• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda F 620 ----> remont

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Tako je to je klizni ležaj, ali htjeo sam reči da nema one polumjesece kao na večim motorima, od traktora i auta.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,723
Svjecica je pod kutem tak da sumnjam.
A i kod izmjene samo karika trebalo bi i lezajeve na klipnjaci zmenjat jer ako ima rub na cilindru oce prvu kariku strgat.

Sorry ! # oficir, ležajeve na klipnjači ne bi trebalo zamijeniti (zato jer ih nema), eventualno bi trebalo zamijeniti klipnjaču, ako je potrebno (ako ima lufta), i ako je radilica dobila (riseve) onda brusiti radilicu, i prema brušenju staviti novu klipnjaču. Na radilici nije minimalno opterećenje, nego maksimalno opterećenje (valjda se zato zove "radilica").:(nerd):

# dlesa 18, odluči se gdje je ležaj na radilici (gore, dole, lijevo ,desno, tu ili tamo), da li ga uopće ima i kako se to naziva ? :icon_scratch:
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Napiso sam da dolje na klipnjači nema ležaj, a sa gornje strane rupica za ulje, nisam spomenuo gornje hvatište klipnjače na klipu, smatrao sam da če biti razumljivo da je sa gornje strane tog donjeg ležaja rupica za ulje, drugi put ču biti oprezniji. Neznam kako se zove ta vrsta ležaja.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,754
Svako mjesto gdje se osovina/vratilo oslanja u neki rukavac zove se ležaj. To što je u konkretnoj situaciji klizni ležaj sastavni dio klipnjače, to je već drugi par cipela. Tak da ono, nisi pogriješio:icon_e_wink:
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
dali se fentili mogu poremetiti pa da radi naopako
Ako je prije zamjene karika radila donekle dobro, možda je stublina loša a nove su karike, pa puštaju kompresiju. Jeste dobro pokopčali polugice i opruge za gas.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,754
Meni isto vuce na zamaknut ventilski razvod. Taj motor im lanac, jel?
Probaj odvojiti cijev kartergasa sa raspljinaca, i vidjet jel odatle puse. Moza su nove karike popucale na ajnzacu:icon_question:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,723
U konkretnoj situaciji imamo klipnjaču (bez bronzina) i radilicu. Znači elementi (klipnjača, dosjed radilice) čine sklop ležaja kojeg možemo definirati ovako ili onako. Znači navedeni elementi čine "leteći ležaj". Radi lakšeg razumijevanja dobro bi bilo određene elemente ili sklopove "oslovljavati kraće i jednostavnije" da bi bili razumljiviji svim forumašima . A ne kako se često događa u neki postovima, da ni sam autor ne zna što je napisao (ili bolje rečeno teško je razaznati "bit stvari").:(angel):
 
Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,621
Bitno da se mi donekle razmemo da sve kaj klizi, vrti se, se u ili oko nečega vrti ....

Jel ste očistili klip od gareži?
Kak ste karike rasporedili?
 

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
POZDRAV SVIMA Sve sam sam sredio kakvi majstori kod koga odnesem nitko nemoze odmah napraviti trebao bi cekati koji dan i onda sam masinu rasklopio i lanac skinuo sa radilice i pomalo pomaknijo ima nekih zareza i pomico pa sastavi upali i vidim kako radi pa tako dva tri puta dok nisam sam popravio sad radi ko zvjerka Sve se moze sam napraviti....hvala i vama svima koji ste pisali
 

valentinov

Novi član
Tu od
13 Svi 2014
Poruka
3
Pozdrav iz Slovenije,

imam hondo F 600 i me zanima kje bi se v okolici granice s Slovenijo kupili rezervni djelovi za omenjen motokultivator. Zna kdo? Najlepša hvala
 

valentinov

Novi član
Tu od
13 Svi 2014
Poruka
3
Rabio bi filter zraka in poluga sa osovinom "R". ker imam problem sa motanjem, djesna ročica na bilanci ne izklopi pogona.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,723
Voger, Marija na Krasu (Umag) 732-050, Mio Standard Osijek maloprodaja 031/514-678, Hongoldonija Osijek 031/320-420. Nisam razumio "poluga s osovinom "R", ča je to ?::icon_sad:
 

valentinov

Novi član
Tu od
13 Svi 2014
Poruka
3
"poluga sa osovinom R" to ti je djel koji odmika zobnike v menjaču, da lako zavijaš ko stisneš ručico na balanci.
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Pročitah temu, ali ne nadjoh nikakve cijene ni otprilike koliko dodje remont motora od honde, šta se sve minja kad vrisne motor i koliko šta košta..
Recimo onog 200 kubika..
kao ni koliko otprilike pitaju ljudi, (koji znaju radit kako triba), love za takav posao...
Kakav je cost benefit radit motor od honde u odnosu na kupovinu zamjenskog pa i dizla, kipora, kojeg ima kupit već za 2500kn..
Benzinac zamjenski je 1000kn, šta nije neka lova ako išta valja..
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,723
Minimalno 2000 kn samo motor: klip sa karikama, svornjak, klipnjača, brtve komplet,,platine, brtvilo radilice, ležajevi radilice, remen, obrada cilindra,obrada radilice,obrada sjedišta ventila, obrada ventila. To je ako se radi sve na motoru + delo, i još ako što treba na mjenjaču ?:frown:
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Pa koliko onda dodje da se djelovi kupe novi,da se ne obradjuju?
Jel puno više?
Ovo je ljuta vaga, šta čovik da napravi.
Ako je 2000 bez ruku, bit će i ruke bar 100e...
Kipora montiram sam, samo remenicu otokarim...
Iako bi ja više volija hondu nego kipora...
 
Na vrh