To nema potrebe nikad mazati, ali ako ti baš imaš volju onda izbušiš rupu, ugradiš čep i natočiš unutra malo tekuče masti.dali netko zna kako se podmazuje transportni lanac izmedju getribe i vučne freze
To nije istina da se vodilica ventila nemože doma uprešati :icon_wink:Dobro bi bilo kad si ga otvarao i da si napravio sve kako spada (zamijeniti sve što je trebalo) i koristiti ulje koje je za nju. Vođica i nije neki trošak 16 kn (samo je treba uprešati) a to ne možeš doma.
Ja mislim da je prije do karika i stubline.Dali zbog loše vođice može da crni ulje tako brzo, kad prođe sezona pregledo bi zazor ventila i digao bi glavu da pregledam stanje, a onda i tu vođicu da zamjenim.
Nije to nikakva mudrija za napraviti, tokar napravi alat, a kao preša može i obična dizalica poslužitiDvi bire !
# MUHA Ti vjerojatno možeš uprešati vođice, ja to nisam pokušavao. Jednostavnije je kad se nosi blok na obradu (ako je potrebno) pa oni to sve naprave, a i naplate.envy):
Da prije godinu i pol sam promjenio ispušni ventil, kad nije imo zazora i bio je nagorio. A vođica tog ispušnog je bila lošija , tražio sam vođicu između ostalih i u Mio -servisu pa su mi oni rekli da slobodno to tako mogu radit, i onda sam ušlajfo ventil i podesio zazor i sastavio. Vadio sam i klip van da pregledam i vratio sam ga sa starim karikama nazad, mislio sam i radilicu vadit da vidim nju i ležaje, ali nisam mogo magnet skinit.