• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF serije 30xx

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ustvari kada su majstori rastavili traktor bila je odvrnuta matica i ja sam se ponadao da ako vratiimo maticu biti ce u redu.
ali kada su ga sastavili iskakao je iz brzina zato sto sam ja tako vozio neko vrijeme i ostetila se osovina.

H

HERBI

Guest
Hvala tibor88 ovo mi je stvarno uvelike pomoglo.Sada sve to i ne izgleda kao špansko selo.Molim Vas da mi još objasnite kako se vrši npr.kipanje prikolice ili dizanje bunkera kod berača.Vidio sam kod nekih traktora da ima 3,4 izvoda za hidrauliku.Gdje se sad što kopča?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Hvala tibor88 ovo mi je stvarno uvelike pomoglo.Sada sve to i ne izgleda kao špansko selo.Molim Vas da mi još objasnite kako se vrši npr.kipanje prikolice ili dizanje bunkera kod berača.Vidio sam kod nekih traktora da ima 3,4 izvoda za hidrauliku.Gdje se sad što kopča?

Treba šlauf uštekat u jedan od utikača i isprobat koja rućica je za taj izvod u kabini..

Izvodi iza na traktoru su spojeni gornji i donji,to je jedan par..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
p4300173800x600.jpg

ispod komandi ehr-a crvena rucica je rucni gas koji ti je kod tog mf-a sto te zanima kraj volana posto je stariji od ovog. a ove dvije crne rucice su za upravljanje zadnjim izvodima hidraulike.
iza toga one dvije rucice su za mijenjanje brzine kardana 540-100okr i ekonomik, nemora to imat svaki a iznad toga je za ukljucivanje kardana.
zeleni gumbi su za dizanje i spustanje hidraulike kao sto je i na blatobranima. to isto nema svaki. ovisno o opremi..
gumbi ispred ehr-a, ona tri su power, spera i prednja vuca. ne tim redosljedom i nije isti redosljed na svakom mf-u.
eto..

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912

daj ga nama kad neznas rukovati sa njim, a mi cemo tebi 533, tako smo i mi poceli, hehhe

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
p4300173800x600.jpg

ispod komandi ehr-a crvena rucica je rucni gas koji ti je kod tog mf-a sto te zanima kraj volana posto je stariji od ovog. a ove dvije crne rucice su za upravljanje zadnjim izvodima hidraulike.
iza toga one dvije rucice su za mijenjanje brzine kardana 540-100okr i ekonomik, nemora to imat svaki a iznad toga je za ukljucivanje kardana.
zeleni gumbi su za dizanje i spustanje hidraulike kao sto je i na blatobranima. to isto nema svaki. ovisno o opremi..
gumbi ispred ehr-a, ona tri su power, spera i prednja vuca. ne tim redosljedom i nije isti redosljed na svakom mf-u.
eto..

Vidiš ove ručke za mijenjanje brzine kardana i kako kažeš ekonomik imam i ja i nikad nisam isprobao ovu ekonomik. Bit ću glup al ipak pitam, kak to funkcionira da nebi nešto zabrljao?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
samo prebacis iz jednog polozaja u drugi. ima oznaceno koje je za 540-1000 a koje je E kardan. ova slika je iz 3050 i na njemu ekonomik nisam imao. nije se mogla rucica pomaknut.
desilo mi se jednom, dvaput da nije uzubio kardan dok sam prebacio brzinu. jednom sam rijesio vracanjem nazad rucice, ukljucio iskljucio i ponovno prebacio a drugi put je samo od sebe proradilo :rolleyess:

na 3080 sve radi, samo se ekonomik kardan automatski iskljucuje kada se predje cini mi se 1900okr motora. valjda zastita da se prikljucak ne razleti :D

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Nisam dugo isprobavo, a nisam imao ni potrebe, al si me podsjetio, meni se kardan isključivao sam od sebe dok su mi obrtaji motora prešli preko 2000 otprilike. Stvarno sad nemam pojma, to je bilo još dok smo ga kupili prije 6 godina.

