• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Ako je malo tvrđe onda u 1 brzoj (i prvi prohod), drugi đir u 2 brzoj ili ako je se da onda odmah u 2 brzoj. Najčešće može radit u 2, pa prema tome počneš u drugoj i vidiš kako ide (ako ide glatko, da ne skače, da motoru nije preteško i da rukovaocu to tako odgovara. Ako pak vidiš da mu m je preteško onda u prvu.
Probaš sve brzine i sam zaključiš koja je najoptimalnija i tu koristiš. :rolleyes:

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Koliko kopacica stavite na osovinu? Sa tri sam ravno isao dobro, ali oko vocki mi tesko upravljati sa tri a sa dvije ide.

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
A mozda ti je pametmo da kupis transportne tockove honde f600 koji su vislji dosta. Neznam tacnu meru ali mogu saznati .ja razmisljam o tome da ugradim na hondu.
igor.jpg
[/IMG]

Ovi transportni tockovi su dobra stvar,pogotovo za prikolice. Meni je problem sto veoma tesko dolazim do polovnih stvari od mia, uglavnom je imt, labin, goldoni sve vece masine. Zeljezne tockove sam nasao samo jedne, 50 evra trazi a oni krivi i popucali. Zbog toga sam krenuo da napravim sam sebi zeljezne tockove. Pitah da neko premjeri u garazi, a odosmoooo.......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ti kotači na slici mi izgledaju kao 4.00-12".
Promjer im je ukupno približno 500mm.
Ak ćeš po njima raditi željezne, napravi promjer obruča od 420mm, s ripnima visine 40mm.
Tak su napravljeni moji, a koristil sam ih na Labinporogres Mondialu i na Muti Maestral.
Možeš ih vidjeti OVDJE.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
To i jesu kotači 4.00 - 12", gume koje su u originalu od 506, promjer je točno 52 cm. Tako da možeš uzeti u obzir za izradu željeznih kotača, do tog promjera.
# antodj kažeš da je teško upravljanje kad kopaš oko voćki, zar ne koristiš spojke za isključivanje lijeve - odnosno desne pogonske osovine ? :icon_e_surprised:

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
Ljudi puno vam hvala na pomoci, ljubaznosti i savjetima. Zeljezne tockove pravim do 50 cm precnika, ne idu preko. Uzecu 6 metara flahajza i isjec po 1.5m komade, kad ih smotam bice precnik oko 47cm, plus lopatice na njih od 4cm bice to kao bombona. Kad napravim i naucim kacat slike ovdje, javim se. Pozdrav

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Sa blokadom ide lagano ali je netko napisao da se nesmiju koristiti pod opterecenjem. Kako god, za 4 sata sam frezao 65 vocki, dubina 10 cm, krug promjera 3 metra. Zadovoljan sam ucinjenim i potrosio sam manje od 1 litre dizela.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Pa onda radiš kako ti je teže ! Ali, ako je tebi lakše raditi da je na silu okrećeš oko voćki (na osnovu što je netko rekao ili napisao) a da naravno to nije točno!

Ako je to točno što si napisao ili to što je netko drugi napisao točno, onda se nameću slijedeća pitanja i konstatacija.
Zašto onda postoji kod tok mtk nezavisan pogon?
Zašto ima dva pogonska lanca ?
Zašto je dvodijelna pogonska osovina ?
Zašto ima spojke (lijevu i desnu) ?

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Nedavno sam kupio mtk pa nisam jos iskusan i bojim se da nesto ne strgam. Ima smisla sto govoris. idem iduci tjedan frezati drugi vocnjak i sve cu raditi u krug s blokadom.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Blokade nikad nisam koristio u frezovanju sem ako je bas neki teski tesnac za okrenuti i to pod manjim gasom . Mnogo lakse je frezovati u s izmedju vocki nego terati u krug. Kao slalom da vozis oko nje jednostavno teras, sa jedne strane obices oko polovine pa prelazis na suprotnu stranu a kad se vracas ides obrnuto. Tako najlakse radim kad frezujem plastenike gde su svud po sredini udareni stubovi na oko 1,5-2m razmaka. Samo teram u S izmedju njih i najlakse i najbrze uradim

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ja sam danas sa svojom ponovo bija u akciji.
Još je jako tvrdo, druga na manje djire i gricka pomalo.
Proba sam i onako iz 2 puta kako si ti savjetova, ma tu je to negdi, čini mi se lakše stavit uteg i na volan, on da malo ravnoteže, a malo i crtalo pritisne, da ipak malo i skakuće po tvrdome i pomalo žulja.
Prodjena je trećina parcele.
Proba sam i ponovo po onom dilu koji je frezan prije misec i po-dva, s jedno 2-3 kiše izmedju.
Ide skroz lako, čak i trećom na više od po gasa!!
Išla bi i brže da okrenem crtalo kako triba jer je sad ravni komad tondina u pod okrenut, da mi je lakše kočit ju da mi ne iskače priko nepofrezanog.
Kud honda prodje, i muta ide bez problema skroz duboko!
Nesmeta šta je brza, kad joj je meko.:icon_rofl:
Meni blokade dobro dodju ako naletim na neki tvrdji brig ispod površinski pofrezanog pa mi se jedna freza ukopa.Samo ukopanu blokiram pa pomalo potone i ova druga, ne prošeta samo naprid.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Evo malo novosti o kinezu na f620.
Danas sam minja ulje ono od razrade, procijenija sam da je odfrezala otprilike 20tak uri koliko piše na onoj naljepnici, pa sam minja ulje.

Pribacija sam remen na brže brzine, i nisam vidija neke razlike.
Osim da mi getriba nekako škripi kad ušaltam u šestu.
Ta je izgleda dosta i brža od pete.(druge brze).
Pa tom nisam ni probava frezat jer bi s ovom tvrdoćom zemlje to bilo uništavanje stroja.
Peta se brzinom čini malo bržom nego treća.Četvrta je negdi ka druga.

Ovaj motor ima snage sve to vrtit uredno i uskoro će mi sve bit prodjeno i očekujem i dosta manji otpor zemlje.
Možda će se tad dat frezat čak i u šestoj, po snazi motora, mada to za getribu vjerovatno i nebi bilo baš najzdravije.Vrtila bi freze ko muta brzo.:(rofl):

Pošto nekih razlika i nema, osim duplo većih okretaja freza, ostavit ću remen na bržim brzinama.
Prva je dovoljno jaka a druga dovoljno brza.
Motor od 200ccm za ovu getribu je apsolutni pogodak, freza je zvijer!!
GX200, a ako se nema za hondu i kinez je zasad dobar.

Otkrija sam i šta je razlog većoj potrošnji goriva ovog motora.Prosipa ga!!
Čep je tako loš da na 2/3 rezervoara lete kapi benzina na sve strane!!
U oko...:icon_evil::icon_rofl:
Još nisam ima ni najlon kese da ju pod čep ubacim...
Jel na Hondinim rezervoarima pušta čep?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Nemoj tankat više od polovice rezervoara, pa će ti manje pjluskat i slinit na čep. :(snooze):

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ja imam f-604 dizel, yanmar L40 3,1kw, tank 2,5l u dva dana frezao oko 8 sati i nisam ga potrosio. Danas sam u mps kupio sva tri filtera za 366kn, skupo ali sam 20 godina miran. U nedjelju sam bio u os na autopijaci, lik prodaje yanmar L60 za 2500kn, to bih prije stavio nego novog kineza.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Hoce i na hondi da curka malo kad je pun rezervoar ali ipak su i godine tu u pitanju. Ja sam na mojoj hondi zato navario parce cevi metalne sa originalnim cepom od juga ili zastave bilo koje tako da je bio vislji 4-5cm od rezervoara i vise nije bilo problema. Sa Kiporom dizelom nemam tih problema jer je cep isto na navoj. Probaj jos jedno parce dihtunga izrezati ispod cepa ako nista drugo

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ni ne livam više od pola, nego mi tanja malo ploča ispod motora pa se dlaku više trese.Ali i sa pola rezervara malo proliva.
Potrošija mi je i prolija oko 3 litre u jedno 3-4 sata.

Nemože se to mirit s dizelašem, ali motor od 200 kubika može toliko i potrošit!
Nisam freza na minimumu da ne lomim motor, nego negdi na po gasa.

Vica probat ću nešto skemijat.Vidićemo.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
i ja sam veceras malo frezovao 3 plastenika za luk sa vucnim frezerom posto tu netreba vise od 10cm dubine. Mala samo prede a vlage ima dovoljno pa je isitnila ko pepeo u 2 prohoda

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pitanje za vas koji ste radili generalke na G200 motoru:
- da li je normalno da poprilično dimi dok se ne zagrije na radnu temperaturu?
- isto tako da li je normalno da i nakon generalke motor troši malo ulja?

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako pod generalku smatraš izmjenu klipa i karika s tim da se cilindar ne buši na specijalu onda je to normalno,,
Proč če dok se ne ulaufa!

Najnoviji postovi

Na vrh