Pozdrav pozdrav 🙂, Skopje na Makedonski...Prije svega pozdrav tebi i Makedoniji. Ja sam bio vojnik još tamo 1976. i 1977. u Skoplju/Skopju, nemam više pojma koji je ispravan naziv grada.
Lijepo je da se trudiš pisati na tebi tuđem jeziku.
Istina je što je kolega forumaš napomenuo, malo sumnjivo na fotografijama izgledaju ti tvoji noževi. Uglavnom oštrice svih noževa ti moraju biti okrenute u smjeru prema naprijed, da prve ulaze u zemlju. Provjeri to ponovo pa se javi s informacijama, što si i kako si našao.
A što sam ja to ružno i bahato rekao osobi koja ima nik plus? apsolutno ništa . Dok vidim da je on bahat. Brgud je čovjek od struke to nije u pitanju. A sad ako sam promašio temu kako je rekao Brgud ja mu se izvinjavam i neka onda smatra da ništa nisam pitao . Znam dobro prepoznat ko je znalac i ko je u mehanici . To je apsolutno Brgud, dakle to je to.
A što se tiče kakav ko ima nik to me se apsolutno ne tiče. .
Naravno da sam nepristojan sa onim ko je sa mnom nepristojan . A ko si pak ti da odlučuješ dali sam zaslužio da mi se čita post ili da mi se pomaže . Pitao sam ljepo pristojno , a ako neko misli drugčije što mogu. Pretpostavljam da si i ti neka forumska faca koja odlučuje.Ti si jako nepristojan dečko (još od onih pumpi kad te bolela ona stvar) i kaj se mene tiče nisi zalužil ni post da ti netko pročita a kamoli da ti pomogne.
Plus i ostali spominjani nisu nalupali tolike postove na pitanja ni na nepristojne odgovore.
Tak da.... odluka je
Pozdrav. Skopje kažeš, hvala, zahrđao sam i ne pamtim svePozdrav pozdrav 🙂, Skopje na Makedonski...
Te nozeve su pravene od neki majstor pred puno puno godina, mozda i 30 godina da su stare. Nisu original
Oshtrice su svi naprijed okrenute u smjer rotacije za da freziraju u 2-ra i 3-ta brzina , toa sam proverio . Nego sam primjetio da Desna Strana ima Malo lufta ( vrlo malo sheta ljevo-desno, ali ne istekuje ulje od semeringot ) , pa sad nesto sumljam da nije zbog toga da ta strana loshe se ukopuje u zemja 🤔
desna osovina malo sheta levo-desno gore-dole , mislim da se to zove radijalna lufta 🤔 .. a u radu obe strane se okrecu sa istom brzinomOvaj primjer složenosti noževa na Tomosici nije dobar tj nisu u originalu složeni a to se vidi da prvi komplet noževa do difa (koji uvijek prvi strada ) i to onaj koji je sa oštricom prema difu. I ti noževi na prvoj glavčini su mijenjani (vide se vide) i naravno nisu dobro složeni.
Što se pak tiče navedenog problema na ovoj Hondi malo je teže zaključiti u čemu bi mogao biti problem da se lijeva strana pogonske osovine sa noževima više ukapa od desne. Moglo bi biti do konfiguracije terna , prevelike grude ako se ide raditi po izoranome iza traktora itd. Ono što primjećujem da noževi nisu originalni ali su novi i dobru krivinu imaju , tako da što se toga tiče imaju bolju pokrivenost (vjerojatno su od neke freze). Noževi su dobro složeni . To što desna osovina šeta malo aksijalno ne utječe na navedeni problem a šeta jer osovina je dvodjelna. Treba pratiti u radu da li se desna osovina okreće istom brzinom kao i lijeva?
ama ja sam probao i da odstranim sve nozeve..Ok, ja sm je tako dobio, no na tom primjeru sam sam htio pokazati da kod kolege ( druga slika) nisu dobro razmješteni noževi.
Ako dobro vidim oštrice su dobro okrenute,no na mojoj slici desni nož,koji stoji u zrak, na njegovoj slici je montiran s lijeve strane osovine,tj na krivom mjestu u odnosu na osovinu.
Komplet na cijeloj desnoj osovini su noževi krivo montirani