• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF serije 30xx

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Re: MF 3080

..ja.. kaže:
o da.
kratak je,relativno velik ajnslag. ne diras brzine,samo rikverc-naprijed..
jel to u biti mehanicki reverzer? kad ima posebno mjenjac za naprijed i rikverc? ali ima na njemu radne i transportne.. :scratch
jel tvoj ima 3 ili 4 cilindra??
kak mu je potrošnja??

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

MF3095 kaže:
lP.Imaš dve kučke jedno za brzine a jedno za naored i rikvekc,na toj za brzine imaš i reduktor,samo moraš jako povuči ka sebi i on ti preskoči.Taj menjač se zove Poversift.

ti onda imas 16x16 mjenjac. u njegovom slucaju bi ovaj drugi mjenjac bio meh. reverzer,zar ne? ima na njemu samo rikverc i naprijed,a na drugom su 4brze i 4 spore..
kod mene je 32x32.

@marko:
4 cilindra,3860ccm. potrosnja mu je manja nego imt 560. nemogu ti reci tocno,posto nismo mjerili koliko trosi kod koje operacije. ovo je odokativna metoda :)

M

MF3095

Guest

Lp.Ja imam 8x8,ti imaš 16x16,jer mehaničari ne broje polovic.Ti onda imaš 3 ručke,ona je za brze i malo sporije.Ja inače imam 3095 to ti je 115km.Potrošnja kod mene nije velika,jednom sam probao:natankati punoga i zorati 3ha i dotankati,potrošijo je 50l. stim,da sam se vozijo na pole 6km tamo i nazad,mislim,da to nije puno potrošijo.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

@ja
to ti i je vrsta reverzera ustvari mehanički reverzer. jer imaš brzinu (B) NAPRIJED I (B) RIKVERC isto tak imaš i (A) NAPRIJED I (A) RIKVERC na zecu i tako i na kornjači a brze spore prebacivaš na mjenjaču za brzine tak da to je mehanički reverzer samo malo stariji

P

phoenixfendt

Guest

u mom kraju ima jedan massey ferguson 3080 iz 91g autotronik 105ks.
samo mi nije jasno sta zanaci autotronik dali neka vrsta menjaca?ili sta je to vec

M

MF3095

Guest

To ti je neke vrste elektronika,imaš datatronik i autotronik.Zato imajo različite km,jer inače 3080 ima 100km.Sa tom elektronikom dobijajo na km.Lp.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

phoenixfendt kaže:
u mom kraju ima jedan massey ferguson 3080 iz 91g autotronik 105ks.
samo mi nije jasno sta zanaci autotronik dali neka vrsta menjaca?ili sta je to vec
autotronic ima mjerač površine i brzine (mislim da LH 1000, kao na SDF), ili ništa

datatronic ima mjerač površine, brzine, potrošnje, proklizavanja,...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

vidis,ja sam isto mislio da je to oznaka mjenjaca ili nesto..

moj nema taj mjerac :x

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Jel tvoj datatronic?
Od Ivan_MF 3090 je datatronic, a 3085 autotronic, ako se ne varam :scratch

Mi smo imali 3 MF-a te serije, 2x3080, i 3090 (kojeg smo prodali Ivan_MF-u :mrgreen: )
Sva tri smo popravljali, od motora, mjenjača i elektronike, tako da znam dosta o tim traktorima ;)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

moj je autotronic - 3050

ako ste imali 3 komada,kako to da ste odustali i presli na deutza?
nije se mf pokazao dobar?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Pokazao se dobar, nemam zamjerki, jedino što su kupljeni s kvarom, kojeg smo riješili.
Deutz-eve smo našli u dobrom stanju, pa smo ih zadržali, kod nas inače ni jedan traktor nije predugo ;) a i odnekad smo imali Deutz-e pa smo se naučili na njih. ;)

M

marko28

Guest

Imam MF 3080 i već duže vrijeme me zafrkavaju spore brzine, nekad ubaci bez problema a nekad ne. Dali je tko imao sličnih problema i gdje bi mogao biti kvar?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

marko28 kaže:
Imam MF 3080 i već duže vrijeme me zafrkavaju spore brzine, nekad ubaci bez problema a nekad ne. Dali je tko imao sličnih problema i gdje bi mogao biti kvar?
Više o tome ti bude rekao član KIKIĆ MF ;)

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

marko28 kaže:
Što se točno događa?
Moj nije htio prebaciti, ako nisi potpuno zaustavio traktor.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

Pa normalno da moraš stati da ti prebaci u spore al oče zezati i onaj indikator dolje od prebacivanja a ako nije do njega pogledaj dal imaš dotok struje do dolje uvjek dok prebacivaš ili nemaš. postoji i problem kako je bilo i kod mene nekd su silovito prebacivali pa su mi vinuli vilicu koja dodirne indikator pa ga prebaci i onda sam vadio mjenjačku kutiju van promjenio vilicu i vozi dalje bez greške. al ako imaš struje, pogledaj indikator a ako i indikator dobar onda neznam. al najlakše provjeriš struju i indikator da otkopčaš žicu s indikatora i dodirneš drugu žicu koja je na indikatoru pa pogledaš u kabinu dal je prebacio i tak ponoviš još jedamput pa pogledaš ako uvjek prebaciva onda je negdje drugdje greška a ako ne onda probaj zamijeniti indikator pa budeš vidio a ako je na istom onda bi trebao pozvat nekog strujiča da ti struju provjeri.
ja sam prebacivao brze spore s žicom od indikatora dodirnuo i prebacio je jedno vrijeme dok nisam nabavio novi indikator pošto mi je otrgnula đek na njemu

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

evo slike od moga:
vamo je bio bas uglancan:
ru72v4.jpg

14vf4k.jpg

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

lemken 3*12......
imam zemlje gdje bi mogao vuci bez problema i 4*14 ali i i imam zemlje gdje ovaj ide 10centi i jedva prevrne zemlju.
tako da bi mi dobro dosao jos jedan plug ali jos ga nemam-al bit ce.

of topic- gdje se mogu kupiti lemesi lemken?bas sam gledao vani kom je oko 50 eur...kakve su cijene kod nas?

Najnoviji postovi

Na vrh