H

HERBI

Guest
tibor88 da tebe nema ja bih bio total kreten nemojte zamjerat ako se ne kužim u te stvari al znate kako je skupilo se nešt para pa bi htio ipak nešt jače i bolje i mislim da su ipak ti traktori ne tak loši kak se piše makar postoje iznimke

P

pero22

Guest
Kupio sam Massey 3060,88 godina,u posljednje vrijeme tesko ubacuje u rikverc zec spori,a mjenjac je 16x16 bez power?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Pozdrav Pero dobrodosao na forum. Prvo mu izmjeni ulje i filter hidraulike i PAZI sta stavljas pa ces vidjeti. Ako to ne pomogne ne oklijevaj vec trazi strucnu pomoc

P

pero22

Guest
Pozdrav Pero dobrodosao na forum. Prvo mu izmjeni ulje i filter hidraulike i PAZI sta stavljas pa ces vidjeti. Ako to ne pomogne ne oklijevaj vec trazi strucnu pomoc

Zamjenio sam filter hidraulike i nasuo ulje iste karakteristike kao od MF-a,jer kod nas u Sarajevu ne postoji MF ulje........

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Pisao sam Kikiću ali pitat ću i ovdje ako je netko možda imao sličnih problema.

Naime moj me 3065 malo prca, kao i inače. Dok ga ujutro upalim on je u kornjači, premda je uveče ostavljen u zecu. No nije to problem, problem je što ga ne mogu prebaciti u zec, jer uopće ne reagira na moje zapovjedi. Uz to mu ne radi kardan, dok sve ostalo što se tiče hidraulike radi, kao i priključni ventili za strojeve. I tako on treba par minuta do pola sata, kako kad da ga nagovorim, no ne znam kako ga nagovorim. Ugasim ga, upalim par puta i onda odjednom nakon paljenja sam u zecu. Uglavnom dok traje čitav taj proces, ne svijetli niti lampica zec, niti koranjača, a niti ona na ploči za prednju vuču.

Ljudi, nije šala, ovaj meni živce isprobava pa ako slučajno znate što bi bilo javite. Meni izgleda nešto oko struje.

Sličan problem je bio dok smo ga kupili prije 6 god kad je isto ostajao na hladno u kornjači, ali tada je svjetlila koranjača i lampica od diferencijala. Promijenjen je filter i ulje hidraulike i dalje je radio normalno. Još smo jednom kasnije isto promijenili filter i ulje i od tada je prošao 1000-1200 rh, pa se pitam bi li bilo to, no ne svijetli ništa pa mislim da možda i nije.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Vrijeme ti je opet promjenit ulje i filter, zamjena ide svakih 1000 do max 1200 sati rada. Zagrij ga zamjeni pa ces vidjeti

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Moj otišao na popravak struje, pa će registracija i pretresanje svega ostalog odnosno motora, mjenjača itd...

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Moj otišao na popravak struje, pa će registracija i pretresanje svega ostalog odnosno motora, mjenjača itd...

Kod koga si ga dao na popravak? Ja sam tu dva sela dalje od tebe pa da znam ak ti dobro prođeš da se i ja otputim.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Struja kod Nikole Petrovića. A ostalo neznam točno ni kad će ni kod koga će.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
najjeftinije ga je pretresti dok jos ide inace bi mogli proci kao ja sa mojim 3080.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Upravo to sam govorio starom danas. On nevjeruje kolika cifra može bit pri popravku i kažem mu bolje sad zamijeniti ono što treba pregledati sve i gotovo. A što je bilo s tvojim? Nisam čitao temu pa neznam.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
da sam ga odmah dao pretresti cim je mjenjac prvi puta iskocio prosao bi sa 1000eura max jer su mu jos lezaji ,sinhroni i zupcanici i bili ispravni a ovako 6000 eura samo mjenjac..

Najnoviji postovi

Na vrh