• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,768
Ako je kvačilo pravilno naštelano, remen se ne bi smio vrtiti.:icon_e_ugeek:

pican

Novi član
Tu od
15 Stu 2015
Poruka
7
Ide ti zupcasti remen

Znaci ide zupcasti remen ali si puno povukao motor naprijed zato ti ne odvaja popusti sarafe od motora i vrati motor nazad da ti odvaja ali opet nemoj puno jer ako ga vratis previse onda ga dusi u zemlji

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,768
Ne mora biti zupčasti remen, može biti i običan klinasti remen. Bitno je da je odgovarajuće dimenzije i da je pravilno naštelan.

Naravno da je bolji klinasto - zupčasti remen (fleksibilniji je, i bolje prijanja remenici). Ali se obični remen lakše nađe a i jeftiniji je. Ovaj na drugoj slici odgovara za f600.:8):

Prilozi

• DSC00662.jpg
    DSC00662.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 257
  • DSC00664.jpg
    DSC00664.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 584

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
U mene je takav,(ili sličan) ka na slici.
Naizgled potpuno nov-nepotrošen, ali je na njemu milijun pukotina!!!

Jednostavno je plastični a ne gumeni, i morat ću gledat uzet nešto drugo jer su pukotine došle do par milimetara do vrha!!

Na manjoj hondi imam tvornički remen iz 1983 godine, mrvicu je oćutija durat će još 20tak godina...

Eee, "vrli novi svijete"...:icon_oak:

Dobro bi došla i preporuka di i kako kupit remen, i koji točno.:^):

edit;
Moj se kinez razradija, sad mogu iz prve ruke reć kako se pokaza.
GX200 klon, imam duplu remenicu sa starog motora i kako ima 3600 okretaja umisto 1800, sad imam brze brzine i još brže.
I mogu vam reć da je 200ccm motor pogodjen!!!
Nemam vučnu frezu i spore mi ne tribaju, a kad se da gas u drugoj bržoj, vrte se freze skoro ka kod mute brzo!!!
I to je dobro jer ne stignu ugrist puno zemlje, motor to izdržava skroz uredno.
3 brzu, (ili šestu) nisam još proba, dovoljno je brza i peta!!
Prve tri brzine koristim kad dolazim baš na skroz tvrdo, a kako više tog skroz tvrdog nemam, nemam ni potrebe za njima.Utezi više ne tribaju, (prije će tribat kolo isprid freze).

Prva brža sad okreće kao druga brža kod originalnog motora 1800o/min.
Druga je brža za cca, 50tak posto i te dvi su mi dosta zasad..
Vrte bez većeg napora i upadnu freze skoro se ne vide iz zemlje.

Ovo su dojmovi sa moje zemlje, nemora se svakome ovako pokazat.
Pjeskulja, Kad se prodje 3-4 puta godišnje kroz nju, lagana i sipka, ali kad leži duže-armirani beton...

Jedini "pravi problem" s motorom i frezom, je šta čep bali benzinu dok se freza pa možda i trećina goriva ode tako van..

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494
Nije zupčasti, već nazubljeni remen.
Zupčasti remeni idu na nazubljene ravne, a ne na klinaste remenice.

ESEKER

Novi član
Tu od
15 Sij 2015
Poruka
5
Problem pucanja remena odnosno unutarnja napuknuća se javljaju onda kada je remen previše našpanan a to osjetimo kod serije 600 kada se ručica bočnog kvačila teške prebaci ,ručica mora skoro bez nekog značajnog otpora da se prebaci u radni položaj , drugi problem je kada nedostaje graničnik koji je preko manje remenice mjenjača a zapravo isti služi kao klizač remena, odnosno da bi remen stao kada je spojka u stanju mirovanja ....

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Više su bitni graničnici remena kod remenice motora , usudio bih se reči čak da su od presudne važnosti za dobro zaustavljanje tj odvajanje remena od remenice , naravno ako su dobro podešeni zajedno sa remenom .

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Znači remen mi je ciknija jer nemam graničnike?
Morat ću tu nešto rješit.
Računa sam da mi freza stalno bude s ušaltanim kumplungom, (šta skoro i je), isšaltam ju jednom dvaput na moment, samo za ištekat iz brzine.
Nije teška ručica za isšaltat, nije napet remen sajlom, nego samo federćićem na postolju valjčića.
Ipak ću znači morat napravit graničnike za fermat remen.Samo šta sam za to dlaku lijen...:biggrin::icon_twisted:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Remen se uglavnom ispucava sa unutrasnje strane jer se pri spanovanju izvraca u kontra stranu a drugo je pod veoma velikim opterecenjem tokom frezovanja i tu se pregreva. Pravi kvalitetan remen je tesko pronaci kod nas dok kod vas Borovo mislim da jos uvek radi dobre. Granicnici remena su veoma bitni prvenstveno zbog rada kvacila da razdvoji kako treba pogotovu sto su u pitanju duplo veci obrtaji a tu treba na licu mesta prostudirati gde ih treba postaviti. Svaka prepravka nosi obicno i nesto drugacije polozaje ili cak produzavanje i pojacavanje poluge nosaca [spanera lezaja]. Mislim da nisam pogresio sto sam ti preporucio gx200 ali 3 brzom ipak nikad nemoj frezovati jer se pregreva motor.za ove masinke treba malo i strpljenja i polako , sve se polako uradi. Ja sam na kiporu kvacilo uradio da remen radi u trougao tako da se neizvraca na kontra stranu i resio pucanje remena tako da sluzi i po 2 sezone nekad. Ali i to nosi mogucnost proklizavanja pod veoma teskim uslovima rada pa je nosac dosta duzi i mnogo jaci sto spanuje.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ok, hvala, tražit ću borovo.
Mada mi se čini da ću kupit šta nadjem, jer ovdi u nas ima jako malo trgovina s djelovima od freza.
Znam za jednu u Solinu, to je 15 kilometri od mene.
Jbga, živim na moru, u kamenjaru, poljoprivreda ovdi je skoro pa u "bonsai izdanju".:(giggle):

Imam i ja nekih preinaka radit, moram napravit drugu pod ploču, ova sadašnja ima loše centriran motor, i imam distancer remenice na osovini, nekih desetak mm, jer sam rupe loše probušija na sadašnju ploču.
Mislija sam da su u liniji ali nisu..:(blush):

Ploča mi je sad od 4mm lima, a takva mi se malo mota, pa se motor malo giba, radi, i gledat ću stavit deblju, 8mm, da fiksiram motor, i da na nju izbušim rupe kako triba, jer rupe za motor i rupe za na getribu imaju razliku nešto oko centa, moram još vidit koliko su rupe od rupa razmaka.

Nemogu po netu nać koliko točno su izmaknute, morat ću to nekako na lice mista adaptat.
Kad to rješim, onda će mi bit puno lakše i distancere napravit.:)

Kad se naprave distanceri, moć ću mrvu više motor naprid gurnit, nego sad pa će ga malo manje i kumplug lomit, mada je to upitno.Triba bi možda otokarit veći valjak za kumplug, ili ga ka ti prepravit da u drugi smjer špana.
A za to sam stvarno lijen!!!:icon_lol:

Najgore od svega šta on i ovako obavi posal, pa je to prava izlika za lijenost.
Kupiš remen i vozi dalje...

Posljednje uređivanje:

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ovaj sam kupio u osijeku, mio, mislim da je bio 60 kn

http://s464.photobucket.com/user/an...ads/IMG_20151119_210259_zps7fb0swp8.jpg.html]
IMG_20151119_210259_zps7fb0swp8.jpg
[/URL][/IMG]

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Zna li netko, na medjuploči, koliko mm su izmaknute 4 i 4 rupe (i one zavarene vide)?
Slike ni ja ne vidim.
Ja slike uploudam na stranicu "za slike"(tako se zove) i onda kopiram link kraj slike,(url) sa te stranice,
i pejstam ga u redak koji se otvori kad kliknem na ovu "televiziju", -umetni sliku...
Kad naučiš ide nekako.
Mada ni meni nije jasno zašto neće direkt, dosta portala ide direkt s mog kompa, baz upload servisa.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Dimenzija je ova koja piše gori za f620?
Jesu te marke bolje od Borova?
Ako su im remeni bolji neznatno, kupija bi borovo jer je domaće.:)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,768
Borovo remeni nisu klinasto nazubljeni, dok ovi od SKF a jesu (na slici u jednom od prethodnih postova). I čisto sumljam da je ovaj običan od Borova kvalitetniji od klinasto - nazubljenoga SKF a. :icon_scratch:

SKF remenje ima drugačije oznake, čini mi se da za dimenziju sa prethodne slike bi odgovarala dim B 37 od SKF :(snooze):a.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Kakve su ostale marke onda ako je borovo dobro. Vec sam pisao da su dno po kvaliteti. Na zalost...
Tagex, optibelt skuplji 3x, a vrijede puno vise.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494
Dečki, brkate kruške i jabuke.

Pri nama su u upotrebi 3 vrste (sličnih) remena:
DIN 2215/2216: Normalno klinasto remenje, širina ..., 10, 13, 17, 20, ...
DIN 7753: Usko klinasto remenje, širina ..., 9.7 (SPZ), 12.7 (SPA), 16.3 (SPB), 19, 22 (SPC), ...
te Usko nazubljeno klinasto remenje, širina ..., 9.7 (XPZ), 12.7 (XPA), 16.3 (XPB), 19, 22 (XPC), ...

Kao što vidite, ovi potonji su colnih mjera širine (9.7 ~ 3/8"; 12.7 ~ 1/2"; 16.3 ~ 5/8"; 19 ~ 3/4"; 22 ~ 7/8"...), ali ipak idu na iste remenice kao i normalni klinasti remeni, iako sve više potiskuju normalno remenje.

Nazubljeno remenje je prikladnije za remenice manje od najmanjih standardnih mjera za normalno remenje, bez značajnog skraćenja životnog vijeka, jer je fleksibilnije i bolje podnosi savijanje.

ESEKER

Novi član
Tu od
15 Sij 2015
Poruka
5
Teško se upuštati u raspravu , bitnije od bitnijeg , bitni jesu svi klizači odnosno pomagala dovođenja remena u mirno stanje ,inače dolazi do tzv bježanja remena kada on ode pa ga tražite ,prednji klizači su bitni za unutarnju remenicu na motoru dočim za vansku remenicu spojke ništa ne znače ,dakle možemo do ujutro , ponešto se da naučiti poslije godina rada u servisu za male strojeve ....

Najbolji je remen koji je armiran sa TZV kelvarovom niti ima ga u trgovini HoNDA MIO STANDARD U Osijeku i košta oko 110 kuna ....

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Kupija sam jutros borovo 16.7 x 996 kaže trgovac da je to original za f620, i da je isti i za adaptirani motor gx200.
Košta me je 82kn.
Čini mi se naoko nekako kratak iako sam i ja izmirija oko 1000mm odokativno metrom dužinu ovog sadašnjeg.
Pa ćemo vidit, moram do polja još, pogledat.

Za vodilice remena, ću vidit šta ću napravit, i kako, meni je remen ponekad zna bižat s vanjske remenice, s unutrašnje još nije.
Par puta mi je priskočija valjčić od kvačila pa sam mrvu zatega sajlu od kumpluga pa više nije.

Ploču ću još morat izmislit ako ne budem moga do informacija kako je bušena i koliko je motor "maknut po iksu, a koliko po ipsilonu".:(:

Najnoviji postovi

Na vrh