• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Vjerojatno je od dugog stajanja zarđavila opruga od semeringa (pa sada kad se to razmrdalo, je propuštao semering) ili ima prvljaštine ispod semeringa pa ne brtvi dobro.

Može se izvaditi kompletan prsten sa vanjske strane i zamijeniti kompletan prsten (sa gumiranim semerinzima u njemu) ili iz prstena izčupati stare semeringe i staviti dva obična (35x58x7). Negdje u temi sam pisao o tome. :(:
 

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
728
A mozda je lezaj pa moras rastaviti mjenjac i odnjeti da ti netko presom zamjeni.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Iako je ležaj loš, to se može utvrditi izvana (ako ima lufta ili runja).
I kad bi trebalo rastavljati mjenjač, ne treba nikakva preša jer se to da lagano rastaviti i staviti nove ležajeve (ako je potrebno ?).

Najprije pokušati isčupati prsten sa semerinzima izvana (ako ide, obično se to da tako napraviti), jer je prsten dosta čvrst, pa ide. :icon_confused:
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Kad ju ovak ugašenu i leru guram ide lagano i nema nikakvih zvukova struganja i slično tak da se nadam da su ležaji uredu. Bude to počekalo zimu pa ću to sredit jer sad nemam nikako vremena.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Kad malo bude radila na kopacicama ili bilo sta onda pogledaj dal ce curkati ulje. Ako slini moras celi nosac motora otpustiti da bi prvo zastitne limove skinuo a skidaju se sestougaone cevi prvo da se oslobodi od poluosovina. To je malo veci problem sto hoce da zapeknu ako nisu skidane cesce. Prvo ih dobro nakvasi naftom ili vodom izlupaj malo cekicem manjim pa probaj skinuti jer ako to nece dzaba ti rastavljati okolo.Ja sam moju vise od 6 meseci terao bez vijka koji je drzi za osovinu i frezovao stalno dok nije krenulo a stalno sipao po malo nafte. Nikad nisu skidane pa zapekle ko dzavo. Treba pogledati i poluosovine dal se nisu zajele jer i onda hoce curkati. Od trave koju namota to vecinom strada jer napravi takvo trenje da se ugreje metal a kamoli da semering ostane citav toliko vremena. Inace izgleda lepo ocuvana honda
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
ovih dana moram si preorat bašću traktorom pa ću onda probat hondom pripremit za bijeli luk pa ću onda vidjet kakvo je stanje s curanjem ulja. Što se tiče ovih šestougaonih cijevi one se skidaju bez problema tako da to neće bit problem. Za ostalo ćemo vidit.

E da, imam još jedno pitanje. Sajla od kvačila mi je labava kad se kvačilo odvoji. I primjetio sam da mogu šaltat dok je mjenjač u brzini i kvačilo uključeno. Jel to normalno ili bi trebalo nešto poštelat?
 

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
Probaj i prije oranja frezati ako nije ledina,ja sam danas uspio pofrezati dio baš za tu namjenu,malo štopa ali staneš očistiš i opet gas.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Sajla kvačila ti je laška, treba zategnuti sajlu na vijku za zatezanje (gore kod ručice kvačila). Ako ni to ne bude pomglo onda treba zategnuti remen (pomicanjem kompletnog motora, prema napred).

Možda je i remen predug (treba sve to prekontrolirati). :8):
Treba obratiti pažnju da remen ne proklizava pod opterećenjem.
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Probaj i prije oranja frezati ako nije ledina,ja sam danas uspio pofrezati dio baš za tu namjenu,malo štopa ali staneš očistiš i opet gas.
Nema šanse bez oranja. Ima čuda zelene mase i ostataka povrća. Previše bi štopalo

Evo sad isao namjestiti motičice na hondu i živce izgubio. Jedan red motičica očito nije bio iz ovog kompleta i kako god ga stavio stajale mi motičice u prvom i drugom redu jedne pokraj drugih (paralelno a ne da budu jedne između drugih). Na kraju sam izbušio novu rupu za štift i sad klapa. Sutra proba ako stignem.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Probao sam 100 kombinacija. Jednu stranu složim dobro a drugu nikako nisam uspio dobit. Sad šta je tu je. Samo ih moram nekako zabilježit za ubuduće.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Možda ti pomognu ove slike u rješavanju rebusa. Ovo je naj jednostavniji način rasporeda noževa + diskovi. :cool2:
 

Prilozi

  • DSC00647.jpg
    DSC00647.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 151
  • DSC00648.jpg
    DSC00648.jpg
    79.2 KB · Pregleda: 123
  • DSC00649.jpg
    DSC00649.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 124

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Tu sliku sam si isprintao i po njoj slagao, ali jedna strana nikako nije štimala. Probao ovako onako, mijenjao strane motikama onda zaključio da neš ne odgovara. Na kraju izbušio novu rupu za štift na glavčini i sad je dobro. Danas isprobana Honda kod susjeda na krumpirištu.
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Jučer promijenjeno ulje u motoru i mjenjaču. Kad sam stavljao motičice vidim da je masna desna poluosovina, a danas nakon probe izgleda je zemlja malo zaštopala pa više ne pušta.

Dojmovi: strojčina naspram ove male Einhelice s kojom sam dosad radio. Lakše je upravljat ovom velikom nego malom Uglavnom sve pozitivni dojmovi. Koliko sam primjetio druga brza je taman za frezanje. Prvi trag malo manji gas, drugi trag malo brže i napravi prašinu. Jedino sam primjetio da kad se ugrijala malo ko da puca na auspuh kad se naglo oduzme gas. To normalno ili..?
 
Posljednje uređivanje:

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
Bude opet,tako je i kod mene,ali ja i mjenjač moram otvoriti,iskače mi iz prve,čini mi se da je netko smotao vilicu,jel bole ruke,obično dok se majstor ne nauči prvo Honda freza s njim a onda tek on s njom :eek::
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
A iskustvo čuda čini. Tek na proljeće će bit prilike. Ovo danas je bilo tek tolko da vidim kak radi pod opterećenjem. Sad još preorat bašću i malo za bijeli luk isfrezat pa gotovo za ovu godinu. A ovo s poluosovinom ću vidit ako budem mogo sam napravit, ak ne onda moram nekog majstora nać da to sredi. Nadam se samo da se nije zajela osovina.
 

ESEKER

Novi član
Tu od
15 Sij 2015
Poruka
5
Problem sa bočnim kvačilom koje treba podesiti na ručici koja vuče sajlu kvačila ,drugi problem je kočnice remena , dakle kada je odpuštena ručica remen se nesmije vrtiti ....
 

ESEKER

Novi član
Tu od
15 Sij 2015
Poruka
5
Pucanje kod oduzimanja gasa se javlja kod prekomjernog goriva , razlozi su najčešće ventili ili neugođenost rasplinjača ....
 
Na vrh