• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,654
Kilavost uvijek proizlazi od rukovaoca strojem i neodržavanja (nepravilnog podešavanja kvačila i ostalih sklopova stroja). Što se tiče mjenjača (krči, zapinje kod mijenjanja brzina ). Nije dobro naštelovano kvačilo. To je osnovni problem. Šesterotruki profil se nađe, ali šesterotruke cijevi ?? To se ne isplati raditi. Najbolje nabaviti još jedan mtk isti takav (neispravan), pa onda slagati. Što se tiče mijenjača (ispravnost, zategnutost lanca itd..), za sada ne otvarati. Kad se stavi motor i proba onda će se vidjeti, što i kako funkcionira.:eek::
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
poć ću od težih djelova..ako nadjem freze,gotove nadjem,ako ne nešto ću iskemijat..momentalno najteži djelovi su mi freze i remenice..ostalo napravim lakše..a ako jeftino naleti,i kupim..momentalno imam gorenje mutu,i mali mio,s tomosom..pa mi se neda lovu u to lupat..ako uspijem kompletirat sve osim motora,investicija u neki motor će postat prihvatljiva..dotrad mi je samo bilo žao da se ova getriba baci,a i volija bi radije imat većeg miju nego menjeg..
a i to mi je sad nekakav hobi...:eek::
 

woody

Novi član
Tu od
5 Tra 2014
Poruka
15
da li je tko naletio na kakve slike rastavljanja karburatora na f620. naime upali bez problema...ali ne mogu dati dosta gasa. Jedva se malo pojača, pa mnoge stvari moram odraditi potezanjem čoka za jedan zub
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
evo jedno "amatersko pitanje"..
dosad sam ima manjeg miju bez blokada,i kumplug mi je bija na livoj ručki..kad bi ga pritisa,zakačila bi se ona lama pod ručkom,i osta bi pritisnut dok ga ponovo ne pritisnem i dok lamu ne gurnem doli i pustim ručku..nisam mora šaltat ler za svaku glupost,nego se na koji tren moglo pritisnit kvačilo i primjerice, pogurat frezu kako bi se poravnala ili tako šta,pa samo pustit kvačilo...

vidim da je ta ručka na šesticama ustvari liva blokada,a da je kvačilo prebačeno na neku polugu malo dalje na upravljaču..pa me zanima kako je rješen detalj koji zadržava kvačilo odvojeno?
po nekoj logici,kad se poluga povuče,(ili gurne neznam), da kvačilo odvoji, nešto ju mora ukočit da se ne vrati..ili toga na šesticama nema,nego odma moraš šaltat ler??

ostaje li ona poluga kad ju gurneš i na koji princip ostane?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,231
Jednostavno je ručica kvačila na taj način dimenzionirana i izvedena.
potraži negde po slikama ili ti ja sliknem svoju.
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
ok.tnx,dakle ostaje odvojeno/spojeno kad ju gurneš??
naravno da može koja slika,ako ti nije tlaka..:(y):
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne treba saltat u ler nego samo ručicu kuplunga povuces k sebi i opusti remen i freza stane ako nije u brdu.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,654


Prva slika je kad je poluga kvačila prema napred, remen ja zategnut (otpušteno kvačilo), znači pogon.
Druga slika je kad je poluga kvačila prema nazad, remen je otpušten (zategnuto kvačilo), znači mirovanje, može se šaltati brzine ako je dobro naštelano.
Kad se uspoređuje sa manjim modelima mija onda je suprotno (tamo se kvačilo stisne da bi odvojilo), a kod ovoga se otpusti ručica kvačila da bi odvojila.
 
Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Kad su stvari malo podmazane uljem ili mašču bolje i duže radu.Kad bi bilo podmazano sajla ne bi blokirala u bužiru.
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
kod motora je obrnuto,s njima imam puno više iskustva:(rofl):

..kad bužir naliješ ulja,on počme kupit prašinu na sebe i prije ili kasnije to počme zapinjat,teško prolazi,i uz otpor, i podere se baš zbog masti u bužiru i smeća polipljenog po njemu i sajli..

dok suva sajla ne lipi na sebe smeće pa dura duže...
e sad koja "strana medalje lipše sjaji",neznam...:(hi):

hvala svima za slike i detaljno objašnjenje, lako bi se moglo dogodit da sve to doma napravim u kućnoj radinosti..
jučer sam naša cijevi 24mm,i gleda sam iman li valjke za savijačicu..ali valjci su mi za 22mm,za inox,ali mislim da će poslužit..
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Na svakom kraju bužira je zaštitna gumica ili manžetna zbog sprečavanja ulaza prašine i vode u bužir.Ako se ne podmazuje potrgaju se te zaštitne gumice i korodira bužir iznutra a to dovodi do blokiranja i postepenog trganja sajle.Nije izreka -ko ne maže taj ne vozi-bez veze nastala.Dobronamjeran savet maži pa če strojčeki duže,bolje i sa manje problema radit.:icon_wink:
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
sajle uvek uljem podmazem i rade dugo bez problema. ako pocne stekati isperem je vd40 i malo podmazem opet i ide dalje. pre par dana sam zamenuo prvu originalnu sajlu na hondi jer je pukla na rucici gde se kaci. 34 godine je verno radila a ostale jos uvek rade besprekorno
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
ja se malo igrao, složio sam donekle postolje motora, i onu vidu oko koje se vrti kumplug..bila je 10mm,klapava,mrvu sam ju poturpija i proširija za navojnu od 12mm..na njoj je sad ~30mm cijevi unutrašnje 12-13mm, i stijenke od 4-5mm debele..vrti se lipo,ka na ležaju..nabacit ću sliku kad dodjem doma..na tu cijevčicu tribam sad zavarit kvadratnu cijev 15x20mm,2mm stijenke..neće se uvijat.bit će jača nego ona lama originalna..i na suprotni kraj, rupe kroz cijev i kroz njih osovinu za valjak..samo sam u nedoumici oko detalja,dal da valjak stavim da pritišće remen medju osovine ili da ga izbacuje u trokut..

dal da "čelo" kvadratne cijevi obradim da nasidne na okruglu cijev na osovini,ili da kvadratnu zavarim na okruglu cijev negdi na trećinu kvadratne,kao klackalicu..

vidija sam,nešto nejasno, na 18 strani kako je vica napravija svoj kumplug, u njega je okačen negdi naviše,moj je doli na onu vidu di i kod manjih,pa će kumplug vjerovatno vuć "donji" remen, unutra..svidja mi se sistem sa sajlom i federom, možda ga iskopiram..
slabo mogu nać slika,sve su nekako izvanka i nejasne..

zanima me jesu li remenice getribe iste na malom i velikom miji?ako jesu super,onda jednu već imam doma i mogu radit dalje...pa ju vratit na malog kad napravim sve..remenica je mehanika,a ovo ostalo je "čista bravarija",koja meni ne predstavlja velik problem...:icon_cool:
 

woody

Novi član
Tu od
5 Tra 2014
Poruka
15
kad smo već kod remenica zanima me da li je prijašnji vlasnik ove moje mile pile kemijao nešto?
prema onom manualu koji je netko stavio na download, ranije...ne mogu naći gdje pa da mu se zahvalim za održavanje g200 i f620 piše da ravnalom provjerim ravninu motora i getribe, a kod mene motor uvučen za 5-6mm, skoro cent.
Može li mi tko napisati broj koji je na remenici motora kod f620?
 

Prilozi

  • 20140407_151332 (Large).jpg
    20140407_151332 (Large).jpg
    64.7 KB · Pregleda: 419
  • 20140407_151249 (Large).jpg
    20140407_151249 (Large).jpg
    28.1 KB · Pregleda: 208
  • 20140407_151317 (Large).jpg
    20140407_151317 (Large).jpg
    35.7 KB · Pregleda: 172

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,654
Remenica je dobra i nije problem u remenici, nego u usklađenosti jedne i druge remenice.:(think):
 

woody

Novi član
Tu od
5 Tra 2014
Poruka
15
motor se ne može pomicati lijevo desno nego samo naprijed natrag, kako da to uskladim?
btw, hvala na brzom odgovoru
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne sjećam se točno al malo motor Čini mise ide ljevo-desno.a i remenicu može malo mrdat unutra van.
Samo poravnaj max koliko možeš i teraj.
Remenice na f 600 su za remen 17x dok na manjim serijama (na većini ide 13x)
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
pozdrav društvo.u mene su se radovi zahuktali..:biggrin:
napravija sam valjak kumpluga ,kako ga kačit,odlučit ću kad napravim detalj ručice..morat ću vidit kolike će poluge bit, koliki će bit "put sajle",kod odvajanja di će se kopčat sajla itd..postolje motora mi je ispalo mrvu višlje,draže mi je da je tako, ako baš ne budem mora, zbog nečega, neću ga prepravljat..evo par slika..

k9sys7z0bssbl40ay4th.jpg


mhzbeeumhie95j296ee.jpg


šugava remenica nije ista..morat ću nabavit negdi onu "zubatu",na malome je ona s jednim klinom/kunjem..
tako da mi ostaju problematične freze,i remenica..tribat ću prominit i one "vodene dihtunge",u onim zaštitnim lamama,ali to mi sad nije prioritet..
možda sam ipak triba agriju tražit u nas ih ima more,ovih hondi nema,ritke su..
a kako se ne kvare,djelovi su još ridji..


drugu sliku nije prikazalo..
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh