neznam sta bi reko i sta mene danas-sutra ceka samo mislim da si za te novce mogao kupiti ispravan kompletan mjenjac cak bi imao i za put da si osobno otiso po njega u francusku.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
mjenjac dobio lufta i ponekad iskocio iz brzine popravak 46000 ja platio
Koji je MF u pitanju?
Šta si sve mijenjao od djelova? Na računu se ne vidi sve, prešarani su dijelovi.:scratch

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Zanimljivo je šta se desi sa menjačem ako se otpusti ova matica.
matica.jpg

Uhvati dve brzine i nešto polomi.Pukne zubčanik koji je najslabiji.
eneae.jpg

Ovako izgleda ta matica
34zmxsn.jpg

Slike sam preuzeo ,mislim da se vlasnik neće ljutiti.Možda je član i ovog foruma .

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
mjenjani su svi lezaji ,svi sinhroni, osovina mjenjaca ,zupcanik za A-B ,ulje i filter i ruke i to je ta cjena.
sve sam nadgledao i sto je kupljeno ugradeno je a traktor se sada salta kao auto.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Onda nemoj zaliti jer sad znas sta imas i miran si najmanje 10 godina s mjenjacem.

Kiraj ove slike su me zaprepastile, diglo mi se ovo malo kose na glavi!

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ma ne zalim ali izaslo je previse para ali sada je sreden i ide odlicno nije tako radio ni kada je uvezen iz francuske.

Prilozi

• Fotografija-0045.jpg
    Fotografija-0045.jpg
    75.6 KB · Pregleda: 256

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Onda nemoj zaliti jer sad znas sta imas i miran si najmanje 10 godina s mjenjacem.

Kiraj ove slike su me zaprepastile, diglo mi se ovo malo kose na glavi!
Mislim da sam već pisao ali nije na odmet.Ako prilikom šaltanja primetite da ručica menjača ne hvata precizno ,to može biti znak da se matica počela otpuštati.Za dotezanje matice nije potrebno kvariti menjač ,skida se samo dekla sa strane i matica je dostupna .
Kod mene je to bilo primetno pri šaltanju iz 4 u 3 ali sreća pa smo na vreme sanirali i nema nikakvih posledica.
Čoveku koji je postavio ove slike ,matica se skroz otpustila i rezultat je vidljiv.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
i meni je prvo mjenjac dobio lufta a kada su ga rastavili matica je bila odvrnuta

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
slažem se zeko. to se i na mojem dogodilo ali sad se neće otpustiti jer sam to riješio davnih dana.
meni je zdrobio zupčanik 4 brzine i sinhrone pojeb.... i ja to složio maticu osigurao da se nemože samo tako otpustiti i eto to je to.
promjenio 2 zupčanika, i sve sinhrone, ulje filter, i mene je parada koštala 7000kn bez mojih ruku, kaj sam si to sam radio.

Najnoviji postovi

Na vrh