• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda F 620 ----> remont

mark007

Član
Tu od
28 Pro 2017
Poruka
63
Neman veliku kolicinu. Max.1 tonu na povrsini od cca 400m2. Zemlja je jako dobra. Nema kamena jer sam sve izvadio. Prije par dana sadili smo malo luka na toj parceli. Ja sam parcelu uzora s plugom sredinom 10 mjeseca. Zemlja je bila rahla ko pepeo. Iman ovaj plug za oranje koji svi zovu plugom za vadit kumpire (slika u prilogu), ali nisam s njim nikad vadio. Samo sam orao.

Ovako je bilo prošle godine.

Prilozi

• Screenshot_20180111-204127.jpg
    Screenshot_20180111-204127.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 67
  • 20170522_173548.jpg
    20170522_173548.jpg
    79.2 KB · Pregleda: 68
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Nije remont (možda bude nekad), ali je farbanje felgi.
Pošto sam posudil felge za jedan buduči projekt pa su morale biti rastavljene, a za uslugu sam dobil druge gume kolega kojem sam posudil ih je malo počistil po rubovima a ja sam ipak odlučil da je sad prilika da to napravim malo bolje, ipak sebi radim, pa sam za sat vremena malo postrugnul hrđu i stavil ih preko noči da se pacaju u sredstvu za odhrđavanje i sutra ako sredstvo odradi idu u neku boju.

Ovo desno je felga koju je kolega pošmirglal, a na ovoj lijevo sam si ja dal malko truda.
20180226_183138.jpg

20180226_183138.jpg

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Vjerojatno imaš i kvalitetnu boju?
Tako ja svoje pripremio, a onda boja nula bodova. Žali Bože truda ,kako se kod nas kaže.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...Ovo desno je felga koju je kolega pošmirglal, a na ovoj lijevo sam si ja dal malko truda...
Slobodno spomeni da si ju meni posudil :)
Pa nije ni bila pripremljena za farbanje, već je bila samo na brzinu skinuta rđa po obruču radi lakše montaže nove gume. Za probu, za kaj mi je i trebala, u osnovi nije trebalo niti to.
Naravno da se za farbanje treba bolje pripremiti, pa si ih zato i "strugal".

I reci hvala kaj si mi ih posudil, jer sad bar budu pofarbane :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Vjerojatno imaš i kvalitetnu boju?
Tako ja svoje pripremio, a onda boja nula bodova. Žali Bože truda ,kako se kod nas kaže.
Nakon 20 let nisu ni bile u tak lošem stanju ali sad je bila prilika.
Popenzliral sam ih Hameritom, bumo vidli kak se bu pokazalo nakon nekog vremena.

Slobodno spomeni da si ju meni posudil :)
Pa nije ni bila pripremljena za farbanje, već je bila samo na brzinu skinuta rđa po obruču radi lakše montaže nove gume. Za probu, za kaj mi je i trebala, u osnovi nije trebalo niti to.
Naravno da se za farbanje treba bolje pripremiti, pa si ih zato i "strugal".

I reci hvala kaj si mi ih posudil, jer sad bar budu pofarbane :)
A teško te rasklapače namontirati.... kak god, hvala za posudbu i za gume.
Ni vrag da bi mi namontiral gume na to bez farbanja?

Oš možda da ti i utege posudim da ih probaš nasaditi?
Sad nema smisla njih takve hrđave montirati na felge koje sam danas opitural.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jako je teško išla dolje (nije se dala "odlijepiti" od felge), pa sam zato ovu probnu postrugal.
Naravno da ih nebi montiral na rđave felge. Ti bi ih pofarbal prije toga.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Ne vjerujem da se mogla tak zaljepiti. Moj tata ih je na jesen rastavljal i krpal prvi put nakon 20 godina pa mu je uspjelo bez vulkanizera..

Znači ipak bi ja, tak sam si i mislil :icon_wink:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pitam se koliko pari rukavica ima zj kad skida gumu sa felge?

A kad ima onak jaki kalač nema te gume koja ne bi pustla

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Muha, nebi vjeroval kak je bila zalijepljena. Jedva sam ih odvojil.
A drugu je moral na tri mjesta sa svake strane stiskati. Valjda zato kaj su pohrđale???

Ove kaj su sad pri tebi bilo je lako stisnuti, ali teško izvaditi s jednodjelne felge.

Puknuti, nije mi palo na pamet, jer nemam običaj strojeve koristiti nenamjenski.
Ak trebaš koje rukavice, reci :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...bemt i sad sam moral guuglati
Pa nisi bez veze gugel mešter :(giggle):
Sad si bar priznal :)

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Muha, nebi vjeroval kak je bila zalijepljena. Jedva sam ih odvojil.
A drugu je moral na tri mjesta sa svake strane stiskati. Valjda zato kaj su pohrđale???

Ove kaj su sad pri tebi bilo je lako stisnuti, ali teško izvaditi s jednodjelne felge.

Moguče, možda zato jer vani stoji, sad bu meni drugi put lakše rastaviti.

Felge su sad crvenkaste, još i utege malo poćistim i taj dio bu za jedno vrijeme riješen.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Malo brenerom ugriješ felgu, ide guma doli, ka med sa žlice...:icon_twisted:
Nemoj učit majstora , on zna najbolje

ustvari direkt izbijaš kruh iz usta vulkanizeru :biggrin:
srečom da ti ne vjeruje :icon_pray:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nebuš valjda pal u napast?

NA drugoj slici , ljevo kučište , ljevi ležaj , Kaj je ova cjevčica koja "pokriva" kuglice?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Moran ga pustiti da se razjuža, inače ove hrpice su mješavina ulja leda i razno raznog smeća. :icon_rolleyes:

Ono je poluga regulatora gasa.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ako smijem ja odgovorit( brgud se valjda neće ljutit)- polugica centrifugalnog regulatora.
Malo sam zakasnio , @brgud je bio brži, hehe

Jel to @brgude g-200c ili g-200?

Na vrh