• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako nades ulje sae 40 ili sae50 mozda ce manje zderat.

Ja sam sad zadnje stavil inu 15w-40 Neznam kak se zove mozda je neka delta nesto i ne trosi mi za sada,stavljal sam 10w-40 od motula i od shela i malo mi je vise dimila i potrosila.
Nego daj mi objasni kak da orvorim srce magneta ?da ocistim i postelam platine,nikad nije skidan ni diran magnet ni platine od 86',pa reko da ih malo posmirglam i zazor provjerim.
Na magnetu su samo dvije rupice kroz koje nemrem nista.:confused:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Zadnji put kad sam rastavljo motor nisam uspio skinit magnet, po uputama sa foruma sa pokušao ali nisam uspio , a nije mi bilo ni tolko bitno da ga skinem, morao bi se malo prisjetit kako sam ga pokušavao skinit. M orat ću onda potražit to ulje pa onda vidit. Hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Oficir, nemoj tražiti kvar tam gde ga nema jer ga buš složil.
Naročito šmirglanjem platina......

Ti otvaraš da vidiš kaj ide unutra tak dugo, a ne zato kaj nejde? To se zove volja :icon_eyes::icon_eyes:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
70060575892709821701.jpg

Samo treba paziti da ne ostane bez ulja, dobro bi bilo provjeriti u kakvom su stanju ventili, vođice i karike. Za magnet izvaditi treba izvlakač.:cool:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brgud slika mi je nejasna,jel to izvlakac na njoj ili magnet?

Muha nejdem ja glet kaj je unutra bezveze.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
To je kaj drugo ako imaš razlog, ja sam shvatil da skidaš samo da počistiš.

Složi si radapciger i zvadi to van.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
To je izvlakač (prikaz kako se koristi, slika je mala pa je možda malo nejasno). Ima tri vijka M6 koji se uvrnu u magnet (na mjesto gdje je zavidan ventilator) i centralni vijak koji upire u radilicu. :(devil):

35156218936903134973.jpg

Kako da isčupam ovu osovinu (zapekla od prašine i vlage, i od nerada) ?:icon_scratch:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Prigrij brenerom i malo izlupaj naokolo uz forhaltanje. Čekič veči odozdo, a manji odozgo i tako uokolo,

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Forhaltanje (čija je to riječ, odakle potječe, bla, bla... :s:). Što znači u prijevodu ?:icon_question:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Najvjerojatnije Njemačka riječ zaostala iza rata ...
Prijevod imaš u isto postu u koju ju spominjem, dva čekiča i kvrckaj.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Forhalt ili podupora,veci cekic stavis nasuprot mjestu di ces manjim cekicem lupat.
Bez grijanja ce tesko,skoro nikak ici,ja sam se s jednom stranom vise od pola sata nanucil i grijal i lupkal i mic po mic,a druga stana je bez frke izasla.:icon_eyes::icon_eyes:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
@brgud, jedna vođica znam da je loša, a kad sam vadio klip van onda sam stare karike vratio nazad, poslje sam sazno na forumu da se moraju nove karike staviti kad se vadi klip.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
@dlesa: puno toga ovisi i o stanju stubline, steta je stavljat nove karike, a naprimjer postoji ajnzac.

@brgud:
Ako imas kakvu navojnu sipku koju uguras unutra da se nasloni na malu osovinu, a zatim napravis prirubicu sa zavarenom maticom koju stegnes vijcima koji drze moticice, na sipku tada dvije kontramatice i lagano svuces osovinu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Upotrijebio sam riječ "forhaltat" (naravno u praksi) uz malo grijanja i malo muke (bez nje ne ide) i uspio sam je isčupati. Meni je isto tako jedna išla lako ali druga ne baš lako.
# dlesa 18 Ne moraju se staviti nove karike, ako su stare još dobre i ako nije velika istrošenost cilindra i karika. To možeš vidjeti kad izvadiš klip i karike pa staviš samo karike u cilindar i vidiš istrošenost.
Evo dvije slike o rasturenom mjenjaču ! Nije bilo teško, a za slaganje ću tek vidjeti . :icon_super:

62560828342240854823.jpg

99787832352437584155.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Danas izvađeni semerinzi (dupli su), a gumirani prstenovi su ostali u kućištu.:^):

90556851167072724959.jpg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo honde u laganom radu:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Qk6mL4C4LOA[/YT]

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
oficir,
koliko sam uspio vidjet, pogonski remen je stavljen na bržu remenicu.
Imaš li možda uputstvo za tu kosilicu (onu malu knjižicu, ja sam ih
imao za svaki priključak koji sam kupio),
i da li se tamo spominje kud ide remen - brze ili spore.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sad je na brzom i tak mora biti za kosnju,jer na sporom sporije vrti noz i naravno sporije ide,tak da bi jako dugo kosio malo vecu povrsinu,ja kosim 4-5 puta godisnje vocnjak od 1 rali s tim da je brdo na vecem djelu parcele i treba mi kad su uvjeti donekle ok oko 5-6h da dva kratka stajanja.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Gdje nabaviti semering 35x58x12 dupli, znači ima dvije usne jednu prema unutra, jednu prema van i jedna i druga imaju opruge, bez prstena (izvana gumiranog). Imam informacije gdje mogu nabaviti 35x58x10 (obični sa jednom usnom sa oprugom i drugom bez), isto tako znam gdje mogu nabaviti kompletan sa vanjskim prstenom. Zanima me da li netko zna za 35x58x12 (dupli) ? hvala! :(envy):

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pitam te zato jer vidim da dobro kosi,
ali ove rotacione uglavnom su se dobro pokazale.

Meni je problem sa strižnom kosom, nikako ne mogu shvatit
da su je konstruirali loše, stalno mislim da negdje griješim sa podešavanjem.
Muka isusova mi je zadnji put bila košnja,
trava se stalno nabija na kosu, vuće travu za sobom,
onda netko mora biti stalno sa strane i odbacivati na stranu.

Neki dan sam vidio ovdje na forumu slike košnje sa strižnom kosom koje izgledaju dobro.
Pa mi sad nije jasno u čemu griješim ?
Kako netko može s istom takvom kosom kosit bez problema
a ja se tolko patim?

Najnoviji postovi

Na vrh