• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Ne mogu se vise sjetit ali cini mi se da nisam uspio skinut magnet obicnim radapcigerom. Nisam nigdje uspio pronac tako velik radapciger pa sam napravio sam. Problem je sto nemas za sto zakvaciti vec magnet ima one tri rupe u koje se zasarafi specijalni radapc a sredisnji vijak upire u osovinu. Cesto ga je dovoljno samo dobro naspanat i onda lagani kvrc po magnetu i on otpusti.
Platine ti izgledaju kao mala metalna stipaljka na vrhu imaju dugmad koja trebaju ostvarivat i prekidat kontakt. Tu trebas ocistiti izmedju ta dva mala dugmica.pazi ako ih skidas skroz van kako je bilo,jer ako ju samo malo otpustis i pomjeris u krivo nece vise bit dobro paljenje.

Nemam prekidac, vec sam ju prije gasio tako da sam zicu postavio na masinu, tj. uzemljio. Platina je kontakt izmedu kondenzora i one opruge? Imam rapciger samo se nadam da je dovoljno velik da obuhvatim magnet. Svjecica je nova Bosna F80 koju sam probao na kosilici i bacala je iskru.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Honda 620 bi trebalo da ima spoljasnju bobinu. Ako spolja kraj magneta ima bobinu nemas sta odvrtati magnet jer unutra nema nista.Ako ulaze kablovi unutra magneta ima platine i tu moras namenski radapciger imati da skines magnet. Iza magneta u limenom malom kucistu su platine i to kuciste moras skinuti da sredis ili zamenis platine. Razmak izmedju kontakta mora biti od 0,35-0,40mm kad je breg od radilice na fiberu od platina.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Ako bude trebalo vaditi magnet, potreban je ovakav izvlakač (možeš ga sam napraviti), komad pločevine debljine 10 mm urezati navoj za vijak 10 mm i izbušiti tri rupe za vijak 6 mm (koji se zavidaju u magnet).
Između vijka i radilice staviš jednu kuglicu. :(nerd):

fcx3scL.jpg

Prilozi

• DSC00545.JPG
    DSC00545.JPG
    47.2 KB · Pregleda: 120
Posljednje uređivanje:

vanfido

Novi član
Tu od
28 Kol 2015
Poruka
3
Na kraju nista nisam postigao jer ne mogu skinuti srednji saraf, evo vec se 3 dana mucim s time. Tak da razmisljam odvesti masinu serviseru jer ocito ja nista necu napraviti. Evo fotka do kud je moj popravak stigao.
exDstWV1j

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Dobar dan! Ima li tko iskustva sa mio 604 dizel. Ima yanmar 3.1 kw, getriba od 620? Nasao sam jedan u dobrom stanju?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Možeš probati udariti po ključu sa drvenim čekićem (ne pretjerivati).
Ako ne ide onda na one dvije rupe ne zamajcu blokiraš zamajac i odšarafiš. Nemoj udarati čekićem po magnetu!:(envy):

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Brgud,a da mozda nije ovaj navoj lijevi,
pa ga on doteze umjesto da ga otpusti?
Ja se nemrem sjetit vise kako sam ga otpustio
samo znam da je bila zajebancija i sa navojem
a pogotovo s magnetom ako nemas radapciger.
Možeš probati udariti po ključu sa drvenim čekićem (ne pretjerivati).
Ako ne ide onda na one dvije rupe ne zamajcu blokiraš zamajac i odšarafiš. Nemoj udarati čekićem po magnetu!:(envy):

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Navoj je desni ! Znači da za otpustiti treba ga okretati u lijevo. Bitno je blokirati zamajac i sa većom polugom gedora mora popustiti.:mur:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Plotna od matice drzi veliku povrsinu stezanja i mora se na udarac takoreci otpustiti.Kljuc sto ravniji i cekicem po drugoj strani udariti jace a zadrzati zamajac malo rukom ili na polugu.Nije zgodno ako se nije odvrtalo nikad ali tako mora jer ipak to drzi magnet [zamajac]. I kad se steze se mora dobro pritegnuti pa drvetom i cekicem nakucati zamajac oko matice i opet dotegnuti

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Ma ovdje je dosta zeznuto, nisu baš predvidjeli da možeš gurnut odvijač kroz one rupe pa da u nešto upre s druge strane.
A nezgodno je bezveze uprti jer možeš nešto i polomit unutra.
Izgleda da su ovdje predvidjeli neki specijalni alat za svoje servisere,
vjerojatno je to neka vrsta ključa koji ide u one dvije rupe,
a kroz sredinu ima rupu u koju možeš gurnuti ključ da
odšarafiš maticu. Dalo bi se to i napraviti ali ako ide sa čekićem,
svi se rađe odluče za tu varijantu.

Tu je zračni pištolj zakon. Ja sam znao na apn-u odvijačem zaglaviti magnet.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Evo jedan slikovni prikaz, (jedna od varijanti blokiranja zamajca), sa malo većim kacavide se blokira zamajac na mjesto prikazano na slici. Ili ako veći kacavide ne prolazi u rupu na zamajcu, onda nešto deblje koliko rupa dozvoljava. Znači na lijevu stranu od radilice, jer na desnoj polutci je bobina, a i vidi se kroz rupu u koju poziciju se može blokirati.:icon_super:

PxspHQ3.jpg

maho

Novi član
Tu od
26 Svi 2015
Poruka
5
pozz...
ako ima klip i svećica ,, odvrnese svećica i klip spusti dole do kraja onda se nagura kanap neki mekaniji a gušći ( od poteznice ) 4 mm 40 cm pa koliko stane što više i onda je radilica blokirana.. a pratiti navoj u kom smeru ide na svakom ima barem početni navoj
....

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Kupio sam i prikolicu u nasicama i evo moje kompozicije: mio standard 604 i prikolica serije 6.

Evo slike:
72fu45.jpg

EDIT:
Kad se otvori slika, s lijeve strane ti pišu linkovi:
Klikni na ovaj dolje zeleni [IMG...]:

IMG Code for Forums & Message Boards:
['IMG]http://i62.tinypic.com/72fu45.jpg[/IMG']

kopiraj ga, te zalijepi (paste) ovdje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
Pozdrav... Jel moze neko izmjeriti zeljezne tockove od f 620, trebaju mi dimenzije da napravim sebi? Precnik tocka i visina lopatica na tocku. Mislio sam praviti od auto felgi ali su previse siroke, bilo previse opterecenja i tesko za raditi.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,760
Možeš ih napraviti veličine kao i gumeni kotači (iako su željezni, originalni nešto veći). Promjer gumenih kotača je 42 cm, širina 11 cm. Znači možeš napraviti nešto većeg promjera i nešto šire, a visine lopatica sam odrediš. :8):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
A kak onu šesterokutnu cijev napraviti da bi kotač nasadil gore?

Najnoviji postovi

Na vrh