pozdrav odlicnoj ekipi, citam vas neko vrijeme i odmah da se zahvalim na puno korisnih savjeta koje sam nasao na ovom forumu! imam nekoliko kopacica 300, 350, f420 i moze se rec da sam obolio od njih jer slazem jos jednu! he he
evo ga zadnji frankenstajn f420 sa novim koler motorom SH265
nabavio sam povoljno mjenjac f420 i odlucio mu dodat jos novi motor, 6.5KS Kohler...nabavio jeftino...ofarbani svi limici sa nekoliko ruku, za nosac motora sam iskoristio neke aluminijske profile,
....
e sad ..motor cupa kao lud... sound je kao harley...gust je veli...ali dobio sam neke problemcice za koje neznam ako su normalni....prvo motor trese jako.. nijedna honda ne trese kao ovaj kohler.. remenicu sam izkokosario sa njuskala i poslana mi je kriva (poslana remenica za 20.0mm osovinu a ja imam 19.05.. osovinu).. pripasao sam ju sa 2 savijena limica 0.2mm oko osovine (konzerva od maslina) i pase na tesko mislim da je u centru lijepo se vrti, kajla drzi cvrsto takodjer..to niti neznam ako je pametno rjesenje , nisam miran...
i jos flandja pogonske osovine kohlera koju nemam .. koja nosi one limice za usmjeravat remen... nesto sam montirao bezveze od Tomos UMO6 da bude tamo radi remena.. stoji mi na jednoj vidi, na strani mjenjaca... mislim da trese motor i jer taj lim ne drzi vezu- motor mjenjac..
te vibracije motora se prenose na remen, koji ne ide "ravno".. malo plese lijevo desno 1-2 cm... i remen svojim posmakom isto tjera remenicu mjenjaca da plese "nutra - van" oko 1 cm ... strah me da se ne osteti nesto u mjenjacu s time..bio bi zahvalan da me netko posavjetuje dok nesto ne razbijem...idem sad malo nabijat gas! fala svima i pomalo :icon_pidu: