Je, ta je.
Mislija sam da ima negdi kupit, ka rezervni dio, bila bi jeftinija.
Po nekakvom katalogu, za nekakvih 20-30kn, po komadu, sta je za komadic zeljeza, ili ti, jednu vidu, masala cijena...
Meni bi oba tokara iz moje blizine uzeli glatko 100-150kn za te 2 vide.
100,za 1, a, 150, za dvi...
Morat cu ih nabavit makar ih sam pravija od inbus vide, komada tondina i 2-3 matice + po elektrode.
Za 150kn bi se zayexava s tim.
Danas je palo probno frezanje malo vrtlica, lose sam nesto slozija.
Ispada iz brzine, a prije nije.
Getriba nije rastavljana.
Skinija sam lim vodilice, i salta po osjecaju, i ne ispada!!
Znaci da sam komadic u koji se stavi rucica mjenjaca, krivo okrenija...i onaj feder pod tim komadicem, lose nekako stoji..
Nema veze, probat cu drugacije kad nabavim vide.
Motor je dobre kompresije, ali za minjanje, nemam ja za Tomosa zivaca...:icon_butt:
Danas nece upali, pa preskoci feder, otvorim, slozim nazad, upali nekako, vari gas, ili se gasi, pali s nesto coka..
Pofrezam nekih 20 kvadrata pa se ugasi, kad probam malo smanjit gas..Kaplje gadno, sa spinice, i iz karburatora, otvorim spinicu gumica je ok.
Slozim ju nazad kako je bila, ne kaplje vise...:icon_e_biggrin:
Otvorim karburator, samo casicu odvidam od ispod, pogledam unutra, i zavidam nazad, ne kaplje ni iz karburatora...
Nakon toga opet preskoci feder koji mota spagu...:icon_axe:
Nakon 3 puta po 5 minuta frezanja i 5 puta po 20 minuta rastavljanja, vrtlic je pofrezan...
Dovedem gxvxo u garazu, ugasim ga..
Promotam se 10 sekundi po garazi, potegnem iz zayebaxcije, upali iz prve, radi mirno,lipo, netriba ju zacenit, da se ne ugasi...
Svake, ali svake godine, na 2 razlicita tomosa, s 3 razlicita karburatora, uvik isto.
Dok ne proradi kako triba, 2, 3 sata mehanike..
devil):
Ic ce kinez cim ekonomija dozvoli, yebes slovenca, nije to za mene...
Did mi ih hvali pa svako malo vesla po pola dana odnekud...
rofl):
Dobra strana danasnjeg dana je ta da nisam vidija masnu fleku od ulja pod njim, pa se nadam da drzi ulje, i da bar getribu necu morat rastavljat..
S ostalim cu valjda nekako na kraj.