• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Psjedujem labina 14 ks star je 8 god. Kupio sam ga polovnog s tim da prijašnji vlasnik nije imao kardansku prikolicu samo ga je koristio malo za bašču i košenje trave roto kosom. Ja imam problem sa ubacivanjem u položaj sinhro odnosno nekad uleti samo tako ali češće ide teško a tako isto i sa izbacivanjem pa bih molio forumaše ako netko nešta zna ili ima neka caka da mi odgovori. Pozdrav forumašima

Moj 25 godina nije vozen na kardan pa je posle bilo muka ubaciti u sinhro.

Uglavnom mrdanje rucki lijevo desno pomaze. Ul ubacis npr u cetvrtu pa polako pustis malo kvacilo pa stisnes pa opet probas. SAMO PAZI DA NE UBACIS U POGON FREZU I BRZINE ISTOVREMENO.

Kod izbacivanja sinhro meni najlakse ide kad stanem ubacim u rikverc malo popustim kvacilo gurnem blago rucku...stisnem kvacilo...ispada ko djeca iz skole

Teslic

Član
Tu od
18 Tra 2013
Poruka
35
To je kod njih tako. Ja sam kupio novog pre 2 godine isto se dešava. Još teže je kad trebaš izbaciti iz sinhra, ali ja malo gurnem nazad mtk i izbacim. ne sekiraj se ništa drug navozaćeš se ti njega. Sretno. :drink:

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Pozdrav,

Kupio sam labin p. 8 ks radnih dana ima kod mene 5-6 ALI uvjek taj ali :icon_e_surprised:

1.vikend :
neki put zeza kod paljenja hoće neće upali radi cijeli dan sa paljenjem i gasenjem i nakraju me zahebe pa ga guram doma s njive .....ccccc

2.vikend:
natočim puni rezevar rekoh da ne prekidam dok radi zakovitlam talog i nebi ga upalio nema šanse , stavim svječicu novu za nek se nađe skinem fergazer prijašnji vlasnik maknuo je tvorničko sito filter i eto mi posla kupim novi stavim filter na crijevo dovoda goriva OČISTIM frgić je da malo curi na dihtungu ali kao nije sad to bitno potegnem radi ko urica čak mi se činilo da je motor malo zvuk promjenio možda mu je pomogla nova svječica ...

3. i tako ja 3 put na polju (3 vikend) uplim radi meni osmjeh od uha do uha još se i hvali kao znalac malo sam ga pomazio i vide kako šljaka kad ono zajeb
ok - opet je radi cjeli dan napravio je posao ali sam ga na ko invalida vratio doma i nebi ga ni taj a ni drugi dan upalio znam znam godina proizvodnje je to a i tko zna kako su ga ranije odrzavali .....

jel ima tko takvih veselica da zna di je kvaka :icon_axe:

evo upravo se čuo s meštrom kaže problem je u elektronici ? kad se zagrije ne baca iskru i nebi ga upalio više dok je topli koliko bi koštao takav popravak tj. što se mjenja kod toga ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ak je problem u elektronici, onda se mijenja elektronika (modul paljenja), ako ne valja indukcijski svitak (cindšpula), onda treba zamijeniti njega...

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Zna li neko od vas sta moze biti na acme dizel motoru da pusi belo pri radu, lepopali, ne trosi ulje. Diznu sam nosio kod bosiste i kaze da nije losa.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Što nije kad bijelo puši da je to nedovoljna sagorjela nafta.Nosio si diznu,a pumpu nisi?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Trebao si ih zajedno odnjeti da ti odmah i nju pregleda

Bega85

Novi član
Tu od
1 Tra 2015
Poruka
5
Bok!

Zamolio bi vas ako mi možete pomoci, trebao bi majstora koji bi mi ugradio zaokretne rucke na labin progres14ks iz 80 i neke godine. I koji bi bio najbolji roto malčer za njega?, pošto mi treba za kosit vocnjak a nije ravan teren.

Hvala,pozdrav

Prilozi

• IMG_2359.jpg
    IMG_2359.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 314
  • IMG_2360.jpg
    IMG_2360.jpg
    82 KB · Pregleda: 194
  • IMG_2363.jpg
    IMG_2363.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 565
Posljednje uređivanje:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Trebam savjet!
U zadnje vrijeme sve češće mi se događa da mi Mondial izbaci vratilo iz pogona.
Frezao sam vrt prošli tjedan i kad god sam ga jače opteretio isključio je pogon freze.
Iz brzina za sada ne izbacuje.
Jel imao netko ovakav problem?

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235

image hosting sites

Isprika na veličini, ali mislim da se moj problem nalazi negdje na ovoj slici.
Svojevremeno je bila neka manja rasprava o sličnom ili istom problemu, ali ne mogu je pronaći.
Vjerujem da nisam jedini kome se događa da pod opterečenjem izbaci pogon za priključke.
Molim stručne poljoprivrednike da podijele svoja iskustva vezana za mjenjač.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Najvjerojatnije je da je opruga koja vrši pritisak na kuglicu utvrđivača oslabila pa pod konstantnim opterećenjem popusti. I još uz to utor na osovini sa malo razjede i ne uspijeva održavati u određenoj poziciji.:mur:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Koji broj sa slike je ta opruga i kuglica?
Nisam nikada otvarao mjenjač na Mondialu tako da nemam predznanja.
Što se tiče zamjene pohabanog dijela mislim da neće biti problema.
U sjećanju mi je ostalo da je netko spominjao nadovarivanje nekog dijela kao privremeno rješenje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Izbacivanje iz brzine

Šalta li se ručica mekano, bez nekog otpora, ili se čuje dobar "klik" u oba položaja?
Ako je ono prvo, onda može biti kriva opruga. Ako je drugo, kvar treba tražiti u zupčanicima.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Jel može jedno brzinsko pitanje. Naime tko ima kakva iskustva sa nabavom noževa freze za SS. Kaj se uopće sve može kupiti kod nas. U trgoagenciji nisu skupi, al jel valjaju čemu. Piše Eurozappa, to je nekadašnji Tang iz N. Gradiške

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Tang bi trebali biti dobri...a jesu li???

Na vrh