• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

lijeni

Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
38
A što sam ja to ružno i bahato rekao osobi koja ima nik plus? apsolutno ništa . Dok vidim da je on bahat. Brgud je čovjek od struke to nije u pitanju. A sad ako sam promašio temu kako je rekao Brgud ja mu se izvinjavam i neka onda smatra da ništa nisam pitao . Znam dobro prepoznat ko je znalac i ko je u mehanici . To je apsolutno Brgud, dakle to je to.
A što se tiče kakav ko ima nik to me se apsolutno ne tiče. .

Dani96

Novi član
Tu od
5 Svi 2026
Poruka
3
Prije svega pozdrav tebi i Makedoniji. Ja sam bio vojnik još tamo 1976. i 1977. u Skoplju/Skopju, nemam više pojma koji je ispravan naziv grada.

Lijepo je da se trudiš pisati na tebi tuđem jeziku.

Istina je što je kolega forumaš napomenuo, malo sumnjivo na fotografijama izgledaju ti tvoji noževi. Uglavnom oštrice svih noževa ti moraju biti okrenute u smjeru prema naprijed, da prve ulaze u zemlju. Provjeri to ponovo pa se javi s informacijama, što si i kako si našao.
Pozdrav pozdrav 🙂, Skopje na Makedonski...

Te nozeve su pravene od neki majstor pred puno puno godina, mozda i 30 godina da su stare. Nisu original

Oshtrice su svi naprijed okrenute u smjer rotacije za da freziraju u 2-ra i 3-ta brzina , toa sam proverio . Nego sam primjetio da Desna Strana ima Malo lufta ( vrlo malo sheta ljevo-desno, ali ne istekuje ulje od semeringot ) , pa sad nesto sumljam da nije zbog toga da ta strana loshe se ukopuje u zemja 🤔

Takogje probao sam da izvadim sve nozeve, i da ostavim samo po 4 nozeve ljevo i desno.. i opet leva strana se ukopuje u zemja a desna skoro i da nece, a oshtrice su prema napred

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,451
A što sam ja to ružno i bahato rekao osobi koja ima nik plus? apsolutno ništa . Dok vidim da je on bahat. Brgud je čovjek od struke to nije u pitanju. A sad ako sam promašio temu kako je rekao Brgud ja mu se izvinjavam i neka onda smatra da ništa nisam pitao . Znam dobro prepoznat ko je znalac i ko je u mehanici . To je apsolutno Brgud, dakle to je to.
A što se tiče kakav ko ima nik to me se apsolutno ne tiče. .

Ti si jako nepristojan dečko (još od onih pumpi kad te bolela ona stvar) i kaj se mene tiče nisi zalužil ni post da ti netko pročita a kamoli da ti pomogne.
Plus i ostali spominjani nisu nalupali tolike postove na pitanja ni na nepristojne odgovore.
Tak da.... odluka je tvoja

lijeni

Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
38
Ti si jako nepristojan dečko (još od onih pumpi kad te bolela ona stvar) i kaj se mene tiče nisi zalužil ni post da ti netko pročita a kamoli da ti pomogne.
Plus i ostali spominjani nisu nalupali tolike postove na pitanja ni na nepristojne odgovore.
Tak da.... odluka je
Naravno da sam nepristojan sa onim ko je sa mnom nepristojan . A ko si pak ti da odlučuješ dali sam zaslužio da mi se čita post ili da mi se pomaže . Pitao sam ljepo pristojno , a ako neko misli drugčije što mogu. Pretpostavljam da si i ti neka forumska faca koja odlučuje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,451
Upravo ta, lipi pozdrav, a odgovore potražiš u sebi boljem društvu :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,347
Pozdrav pozdrav 🙂, Skopje na Makedonski...

Te nozeve su pravene od neki majstor pred puno puno godina, mozda i 30 godina da su stare. Nisu original

Oshtrice su svi naprijed okrenute u smjer rotacije za da freziraju u 2-ra i 3-ta brzina , toa sam proverio . Nego sam primjetio da Desna Strana ima Malo lufta ( vrlo malo sheta ljevo-desno, ali ne istekuje ulje od semeringot ) , pa sad nesto sumljam da nije zbog toga da ta strana loshe se ukopuje u zemja 🤔
Pozdrav. Skopje kažeš, hvala, zahrđao sam i ne pamtim sve (y).
Po pitanju noževa, ako su svi i lijeva i desna strana, usmjereni s oštricom naprijed, da oštar dio prvi ulazi u zemlju, moralo bi biti gotovo isto. Ne bi trebalo biti vidljive razlike između lijeve i desne strane, pa taman i da desna strana "malo šeta". To bi imalo kao rezultat samo centimetar šire, ili uže okopane, pofrezane zemlje. Zaista nemam pojma što te zafrkava, ako su noževi pravilno montirani. Iskreno, nikada nisam naišao na takav problem. Davno sam svojem ocu instalirao noževe iz samogradnje, bilo je OK.
Meni su kolege na poslu bili izradili jedan set noževa i zamijenio sam svoje, poderane, nikakvih razlika. Frezao sam vinograd preko 30 godina, takvo što nisam imao. Znalo je biti ugaženo, tvrdo itd., ali dva prolaza i sve 5.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,288
Slika položaja montaže desne strane noževa (ovo je primjer, tomos).
Pogledaj svoje vidjet ćeš gdje si pogriješio 20260505_192320.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh